Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyjä kysymyksiä harjoittelusta ja hausta.

Miten haku etenee?

Valitsemme hakemusten perusteella hakijoita haastatteluun, jotka pidetään joko Teamsilla tai aluetoimistoillamme. Haastattelussa kerromme tarkemmin, miten haku jatkuu siitä eteenpäin.

Miten täydennän tai muutan hakemustani jos olen jo lähettänyt sen teille?

Voit täydentää hakemustasi kirjautumalla sisään järjestelmään omilla tunnuksillasi.

Hakemuksen jättämisessä ilmeni teknisiä ongelmia. Mistä saan apua?

Teknisissä kysymyksissä laita postia viestit@ncc.fi. Kuvaa mitä tapahtui ja laitathan viestiin myös puhelinnumerosi. Pyrimme vastaamaan teknisiin ongelmiin mahdollisimman nopeasti.

Mistä löydän tarkempia tietoja tarjolla olevista tehtävistä?

Olemme pyrkineet kuvaamaan työtehtäviä mahdollisimman tarkasti työpaikkailmoituksissa. Tarkemmat tehtävät määritellään työsuhteen alussa.

Milloin harjoittelu alkaa? Kauanko se kestää?

Harjoittelujaksot ajoittuvat aikavälille 1.5.-30.9. Tarkemmasta aloituspäivästä ja harjoittelun kestosta sovitaan sinun ja tulevan esihenkilösi kanssa erikseen. Tavoitteena on, että harjoittelijana työskentelisit työmaalla ainakin kesä-elokuun. Kirjoitathan hakemukseesi, milloin olet käytettävissä.

Onko harjoittelu osa-aikaista vai kokopäiväistä?

Harjoittelu on kokopäiväistä, ja siinä noudatetaan työmaan työaikaa 8 h/pvä (klo 7 - 15.30 + puolen tunnin ruokatauko). Toimistolla noudatetaan 7,5 h päivittäistä työaikaa.

Paljonko harjoittelija saa palkkaa?

Palkka määräytyy harjoittelijan kokemuksen, tehtävän vaativuuden ja muiden tehtävään liittyvien tekijöiden mukaan. Kerromme palkasta tarkemmin haastattelussa.

Onko harjoittelun aikana mahdollisuus pitää lomaa tai ottaa muuten vapaata?

Kyllä, sopimuksen mukaan. Lomaan ja vapaisiin liittyvistä toiveista keskustellaan erikseen esihenkilön kanssa.

Saanko valita mille työmaalle menen harjoitteluun?

Otamme toiveet harjoittelupaikan sijainnista huomioon. Sijoittuminen on kuitenkin viime kädessä kiinni työmaiden tarpeista.

Tehdäänkö harjoittelusta työsopimus?

Harjoittelusta tehdään aina kirjallinen työsopimus. 

Onko harjoittelijalla koeaikaa?

Harjoittelijan koeaika on puolet työsuhteen kestosta (esim. 3 kk määräaikainen työsopimus --> koeaika 1,5 kk).

Saanko harjoittelusta opintopisteitä?

Opintopisteiden kertymisestä saat tietoa oppilaitokseltasi.

Olen 1. vuosikurssin opiskelija. Voinko hakea suoraan työnjohtoharjoitteluun? Minulla on jo kokemusta rakennustyömaatehtävistä.

Suosittelemme, että aloitat harjoittelun NCC:llä haalariharjoittelussa. Mikäli sinulla on kuitenkin jo useamman vuoden työkokemus työntekijätehtävistä (”haalaritehtävistä”), voit hakea halutessasi myös suoraan työnjohtoharjoitteluun.

Olen kiinnostunut kesätöistä NCC:llä. Miten haen toimistotöitä?

Harjoittelijahakumme on tarkoitettu pääasiassa työmaalle harjoitteluun haluaville, mutta haussa voi olla myös muutamia harjoittelupaikkoja toimistotöihin. Tietoa NCC:n muista mahdollisista kesätöistä löydät keväämmällä NCC:n nettisivuilta, mikäli tehtäviä tulee haettavaksi.

En löydä vastausta kysymykseeni NCC:n nettisivuilta. Mistä voisin kysyä lisää?

Jos et löytänyt tästä UKK:sta vastausta harjoitteluihin liittyvään kysymykseesi, voit laittaa kysymyksesi osoitteeseen harjoittelijat@ncc.fi. Huomaathan, että tietosuojasyistä emme voi ottaa hakemustasi vastaan sähköpostiimme.