Kasva rakennusalan ammattilaiseksi

Opiskeletko rakennusalaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Harjoitteluohjelmamme on juuri sinulle. Rakennamme harjoittelusi osaamisesi ja kokemuksesi mukaisesti. Taitojesi karttuessa saat lisää vastuuta ja monipuolisia työtehtäviä. Harjoitteluohjelma on NCC:n tärkein rekrytointikanava.

Harjoitteluohjelmamme perustuu jatkuvan oppimisen ja kehittymisen periaatteille. Ohjelma alkaa haalarissa rakentamisen perustehtävistä antaen hyvän pohjan kasvullesi. Harjoitteluohjelman aikana on mahdollista edetä erilaisiin tehtäviin ja yksiköihin oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Haasteet ja vastuu kasvavat taitojesi ja kiinnostuksesi mukana!

Osaaminen kehittyy parhaiten omia rajoja haastamalla ja välillä mukavuusalueen ulkopuolelle menemällä. Tässä sinua tukevat meidän osaavat ja helposti lähestyttävät esimiehet ja koko työyhteisö. Jokaiselle harjoittelijalle nimetään ohjaaja ja räätälöidään tavoitteet harjoittelun alussa. Meiltä saat hienon startin tulevalle urallesi! 

Haalariharjoittelu

Haalariharjoittelu NCC:lläPääset tutustumaan työmaan toimintaan, ilmapiiriin ja rakennusprojektin etenemiseen rakennusmiehen työtehtävissä taitavien rakentamisen ammattilaisten opastuksella. Haalariharjoittelua kannattaa usein jatkaa kaksikin kesää ja tutustua rakennusprojektin vaiheisiin mahdollisimman monipuolisesti.

Työnjohtoharjoittelu

Työnjohtoharjoittelu NCC:lläHaalariharjoittelun jälkeen voit siirtyä työnjohtotehtäviin. Työnjohdollisissa tehtävissä vastuualueitasi kasvatetaan osaamisesi kehittyessä. Kehittymistä riittää useammaksi vuodeksi! Työnjohtotehtävissä saat oman vastuualueesi joko aliurakoitsijoiden tai omien työntekijöiden työnjohtajana. Lue lisää työnjohtajan työstä!

Työmaainsinööriharjoittelu

Työmaainsinööriharjoittelu NCC:lläTyömaainsinöörin tehtävissä vastuualueesi sisältää esimerkiksi aikataulusuunnittelua ja -seurantaa, kustannusseurantaa ja hankinnoissa avustamista. Opit työmaainsinöörinä yhdistämään suunnitelmat ja työvaiheet sujuvaksi prosessiksi. Teet tiiviisti työtä työmaan vastaavan työnjohtajan kanssa. Lue lisää työmaainsinöörin työnkuvasta!

Erikoistumisharjoittelu

Harjoittelu suunnittelutehtävissäViimeisenä harjoitteluvuonna on joskus mahdollista saada myös joku erikoisosaamisalan harjoittelupaikka esimerkiksi projektinhallintaan tai -johtamiseen, digitalisaatioon, talotekniikkaan, hankintaan, kehittämiseen, laskentaan tai vaikka suunnitteluun liittyen. Osaamisesi karttuessa saat mahdollisuuden haastavampiin työtehtäviin kokeneiden kollegoiden tuella ja harjoittelupaikan lisäksi voit löytää uuden vahvuusalueen tai ammatillisen intohimon suunnan. 

 

Muut mahdollisuudet

Harjoittelupaikkoja saattaa löytyä myös rakentamisen tukifunktioihin ja muihin asiantuntijatehtäviin. Harjoittelijoille järjestettävät tutustumisjaksot tarjoavat mahdollisuuden lisätä kokonaisymmärrystäsi rakentamisesta ja sitä tukevista toiminnoista. Näistä olemme saaneet erinomaista palautetta. Opinnäytetyömahdollisuuden tarjoamme ensisijaisesti jo NCC:llä harjoittelussa oleville.

Aivan huippumesta olla töissä! Sen lisäksi, että sain harjoitteluni koko kesäksi, sain sieltä myös työpaikan opiskelujen ohelle ja sovittua jo seuraavan kesän harjoittelunkin!
Haalariharjoittelija
Erityisen mukava on ollut huomata, että minua on pidetty osana työnjohtoporukkaa ja minua ei ole kohdeltu vain "pelkkänä harjoittelijana" vaan minut on otettu tosissaan ja mielestäni olen päässyt hyvin vaikuttamaan toteutukseen ja olen saanut tehdä itsenäisiä päätöksiä ja ratkaisuja. Minulle annettiin selkeästi oma vastuualue, jota olen saanut itsenäisesti hoitaa ja olen saanut aina tukea ja neuvoja jos niitä olen tarvinnut.
Työnjohtoharjoittelija