NCC:n tietosuojaseloste

1. Johdanto

Vieraillessasi verkko, NCC AB ("NCC", "me") voi kerätä ja käsitellä sinuun liittyviä henkilötietoja ("Henkilötiedot").

Se NCC-yhtiö, jonka verkkosivulla vierailet, hallinnoi henkilötietojen käsittelyä oheisen toimintaperiaatteen mukaisesti.

Tässä tietosuojailmoituksessa ("Tietosuojailmoitus") esitetään, mitä henkilötietoja NCC kerää ja mihin tarkoituksiin Henkilötietoja käsitellään.

Kaikkialla tässä Tietosuojailmoituksessa termiä "käsittely" käytetään kattamaan kaikki toimet, jotka koskevat Henkilötietojasi, mukaan lukien tietojen kerääminen, käsitteleminen, säilyttäminen, jakaminen, käsiksi pääsy, käyttö, siirtäminen ja luovuttaminen.

"Soveltuvat tietosuojalait" tarkoittaa tietosuojalakeja ja –säännöksiä, joilla implementoidaan Tietosuojadirektiivi 95/46/EY ja 25.5.2018 alkaen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679, annettu 27 päivänä huhtikuuta 2016, luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta ja direktiivin 95/46/EY kumoamisesta (yleinen tietosuoja-asetus) ("GDPR").

"Henkilötiedot" määritellään kaikiksi tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviksi tiedoiksi.

2. Evästeet

2.1.

NCC käyttää evästeitä ja muita vastaavia teknologioita kerätäkseen tietoja sinusta ja laitteestasi (kuten puhelimesta tai tietokoneesta) vieraillessasi verkkosivuillamme. Saadaksesi lisää tietoja NCC:n evästeiden käytöstä, paina tästä.

3. Mistä keräämme henkilötietojasi

3.1.

Keräämme Henkilötietoja sinulta (kuten nimi ja sähköpostiosoite), jos otat meihin yhteyttä verkkosivuston kautta. Katso myös yllä kohta 2.1 koskien evästeiden käyttöä.

3.2.

Voimme myös kerätä Henkilötietojasi viestintätoimistoilta mitatessamme ja analysoidessamme läsnäoloamme sosiaalisessa mediassa (esim. julkaistuista artikkeleista ja sosiaalisen median kanavista).

4. Miksi keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi

4.1. Tarjotaksemme sinulle tietoja, kuten uutiskirjeitä, katalogeja ja lehdistötiedotteita

Jos ilmoittaudut uutiskirjeiden, katalogien, lehdistötiedotteiden ja muun NCC:hen tai sen liiketoimintaan liittyvän tiedon tilaajaksi tai tilaat tällaista tietoa kertaluontoisesti, käsittelemme Henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle pyydetyn tilauksen tai tiedot. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Yhtiö/Organisaatio

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme tarjota sinulle tilauksen ja pyytämäsi tiedot, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.2. Kysymyksiisi vastaaminen ja palautteen käsitteleminen yleisesti

Suurin osa verkkosivustoistamme tarjoavat vierailijalle toiminnon, jonka avulla voi kommunikoida kanssamme kysymyksien kysymiseksi ja palveluitamme ja liiketoimintaamme koskevan palautteen antamiseksi. Jos käytät tällaista toimintoa, NCC käsittelee Henkilötietojasi vastatakseen kysymyksiisi ja käsitelläkseen antamaasi palautetta. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Antamasi palaute ja kommentit

Laillinen peruste yllä mainitulle käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme vastata kysymyksiisi ja käsitellä antamaasi palautetta, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.3. Hinta-arviopyyntöihisi vastaaminen

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun lähettää hinta-arviopyynnön tietyistä NCC:n suorittamista töistä tai palveluista. Jos lähetät hinta-arviopyynnön, NCC käsittelee Henkilötietojasi vastatakseen ja käsitelläkseen hinta-arviopyyntöäsi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Yhtiö/Organisaatio

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme vastata ja käsitellä hinta-arviopyyntöjäsi, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.4. Ostopyyntöösi vastaaminen

