Tutustu harjoittelijoihimme

NCC:n harjoittelussa tai kesätöissä on vuosittain noin 200 nuorta eri puolilla Suomea monenlaisissa tehtävissä. Nuorten monipuoliseen kehityspolkuun panostetaan, sillä työkokemus on ainoa keino saavuttaa vahva ammatillinen osaaminen.

Nuorten monipuolinen kokemus on koko rakennusalan etu. Siksi NCC:llä panostetaan harjoittelukokemuksiin. Jokaiselle löytyy oma polku, jota pitkin omat vahvuusalueet löytyvät ja työura pääsee rakentumaan kattavaksi. Uusia kiinnostuksen aiheita löytyy usein pikkuhiljaa, kun koko ala avautuu monipuolisuudessaan. Tässä muutama esimerkki, millaisia harjoittelijapolkuja NCC:llä on rakennettu ja miltä harjoittelu tuntuu!

harjoittelijatthl20201200pix

Haalariharjoittelu tutustutti Emmin ja Reetan rakentamisen eri vaiheisiin

Haalariharjoittelu on yleensä se ensimmäinen konkreettinen kynnyksen ylitys, joka tutustuttaa rakennusalaa opiskelevan laaja-alaisesti rakentamisen prosessiin. Emmin ja Reetan mielestä haalariharjoittelu tuo erityisesti varmuutta omaan tekemiseen.

Lue lisää Emmin ja Reetan haalariharjoittelusta!
Kiviharjoittelijat2020_6833_WEB2

Kivibisneksen harjoittelijat

Kivibisneksen harjoittelijat ovat tulevia talouden, data-analytiikan ja kestävän kehityksen ammattilaisia. Emmalle, Inkalle, Riikalle ja Jennille kiviainesala oli entuudestaan tuntematon, mutta kesän aikana bisnes on auennut ja yllättänyt monipuolisuudellaan.

Lue lisää kivibisneksen harjoittelusta!
joonas-mannabergmyncc

Työnjohtotehtävien itsenäinen luonne yllätti Joonaksen positiivisesti

Toista kesää NCC:llä harjoittelua tehnyt Joonas odotti työharjoittelulta perusteellista näkemystä työnjohtotehtävistä ja sitä hän koki myös saaneensa.

Lue lisää Joonaksen työnjohtoharjoittelusta!
miikavarjonmaablogi

Miika on työmaainsinööriharjoittelijana Akaassa

Tampereen yliopistosta diplomi-insinööriksi pian valmistuva Miika Varjonmaa kertoo ajatuksistaan harjoitteluissa ja rakennusalasta yleensä.

Lue lisää Miikan työmaainsinööriharjoittelusta!
jyrikolehmainen20200629113357web

Haalariharjoittelijana kerrostalotyömaalla

Jyri Kolehmainen suoritti NCC:llä rakennusinsinööriopiskeluun kuuluvaa ensimmäistä eli haalariharjoittelua Lahdessa asuntorakentamisen parissa.

Lue lisää Jyrin haalariharjoittelusta!
HarjoittelijaLauraNupponenVDC8_2020_rajattu

Lotta: "Ymmärrän paremmin, miten hyödyllisiä tietomallit ovat ja miten niistä saa oikein käytettynä tehokkaita työkaluja omaan työskentelyyn"

HarjoittelijaLauraNupponenVDC8_2020

Lotta Nupponen tutustui NCC:n VDC-tiimin työskentelyyn harjoittelujaksonsa lopussa yhden päivän ajan. VDC (Virtual Design and Construction) on NCC:n tapa toimia tietomallinnusta hyödyntävissä projekteissa.

"Opiskelen Aalto-yliopistossa kone- ja rakennustekniikkaa ja toinen vuosi käynnissä (2020-21). Olin kesän haalariharjoittelijana Hatsinanpuiston Oopsin työmaalla Espoon Leppävaarassa. Perinteisen haalariharjoittelun ohessa pääsin myös kokeilemaan Hatsinanpuistossa olevia laitteita, kuten XR-10-kypärää, lennättämään dronea sekä tutustumaan dataan, jota erilaisilla laitteilla saadaan kerättyä. Koen siis, että tutustuminen VDC-tiimiin kulki hyvin käsi kädessä harjoitteluni kanssa.

Sain tutustumisesta uusia näkökulmia sekä ymmärrystä, mitä kaikkea työmaiden ulkopuolella tapahtuu. Ymmärrän myös paremmin, miten hyödyllisiä tietomallit ovat ja miten niistä saa oikein käytettynä tehokkaita työkaluja omaan työskentelyyn. 

Tutustumispäivässä aamupäivän vietin toimistolla seuraten palavereja (sain jopa vähän osallistua) sekä tutustuen yhden tiimin jäsenen johdolla Solibriin. Iltapäivästä menin tiimin vetäjän Rikun kanssa käymään hotellityömaalla, missä minulle esiteltiin tietomallien konkreettista hyödyntämistä työmaalla. 

VDC-tiimistä minulle sanottiin viisaasti, että polkupyöräkin on tehokas vasta kun sitä osaa ajaa, ja sama pätee myös tietomalleihin. Osaan nyt itsekin asennoitua niin, että alusta alkaen opettelen käyttämään tietomalleja sekä, mikäli mahdollista, sulauttamaan niitä myös omaan työnkuvaan, mikä se sitten tuleekin olemaan.   

Ylipäätään viihdyin NCC:llä haalariharjoittelussa tosi hyvin. Työkaverini olivat älyttömän mukavia ja ottivat minut hyvin mukaan juttuun. Koin, että omat toiveeni otettiin hyvin huomioon ja itseasiassa aina kun kerroin haluni osallistua johonkin työvaiheeseen tai päästä tekemään tiettyjä töitä, se onnistui. On mukava palata taas kouluun, kun takataskussa on kesän jäljiltä hyviä muistoja sekä paljon enemmän ymmärrystä."