Ammattioppilaitoksissa opiskelevat

Panostamme ammattitaitosi kehittymiseen yhteistyössä ammattioppilaitosten kanssa. Tarjoamme vuosittain työssäoppimispaikkoja ja kesäharjoittelupaikkoja ammattioppilaitoksissa opiskeleville esimerkiksi Oulussa, Pirkanmaalla ja Turussa.

Työssäoppimisjaksot NCC:n työmailla tarjoavat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville hyvän mahdollisuuden tutustua rakentamiseen.

Työssäoppimisjaksolla työskentelet vaihtelevissa tehtävissä, joissa tukenasi toimii koulutettu työpaikkaohjaajamme. Sinulla on mahdollisuus paitsi ammattitaitosi kehittämiseen myös omien kykyjesi näyttämiseen.

Osoittamalla työssäoppimisjakson aikana halua oppia uutta ja kiinnostusta kehittyä rakennusalan ammattilaiseksi parannat mahdollisuuksiasi saada myöhemmin myös kesätöitä ja vakituisen työpaikan NCC:llä.

Työssäoppimispaikkaa NCC:ltä haet seuraavasti:

  • Pyydä opettajaltasi NCC:n työmaiden yhteystiedot
  • Käy itse työmaalla kysymässä työssäoppimispaikkaa

Kesätyöt

Palkkaamme vuosittain jonkin verran ammattioppilaitoksissa opiskelevia kesätöihin. 

Lue ammattikoulutaustaisia uratarinoitamme!

Timon uratarina asuntorakentamisen parissa

Timo Hautamäki

Timo tutkii kuvassa rakennuksen runkoa Espoossa Tapiolan asuntorakennustyömaalla vuonna 2019. Timo valmistui ammattikoulusta vuonna 2010 taskussaan rakennusalan perustutkinto: ”Sen jälkeen menin armeijaan. Sieltä palattuani tuttu pyysi töihin firmaansa, kun tiesi että olin valmistunut. Hän vuokrasi työpanokseni jossain vaiheessa NCC:lle 2 viikoksi ja nyt siitä onkin jo 7 vuotta. Rakentaminen on monipuolista työtä ja se tarjoaa tasaisen pohjan, jonka lisäksi voin opettaa tanssia, joka on toinen suuri kiinnostuksen kohteeni.”

Antin uratarina kirvesmiehenä

AnttiRäisänen_Building_2019_2

Antti työskentelee kirvesmiehenä asuntotyömaalla Kuopiossa. ”Kävin Savon ammatti- ja aikuisopiston Varkaudessa ja valmistuin 2012 rakennusalan perustutkinnolla talonrakentajaksi. Koulutus antaa hyvät perusteet työllistyä rakennusalalle ja loppu on vain itsestä kiinni. Oma työurani alkoi vuonna 2010 NCC:llä, jossa suoritin kaikki työharjoittelut. Valmistumisen jälkeen olin hetken verran töissä ennen asepalvelusta. Vuosi vierähti armeijassa, jonka jälkeen palasin takaisin töihin ja olen ollut nyt 6 vuotta NCC:läinen. Vuonna 2016 NCC mahdollisti pienen breikin ja silloin reilu puoli vuotta vierähti Puolustusvoimien hommissa kriisinhallintatehtävissä ulkomailla. Palasin takaisin ja tunnen olevani unelmaduunissa. Ja tässä on hyvät mahdollisuudet myös erikoistua ja kouluttautua lisää. Meillä on Kuopiossa hyvä työyhteisö, jossa työntekijöiden iät vaihtelevat 21 - 60 vuoden välillä. Töissä on mukava käydä kun on hyvä ilmapiiri ja siihen voi myös omalla asenteella vaikuttaa.”