Työmaatiedote 27.10.2023

Rakennamme Helsingin kaupungille kolmen HITAS-kerrostalon kokonaisuuden Talinrantaan Munkkiniemeen. As. Oy Helsingin Muusanpolkuun valmistuu yhteensä 66 asuntoa kahteen 5-kerroksiseen ja yhteen 6-kerroksiseen tiilimuurattuun kerrostaloon sekä autohalli pihakannen alle. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu joulukuussa 2023.

Perjantaiterkut Munkkivuoresta!

Työvaiheet vähenevät sitä mukaa, mitä lähemmäs kohteen luovutusta mennään. Tällä hetkellä käynnissä ovat lähinnä loppusiivous, viimeistely ja talojen ulkopuoliset työt. Vaikka isoimmat työvaiheet ovatkin jo takana päin ja taloissa tehdään enää pieniä viimeistelytöitä, on kyseessä silti edelleen työmaa ja henkilösuojaimet on oltava kunnossa kaikilla työmaalla liikkuvilla. Alla toimistokoiramme Käpyn esimerkki aiheen tiimoilta.

Kärppis

 

Talo A

Asunnoista on poistettu suojat ja ensimmäinen loppusiivouskierros on taputeltu. Sähkö- ja putkityöt jatkuvat muiden työvaiheiden lomassa. Yleisissä tiloissa käytävien laatoitus on edennyt hienosti ja julkisivujen puolella rappaus saatu valmiiksi.

 

Talo B

B-talon asunnoista on poistettu suojat, loppusiivous on aloitettu ja käynnissä on asuntojen viimeistely. Porraskäytävän kuiluun on asennettu terästasot. Yhteistilassa on kuluvalla viikolla aloitettu tasoitustöitä ja julkisivujen puolella rakennetaan telineitä ja sääsuojausta, jotta rappaus saadaan vietyä loppuun syksyn vaihtelevasta säästä piittaamatta.

Muusanpolku

Asukastilassa on päästy aloittamaan maalaus- ja tasoitustyöt

Muusanpolku

Yleisten tilojen työt ovat edenneet koko talossa isoin harppauksin

Muusanpolku

Sääsuojan tekoa rappausta varten

 

Talo C 

Suojat on poistettu asunnoista ja viimeistely on loppusuoralla. Porraskäytävän kuiluun on asennettu terästasot.

Muusanpolku

Yleiskuvaa C-talon asunnon keittiöstä olohuoneeseen päin

Muusanpolku

C-talon porraskäytävät alkavat olla pian valmiita

Muusanpolku

Talosaunan työt ovat edenneet viimeistelyvaiheeseen

Muusanpolku

Porraskäytävän kuilun huoltotasot asennettiin tällä viikolla

 

Autohalli 

Autohallissa on käynnissä sähkö- ja putkityöt. Tämän lisäksi valmistaudutaan parkkiruutujen maalaamisoperaatioon.

 

Ulkoalueet

Pihalla sisäpihan multaus on pääosin valmistunut ja kuopat puille kaivettu. Pihakannen kivityöt edistyvät hyvää tahtia. Piharakennuksen runko on valmistunut ja vesikattotyöt ovat päässeet alkuun. Talojen edustojen profiloinnit ovat käynnissä koko tontilla. Tontin kaikkien istutusaltaiden muurit on saatu valmiiksi.

Etupiha profilointi

B-talon edustan töitä

UlkorakennusUlkorakennus

Piharakennuksen teräsrunko on saatu valmiiksi

Pihatyöt

Pihatyöt etenevät hyvää vauhtia 

 

Aikataulu

Työmaa etenee aikataulussa. Nykyhetki on kuvattu punaisella viivalla alla olevassa aikataulussa.

Aikataulu vk43

 

Työturvallisuus

Työturvallisuutta havainnoidaan ja mitataan rakennustyömailla viikoittain sisäisillä työturvallisuusmittauksilla ja tasaisin väliajoin ulkoisilla mittauksilla. TR-mittauksilla arvioidaan työmaan työolosuhteita sekä työturvallisuuden hallintaa ja sen kehitystä.

Viimeisimmän mittauksen tulos:
TR-mittaus (ulkoinen) 25.10.2023 97.3%

 

Muut ajankohtaiset asiat

Työmaalla työskennellään normaalisti arkena klo. 7.00 - 15.30, mutta ajoittain töitä tehdään myös näiden aikojen ulkopuolella. 

Viikonloppuisin työmaa on kiinni.

 

Palautteet työmaalle

Työmaahan voi olla yhteydessä työmaan verkkosivujen kautta ”Palaute -toiminnon” avulla tai sähköpostitse muusanpolku@ncc.fi. Mikäli annatte palautetta verkkosivujen ”Palaute-toiminnon” kautta, niin pyydämme lisäämään sähköpostiosoitteen sähköpostikenttään. Näin toimimalla työmaa pystyy vastaamaan palautteeseen.

Pyydämme huomioimaan työmaaliikenteen liikkuessanne työmaan läheisyydessä.

Pahoittelemme mahdollisesti työmaan aiheuttamaa häiriötä.

Yhteistyöterveisin,

NCC Suomi Oy