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun lähettää ostopyyntöjä liittyen tuotteisiimme ja palveluihimme. Jos lähetät ostopyynnön, NCC käsittelee Henkilötietojasi vastatakseen ja käsitelläkseen ostopyyntöäsi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Henkilökohtainen numero
  • Luottotietoraportit (mukaan lukien esim. riskiluokitus ja maksuhäiriöt)
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Organisaationumero
  • Muut julkisesti saatavilla olevat tiedot yhtiöstä ja taloudelliset tiedot

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme vastata ja käsitellä ostopyyntöjäsi, GDPR artikla 6.1 f). Jos lähetät ostopyynnön kuluttajana, käsittelemme Henkilötietojasi täyttääksemme ostosopimuksen NCC:n ja sinun välilläsi, GDPR artikla 6.1 b). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.5. Yrityspalvelusivulla olevien pyyntöjesi ja ilmoitustesi käsitteleminen ja niihin vastaaminen

NCC:n yritysasiakkaana tai toimittajana sinulla on pääsy joihinkin yrityspalvelusivuillemme, joissa voit esimerkiksi tarkastella ja hallita käynnissä olevia projekteja ja sopimuksia, jättää tarjouksia ja käsitellä laskuja. Jos sinä NCC:n yritysasiakkaana tai toimittajana käytät näitä toimintoja, NCC käsittelee Henkilötietoja hallitakseen kanssasi käynnissä olevaa suhdetta ja vastatakseen ja arvioidakseen tarjouksiasi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Asema/titteli yhtiössä
  • Henkilökohtainen numero
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Vastuualue
  • Julkiset tiedot yhtiöstä (esim. työntekijöiden lukumäärä ja ALV-numero)
  • Taloudelliset tiedot (liittyen laskuihin, tarjouksiin, sopimuksiin yms.)
  • Kommenttisi

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme käsitellä ja vastata pyyntöihisi ja ilmoituksiisi toimittaja- ja projektipalvelusivuillamme, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.6. NCC:n menettelyohjeiden rikkomista koskevien ilmoitustesi käsitteleminen ja niihin vastaaminen

NCC:n yritysasiakkaana tai toimittajana sinulla on pääsy palvelusivullemme, jossa voit ilmoittaa NCC:n menettelysääntöjen rikkomisesta. Jos sinä NCC:n yritysasiakkaana tai toimittajana käytät näitä toimintoja, NCC käsittelee Henkilötietoja käsitelläkseen ja tutkiakseen ilmoitettuja NCC:n menettelyohjeiden rikkomuksia. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Valituksesi ja kommenttisi

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme käsitellä ja tutkia ilmoitettuja NCC:n menettelyohjeiden rikkomuksia, GDPR artikla 6.1 f).

4.7. Henkilökohtaisten verkkosivuston käyttäjätilien luominen

Jotkut NCC:n verkkosivustot sallivat käyttäjien luoda henkilökohtaisia käyttäjätilejä sisäänkirjautumistoiminnolla. Näille verkkosivustoille ja, jos luot käyttäjätilin, NCC käsittelee Henkilötietojasi luodakseen ja käsitelläkseen henkilökohtaista käyttäjätiliäsi, luodakseen sisäänkirjautumistietosi ja tarjotakseen sinulle pääsyn tilillesi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Asiakasnumero
  • Puhelinnumero

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme luoda ja käsitellä käyttäjätiliäsi ja toteuttaa käyttäjätilisopimuksen kanssasi, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.8. Valitusten käsitteleminen ja tuotteisiimme liittyvien takuusitoumustemme toteuttaminen

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun tehdä meille valituksia tuotteisiimme liittyen. Jos teet meille valituksen, NCC käsittelee Henkilötietojasi tutkiakseen, käsitelläkseen ja vastatakseen valitukseesi takuusitoumustemme täyttämiseksi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite ja kerrosnumero
  • Osaston numero
  • Puhelinnumero
  • Asiakkaan viitenumero
  • Kiinteistön tyyppi
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Valituksesi ja kommenttisi

