Tutustu harjoittelijoihimme

NCC:n harjoittelussa tai kesätöissä on vuosittain noin 300 nuorta eri puolilla Suomea monenlaisissa tehtävissä. Nuorten kasvattamiseen alansa osaajiksi panostetaan ja harjoittelijat viihtyvät ammattilaistemme opissa. Lue lisää viime kesän harjoittelijoidemme kokemuksista.

SuviPartinen_NCC
Suvi Partinen

Hämeen ammattikorkeakoulu, rakennusmestarikoulutus, työnjohtoharjoittelija 2016

Valmistuin talonrakentajaksi keväällä 2010 ja tein kirvesmiehen töitä aina syksyyn 2015 asti, jolloin aloitin opiskelun AMK:ssa. Ennen viime kesän harjoittelua en ollut yhtään varma siitä, onko tämä ala ja koulutus sitten kuitenkaan sitä, mitä haluaisin tehdä ”isona”. Paluu takaisin kirvesmiehen töihin oli käynyt ensimmäisen opiskeluvuoden aikana mielessä useampaankin kertaan, mutta harjoittelujakson aikana mieli muuttui täysin. Kesän tärkein oivallus olikin se, että haluan ihan oikeasti tehdä tätä duunia ja minusta on tähän.
Ensimmäiset viikot olin melko pyörällä päästäni, kun työmaan mittakaava oli huomattavasti suurempi, kuin mihin olin aikaisemmissa töissä tottunut. Opin alla oli mm. lähes täysin uusien työtapojen ja -menetelmien omaksuminen.
Yllätyin siitä vastuun ja luottamuksen määrästä, mikä uskallettiin heittää ensimmäistä kesää harjoittelemassa olevan harteille. Mielettömän hyvä tapa oppia! Arvostin suuresti isossa työyhteisössä toimimista. Työkaverit ja esimiehet olivat ihan huippuja! Lisänä työmaahuumori niin konttorilla kuin työmaalla.
Harjoittelun aikana sain rehellistä ja kehittävää palautetta edistymisestäni. Ja ne fiilikset, kun sai jonkin haastavan tilanteen etenemään siten, että hommat tuli lopulta valmiiksi ja koko yleisfiilis siitä, että minua ja minun työpanostani tarvittiin. Se jos mikä oli kannustavaa!
Terveiseni uudelle harjoittelijalle: Uskalla yrittää ja tartu rohkeasti annettuihin haasteisiin! Jos tekee asiat niin hyvin kuin pystyy, niin se riittää varmasti.

jani-sillanpaa_NCC
Jani Sillanpää

Tampereen teknillinen yliopisto, rakennustekniikka, työmaainsinööriharjoittelija 2016

Aiemman haalariharjoittelun perusteella pääsin työmaainsinööriharjoittelijaksi. Opin kesän aikana todella paljon. Ehkä kaikkein haastavimmat tehtävät olivat tilaajalta tai aliurakoitsijalta tulleita rakennusteknistä asiantuntemusta koskevia kysymyksiä. Mikään ei ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa; kaikkeen löytyi vastaukset etsimällä tai kollegoilta kysymällä. Oli hieno huomata, että kaikki projektipäällikköä myöten olivat kiinnostuneita harjoitteluni etenemisestä. Työmaalla kaikkia kohdeltiin yhdenvertaisesti työnkuvasta/statuksesta riippumatta. Koin hienoja onnistumisen hetkiä, joista esimerkkinä harjoittelijakollegan kanssa huomaamamme hankkeen kokonaisaikataulun mahdollinen venyminen osatoimituksen viivästymisen vuoksi. Asiaan reagoitiin, lisäresursseja järjestettiin ja aikatauluviiveet saatiin kirittyä kiinni. Meille harjoittelijoille annettiin myös mahdollisuus tutustua NCC:n muihinkin toimialoihin. Itse olin mukana talonrakentamisessa, mutta pääsin tutustumisvierailulle kiinteistökehityksen yksikköön. Uusille harjoitteilijoille antaisin neuvoksi olla utelias ja uskaltaa kysyä. Ensimmäiset harjoittelut ovat oppimistapahtumia ja NCC:llä on ok kokeilla.

Naser-Mehr_web_NCC
Naser Mehr

Metropolia AMK, rakennustekniikka, haalariharjoittelija 2016

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen pääsin haalariharjoitteluun NCC:lle. Kokemus oli erittäin arvokas. Sain erittäin hyvän kokonaiskuvan työmaasta ja organisaatiosta. Pystyin luottamaan siihen, että lähipiiristä löytyi aina henkilö, joka pystyi tarvittaessa auttamaan. Sain harjoittelussa itseluottamusta, josta oli hyötyä päivittäisten asioiden hoitamisessa. Uusille harjoittelijoille sanoisin, että oma-aloitteisuudella ja ohjeiden noudattamisella pääsee aika pitkälle. Lisäksi on hyvä muistaa, että kokeneemmilta työntekijöiltä ja mestareilta voi aina pyytää neuvoa.

Serge-Skorin_NCC
Serge Skorin

Aalto-yliopisto, Kone- ja rakennustekniikka, haalariharjoittelija 2014, työnjohtoharjoittelija 2015, työmaainsinööriharjoittelija 2015

Olin ensimmäisen kerran yhteydessä NCC:hen heidän järjestämänsä leffaillan merkeissä. Seuraavana vuonna olinkin jo itse puhumassa samaisessa tilaisuudessa täydelle salille hyvin onnistuneesta haalariharjoittelustani. Alun perin NCC:n kehittämän korkeakouluopiskelijoille suunnatun joustavan ja tehokkaan harjoitteluohjelman ja heidän kannustavan HR-tiiminsä ansiosta NCC on kahden vuoden aikana tarjonnut minulle tärkeän työkokemuksen lisäksi ennen kaikkea verkostoitumismahdollisuuksia, kasvattanut itseluottamustani ja mahdollistanut lentävän lähdön työelämään.