Kasva alan ammattilaiseksi

Harjoittelusi rakennetaan osaamisesi ja kokemuksesi mukaisesti. Tarjoamme nuorille ja kokeneille osaajille monipuolisia tehtäviä. Vaativat ja mielenkiintoiset kohteemme pitävät sinut rakentajien kärkijoukoissa.

NCC:n harjoitteluohjelma on tarkoitettu rakennusalaa ammattikorkeakouluissa tai korkeakouluissa opiskeleville. Pääsääntöisesti harjoittelu aloitetaan haalariharjoittelusta, jonka aikana saat käytännön kokemusta rakentamisesta ja tutustut työmaaelämään ja rakentamisen maailmaan. Osaamisen ja taitojen karttuessa pääset siirtymään työnjohto- ja työmaainsinööriharjoitteluun ja saat lisää vastuuta. Monet ovat löytäneet meiltä aiheen myös projekti-, opinnäyte- ja diplomityölleen.

Usein varsinainen työura myös jatkuu NCC:llä. Tervetuloa rakentamaan ammattitaitosi perustuksia osaavien ammattilaistemme kanssa.

Haalariharjoittelu

Yleensä harjoittelu aloitetaan haalariharjoittelulla. Pääset tutustumaan työmaan toimintaan, ilmapiiriin ja rakennusprojektin etenemiseen rakennusmiehen työtehtävissä taitavien rakentamisen ammattilaisten opastuksella. Haalariharjoittelua kannattaa usein jatkaa kaksikin kesää ja tutustua rakennusprojektin vaiheisiin mahdollisimman monipuolisesti.

Työnjohtoharjoittelu

Työnjohto- tai työmaainsinööriharjoittelu on tarkoitettu rakennusalan ammattikorkea- tai korkeakouluopiskelijoille, joille on jo kertynyt työkokemusta rakennusalan työntekijätehtävistä. Kun sinulla on riittävästi kokemusta työntekijä-tehtävistä, voit siirtyä työnjohtotehtäviin. Työnjohdollisissa tehtävissä vastuualueitasi kasvatetaan osaamisesi kehittyessä. Kehittymistä riittää useammaksi vuodeksi! Työnjohtotehtävissä saat oman vastuualueesi joko aliurakoitsijoiden tai omien työntekijöiden työnjohtajana.

Työmaainsinööriharjoittelu

Työmaainsinöörin tehtävissä vastuualueesi sisältää esimerkiksi aikataulusuunnittelua ja -seurantaa, kustannusseurantaa ja hankinnoissa avustamista.

Muut mahdollisuudet

Harjoittelupaikkoja on tarjolla myös rakentamisen tukifunktioihin ja joihinkin asiantuntijatehtäviin esimerkiksi hankintaan, laskentaan tai suunnittelutehtäviin. Myös harjoittelijoille järjestettävät tutustumisjaksot tarjoavat mahdollisuuden lisätä kokonaisymmärrystäsi rakentamisesta ja olemme saaneet niistä erinomaista palautetta. Opinnäytetyömahdollisuuden tarjoamme ensisijaisesti jo NCC:llä harjoittelussa oleville. Kerro toiveistasi hakemuksessasi.

Tutustu lisää siihen, miksi valita NCC.