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme valituksesi tutkimiseen, käsittelyyn ja vastaamiseen, GDPR artikla 6.1 f). Jos olet kuluttaja, joka on ostanut tuotteemme tai palvelumme, käsittelemme Henkilötietojasi toteuttaaksemme ostosopimuksen NCC:n ja sinun välillä, GDPR artikla 6.1 b). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.9. Rakennusmateriaalia ja muita NCC:n tarjoamia tuotteita koskevien tilaustesi hallinta

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun tilata rakennusmateriaaleja (kuten asfalttia) ja muita NCC:n tarjoamia tuotteita. Kun annat meille rakennusmateriaalia tai muuta tuotetta koskevan tilauksen, NCC käsittelee Henkilötietojasi tilauksen käsittelemiseksi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Y-tunnus
  • Asema/titteli yhtiössä
  • Organisaation numero
  • Laskuosoite
  • EAN numero
  • Tilausnumero
  • Asiakasnumero

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme tilauksesi käsittelemiseen, GDPR artikla 6.1 f). Jos tilaat tuotteitamme kuluttajana, käsittelemme Henkilötietojasi toteuttaaksemme ostosopimuksen NCC:n ja sinun välillä, GDPR artikla 6.1 b). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.10. Kilpailujen hallitseminen

Jos päätät osallistua NCC:n järjestämiin kilpailuihin, NCC käsittelee Henkilötietojasi kilpailun hallitsemiseksi, palkinnoista päättämiseksi ja yhteydenpitoon osallistujien kanssa. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Osasto
  • Liiketoiminta-alue

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme kilpailun hallitsemiseen, palkinnoista päättämiseen ja yhteydenpitoon osallistujien kanssa, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi antaa sinun osallistua kilpailuun. Emme julkaise nimeäsi sisäisillä tai ulkoisilla verkkosivustoilla hankkimatta siihen suostumustasi. Pyydämme suostumustasi (GDPR artikla 9.2 a)) ruokamieltymyksiä koskien.

4.11. Tapahtumiin ja valmennuskursseille rekisteröitymisesi ja osallistumisesi käsitteleminen

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun rekisteröityä tapahtumiin ja valmennuskursseille. Jos toimit näin, NCC käsittelee Henkilötietojasi käsitelläkseen ja vastatakseen mielenkiintoosi ja rekisteröitymiseesi. Jos rekisteröidyt tapahtumaan tai valmennuskurssille, käytämme henkilötietojasi myös tapahtuman tai valmennuskurssin suorittamiseen. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Henkilökohtainen numero
  • Osoite
  • Ruokamieltymykset
  • Työnimike

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme käsitellä kiinnostustasi osallistua valmennuskursseille ja tapahtumiin, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua. Pyydämme suostumustasi (GDPR artikla 9.2 a)) ruokamieltymyksiä koskien.

4.12. Kiinnostusta liikehuoneistoihin koskevien ilmoitusten käsitteleminen

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun lähettää meille kiinnostuksesi liikehuoneistoja kohtaan. Jos toimit näin, NCC käsittelee Henkilötietojasi käsitelläkseen ja vastatakseen kiinnostustasi koskeviin ilmoituksiin. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Osoite
  • Työnimike

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme käsitellä kiinnostustasi liikehuoneistoihimme, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.13. Työhakemusten hallinta

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun jättää työhakemuksen tullaksesi työllistetyksi NCC:lle. Henkilötietojesi käsittelyyn työhakemusten käsittelemistä ja arviointia varten soveltuu Työnhakijan Tietosuojailmoituksemme, klikkaa tästä.

4.14. Liikenteenohjaussuunnitelman laatiminen

Jotkut verkkosivustomme sallivat sinun luoda pyynnön perusteeksi liikenteenohjaussuunnitelman (TA suunnitelma) laatimiselle. Jos toimit näin, NCC käsittelee Henkilötietojasi käsitelläkseen pyyntöäsi, yhteydenottoon kanssasi ja liikenteenohjaussuunnitelman laatimiseksi. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero

Jättämäsi pyyntö voi myös sisältää ilmoituksen jättäjään, pääurakoitsijaan, valvojaan, rakennuspäällikköön ja muihin yksilöihin liittyviä Henkilötietoja verkkosivun lomakkeella asetetun mukaisesti. Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme liikenteenohjaussuunnitelman perusteen laatimista koskevan pyyntösi hallitsemiseen, GDPR artikla 6.1 f). Jos et anna *-merkillä merkittyjä tietoja verkkosivuston lomakkeella, emme voi tarjota sinulle pyydettyä palvelua.

