Työmaatiedote 1.9.2023

Rakennamme Helsingin kaupungille kolmen HITAS-kerrostalon kokonaisuuden Talinrantaan Munkkiniemeen. As. Oy Helsingin Muusanpolkuun valmistuu yhteensä 66 asuntoa kahteen 5-kerroksiseen ja yhteen 6-kerroksiseen tiilimuurattuun kerrostaloon sekä autohalli pihakannen alle. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu loppuvuodesta 2023.

Perjantaiterveiset Munkkiniemestä!

Pari viikkoa vallinneesta varsin kosteasta kelistä huolimatta työmaalla on saatu piha- ja julkisivutöitä hyvin eteenpäin. Viikon 36 aikana sähköliittymän työt ottavat harppauksen eteenpäin, mikä tarkoittaa pieniä muutoksia Muusanpolun kulussa maanantaista eteenpäin. Oheisesta kuvasta näkyy alueet, joiden alueelta maata joudutaan hetkellisesti avaamaan sähköliittymän kaivuun takia. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa hetkellistä häiriötä.

Muusa sähköliittymä

 

Talo A

Keittiön välitilojen laatoitus ja kylpyhuoneiden paneelien ja kalusteiden asennus ovat valmistuneet. Kodinkoneiden asennus on alkamassa. Väestönsuojan pinnat on saatu maalattua ja yleisissä tiloissa tehdään plaanoitusta. Sähkö- ja putkityöt jatkuvat muiden työvaiheiden lomassa. Parvekkeiden puolella kaiteiden asennus on valmistumassa ja kaidelasien ja parvekelasien asennus alkamassa.

A Muusa kylppäri

A-talon kylpyhuoneiden ja vessojen kalusteasennus on valmistunut

A Muusa kylppärin kattopaneeli

Kylpyhuoneiden ja vessojen kattopaneelien asennus on valmistunut

A Muusa saunan paneelit

Saunojen paneelien asennus on valmistunut

A Muusa plaano

A-talon yleisten tilojen plaanotyöt ovat käynnissä

A Muusa välitilan laatat

Keittiön välitilan laatoitus on valmistunut asunnoissa

 

Talo B

Yleisten tilojen laatoitus etenee hyvää vauhtia. Sähkö-, ilmanvaihto- ja putkityöt jatkuvat muiden työvaiheiden lomassa. Julkisivujen puolella parvekekaiteiden lasien asennus on alkanut ja parvekelasien asennus alkamassa. B-talon päädyssä yhteistila on saavuttanut harjakorkeutensa, ikkunalasit ja pellit on asennettu ja julkisivumuuraus on hyvällä mallilla. Yhteistilan päälle tulevan asuntoterassin tilapäinen sääsuoja on kovaa vauhtia valmistumassa. Yhteistilan sisällä on käynnissä väliseinätyöt.

B Muusa asukastila 1

Asukastilan päälle tuleva asuntoterassi saa tilapäisen sääsuojan

B Muusa asukastila muuraus

Asukastilan julkisivun muuraus etenee hyvää vauhtia

B Muusa asukastila sisältä

Asukastilassa päästään pian sisätöiden kimppuun

B Muusa pesula laatat

B-talon pesula on saanut laatat 

B Muusa laatat

Myös muiden yleisten tilojen laatoitus on edennyt

 

Talo C 

Suojat on poistettu asunnoista ja viimeistely on käynnissä. Yleisten tilojen laatoitus on valmistunut. Saunaosastolla on käynnissä seinien ja katon panelointi. Julkisivujen puolella parvekekaideprofiilien, parvekelasien ja julkisivusäleiköiden asennus on valmistunut ja parvekekaidelasien asennus alkamassa.

C Muusa julkisivu

C-talon julkisivun lopullinen ilme alkaa hahmottua

 

Autohalli 

Autohallissa on käynnissä sähkö- ja putkityöt.

 

Ulkoalueet

A-talon edessä istutuslaatikoiden muottityöt ovat käynnissä, B-talon edustan muottien tieltä on kaivettu maata pois ja C-talon ulkoportaidenkin työt alkavat pikapuoliin.

A Muusa istutuslaatikko

A-talon edustan istutuslaatikko on oikeastaan valua vaille valmis

 

Aikataulu

Työmaa etenee aikataulussa. Nykyhetki on kuvattu punaisella viivalla alla olevassa aikataulussa.

Aikataulu vk35

 

Työturvallisuus

Työturvallisuutta havainnoidaan ja mitataan rakennustyömailla viikoittain sisäisillä työturvallisuusmittauksilla ja tasaisin väliajoin ulkoisilla mittauksilla. TR-mittauksilla arvioidaan työmaan työolosuhteita sekä työturvallisuuden hallintaa ja sen kehitystä.

Viimeisimmän mittauksen tulos:
TR-mittaus 1.9.2023 92.11%

 

Muut ajankohtaiset asiat

Työmaalla työskennellään normaalisti arkena klo. 7.00 - 15.30, mutta ajoittain töitä tehdään myös näiden aikojen ulkopuolella. 

Viikonloppuisin työmaa on kiinni.

 

Palautteet työmaalle

Työmaahan voi olla yhteydessä työmaan verkkosivujen kautta ”Palaute -toiminnon” avulla tai sähköpostitse muusanpolku@ncc.fi. Mikäli annatte palautetta verkkosivujen ”Palaute-toiminnon” kautta, niin pyydämme lisäämään sähköpostiosoitteen sähköpostikenttään. Näin toimimalla työmaa pystyy vastaamaan palautteeseen.

Pyydämme huomioimaan työmaaliikenteen liikkuessanne työmaan läheisyydessä.

Pahoittelemme mahdollisesti työmaan aiheuttamaa häiriötä.

Yhteistyöterveisin,

NCC Suomi Oy