4.15. NCC:n työntekijöille saatavilla olevien etuuksien ja palveluiden hallinta

Jotkut verkkosivustomme ovat saatavilla vain työntekijöillemme, joilla voit työntekijänä esimerkiksi vastata ilmaiseksi saatavia käytettyjä materiaaleja ja tavaroita koskeviin mainoksiin tai jättää ilmoituksen koskien kiinnostusta NCC:n tarjoamiin yksityisiin vuokrakiinteistöihin. Jos käytät tällaisia palveluita NCC:n työntekijänä, NCC käsittelee Henkilötietojasi käsitelläkseen ja vastatakseen yhteydenottoosi. Jos vastasit mainokseen tai jätit ilmoituksen kiinnostuksestasi olematta NCC:n työntekijä, käsittelemme Henkilötietojasi estääksemme pääsysi palveluihin. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostin tai muun viestin sisältö
  • Henkilökohtainen numero
  • Yhtiö/Organisaatio
  • Ruokamieltymykset
  • Lemmikit
  • Haluttu aika vuokraukselle ja vuokrauksen paikka
  • Kommenttisi

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa sinun ja NCC:n välillä olevan sopimuksen, GDPR artikla 6.1 b). Jos vastaat mainokseen tai jätät ilmoituksen kiinnostuksesta oikeushenkilön edustajana tai ilman, että olet työntekijä, käsittely perustuu oikeudelliseen etuumme yhteydenottosi käsittelemiseen ja siihen vastaamiseen sekä palveluihin pääsysi estämiseen, GDPR artikla 6.1 f).

4.16. NCC:stä tiedottaminen ja mainostaminen sosiaalisen median alustoilla

NCC:llä on aktiiviset profiilit sosiaalisen median alustoilla, mukaan lukien Facebookissa, Instagramissa, Linkedinissä ja Youtubessa. NCC voi näillä alustoilla julkaista artikkeleita, valokuvia ja videoita tiedottaakseen ja mainostaakseen NCC:tä. Kun julkaisuja julkaistaan sosiaalisen median alustoillemme, voimme käsitellä Henkilötietojasi, kuten nimeäsi ja valokuvaasi. Käsittelemme Henkilötietojasi sanottuihin tarkoituksiin vain, jos olet antanut suostumuksesi (GDPR artikla 6.1 a)) ja, tarvittaessa vanhempasi tai huoltajasi suostumuksella.

4.17. Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen

NCC käsittelee Henkilötietoja noudattaakseen lakisääteisiä velvollisuuksia, kuten kirjanpidollisiin tai verotuksellisiin tarkoituksiin. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Nimi
  • Sukunimi
  • Tapahtumatiedot
  • Muut tarkoitukseen tarvittavat tiedot

Laillinen peruste yllä mainitulle Henkilötietojesi käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta NCC voi noudattaa lakisääteisiä velvollisuuksiaan, GDPR artikla 6.1 c).

4.18. Oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen ja puolustaminen

NCC voi käsitellä Henkilötietojasi laatiakseen, esittääkseen ja puolustaakseen oikeudellisia vaateita siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että sinun ja NCC:n välillä on riita. Näihin tarkoituksiin käsiteltäviin Henkilötietoihin sisältyy:

Henkilötietoryhmät

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Muut tarkoitukseen tarvittavat tiedot

Laillinen peruste yllä mainitulle käsittelylle on se, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa oikeutetun etumme oikeudellisten vaateiden laatimiseen, esittämiseen ja puolustamiseen, GDPR artikla 6.1 f).

5. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi

NCC säilyttää Henkilötietojasi sen ajan, kun se on välttämätöntä tässä Tietosuojaselosteessa esitettyjen tarkoitusten toteuttamiseksi, ellei NCC:hen soveltuva paikallinen laki vaadi tai salli pidemmän säilytysajan soveltamista. Käytämme seuraavia kriteereitä säilytysaikamme määrittämiseen: (i) niin kauan, kun meillä on jatkuva suhde kanssasi (joko yksilönä tai yritysasiakkaamme työntekijänä, toimittajana ja yhteistyökumppanina); (ii) siten, kun NCC:hen soveltuva lakisääteinen velvollisuus vaatii (kuten kirjanpitoon ja verotukseen liittyvät vaatimukset); ja (iii) siten, kun laillisen asemamme valossa on suositeltavaa (kuten soveltuvat kanneajat).

6. Henkilötietojen luovuttaminen ja siirtäminen

Konserniyhtiöt

NCC voi luovuttaa käsiteltyjä Henkilötietoja muille yhtiöille NCC:n konsernissa ylläpitääkseen ja hallitakseen palveluitamme ja kohdassa 4 mainittuja toimintoja, sekä noudattaaksemme lakisääteisiä velvollisuuksia ja oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi.

Muut vastaanottajat

NCC voi myös luovuttaa Henkilötietoja NCC konsernin ulkopuolelle, kuten:
Vastaanottaja:Tuomioistuimet ja ulkopuoliset neuvonantajat
Siirron tarkoitus: Oikeudellisten vaateiden laatimiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi 
Laillinen peruste: Toteuttaaksemme meidän ja sinun oikeutetun edun riitojen ratkaisemiseksi toimivaltaisissa tuomioistuimissa.

VastaanottajaTapahtumayhtiöt ja yhteistyökumppanit
Siirron tarkoitus: Tapahtumien ja konferenssien valmisteleminen ja isännöinti
Laillinen peruste: Toteuttaaksemme oikeutetun etumme suorittaa tapahtumia ja konferensseja

NCC:n puolesta toimivat henkilötietojen käsittelijät

Lisäksi, NCC voi luovuttaa Henkilötietoja ulkopuolisille osapuolille, kuten IT-palveluntarjoajille, viestintätoimistoille, myyjille ja muille palveluntarjoajille, jotka käsittelevät Henkilötietoja NCC:n ohjeistuksen nojalla. Kun tällaiseen luovuttamiseen sisältyy Henkilötietojen siirto EU/ETA-alueen ulkopuolelle, NCC takaa, että siirtävän NCC yhteisön ja vastaanottavan ulkopuolisen osapuolen välillä on solmittu vakiosopimuslausekkeet. Vaihtoehtoisesti muita asianmukaisia suojatoimia käytetään ennen tällaisia siirtoja.


Asianmukaiset suojatoimet EU/ETA-alueen ulkopuolisiin maihin

Soveltuvien tietosuojalakien mukaan sinulla on pyynnöstä oikeus saada kopio dokumentaatiosta, joka osoittaa, että asianmukaiset suojatoimet ovat suoritettu Henkilötietojesi suojelemiseksi EU/ETA-alueen ulkopuolelle tapahtuvan siirron aikana.

Jos haluat tietää lisää Henkilötietojesi käsittelystä ja siitä, siirretäänkö Henkilötietojasi EU/ETA-alueen ulkopuolelle, ota ystävällisesti meihin yhteyttä käyttämällä alla kohdassa 9 ilmoitettuja yhteystietoja.

7. Turvallisuus

Takaamme, että pääsy tietoihisi on tarkasti turvattu käyttämällä asianmukaisia suojatoimia olosuhteista riippuen, ottaen huomioon uusimman tekniikan, toteuttamiskustannukset ja käsittelyn luonteen, laajuuden, asiayhteyden ja tarkoituksen sekä riskit. Tämän sitoumuksen tukena olemme ottaneet käyttöömme asianmukaiset tekniset, fyysiset ja organisatoriset toimenpiteet suojellaksemme henkilötietojasi luvatonta tai vahingossa tapahtuvaa tuhoutumista, muuttamista tai luovuttamista; väärinkäyttöä; vahinkoa; varkautta tai vahingossa tapahtuvaa häviämistä; tai luvatonta pääsyä vastaan.

8. Oikeutesi

8.1. Oikeus tietojen oikaisemiseen

NCC tekee Soveltuvan tietosuojalain mukaiset toimenpiteet pitääkseen Henkilötietosi paikkansapitävinä, täydellisinä ja päivitettyinä. Jos tunnistat, että mitkään itseesi liittyvät Henkilötiedot ovat puutteelliset, vaillinaiset tai virheelliset, sinulla on oikeus saada Henkilötietosi oikaistuksi.

Lisäksi, sinulla on myös oikeus pyytää pääsyä sinusta käsittelemiimme Henkilötietoihin.

8.2. Lisäoikeudet 25.5.2018 alkaen

25.5.2018 alkaen sinulla on Soveltuvan tietosuojalain mukaan oikaisemisen lisäksi oikeus:

(i) Saada pääsy

Voit pyytää vahvistusta siitä, käsitelläänkö Henkilötietojasi ja, jos käsitellään, voit pyytää pääsyä Henkilötietoihisi ja täydentäviin tietoihin, kuten käsittelyn tarkoituksiin. Olet myös oikeutettu saamaan kopion käsiteltävistä Henkilötiedoista. Jos pyyntö esitetään sähköisesti, tiedot annetaan yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, ellet toisin pyydä.

(ii) Tietynlaisen käsittelyn vastustaminen

Voit henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa Henkilötietojesi käsittelyä oikeutetun edun perusteella sekä käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Jos olet valinnut tilauksen vastaanottamisen sähköpostitse, jokaiseen sähköpostiin sisältyy helposti saatavilla oleva poisjättäytymistä koskeva toiminto, jossa voit poistaa rekisteröitymisesi seuraaviin viesteihin.

(iii) Poistaminen

Voit saada Henkilötietosi poistetuksi tietyissä tilanteissa, kuten silloin, kun Henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin.

(iv) Käsittelyn rajoittaminen

Voit pyytää meitä rajoittamaan Henkilötietojesi käsittelyä tietyissä tilanteissa siten, että se koostuu vain Henkilötietojesi säilyttämisestä, kuten silloin, kun käsittely on laitonta, mutta et halua Henkilötietojasi poistettavan.

(v) Suostumuksen peruuttaminen

Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi Henkilötietojen käsittelyyn siinä laajuudessa, kun käsittely perustuu suostumukseesi.

(vi) Tiedon siirrettävyys

Voit pyytää koneellisesti luettavassa muodossa olevan kopion Henkilötiedoista, joita käsitellään suostumuksesi perusteella tai sen perusteella, että käsittely on välttämätöntä sopimuksen tekemiseksi kanssasi ja, jotka olet antanut NCC:lle (tiedon siirtäminen järjestelmästä toiseen) sekä pyytää tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle (sen ollessa mahdollista).

8.3. Valitukset valvontaviranomaiselle

Tiedostat, että sinulla on aina oikeus tehdä Henkilötietojesi käsittelyä koskevia valituksia toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle, jos Soveltuvissa tietosuojalaeissa niin säädetään. Tietosuojaviranomaiseen voi ottaa yhteyttä täällä: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html ja https://www.datainspektionen.se/om-oss/kontakta-oss/ .

8.4. Kolmannen osapuolen ilmoitukset

Tarjoamme joillain verkkosivuillamme linkkejä esim. kumppaneidemme ulkopuolisille verkkosivustoille. NCC ei ole vastuussa tai velvollinen kolmannen osapuolen tietosuojasta ja, jos päätät vierailla linkitetyllä verkkosivustolla, suosittelemme huolellisesti lukemaan tällaisen ulkopuolisen verkkosivuston tietosuojaehdot.

9. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä tai Henkilötietojesi käsittelyä koskevia huolia tai haluat käyttää oikeuksiasi, ota ystävällisesti yhteyttä NCC:hen alla olevia yhteystietoja käyttämällä.

Henkilötietojen rekisterinpitäjä on NCC AB,  556034-5174.

NCC AB
Vallgatan 3
Att: NCC GDPR Team
170 80 Solna, Ruotsi

gdpr@ncc.se