Kasva alan ammattilaiseksi

Opiskeletko rakennusalaa ammattikorkeakoulussa tai korkeakoulussa? Harjoitteluohjelmamme on juuri sinulle. Rakennamme harjoittelusi osaamisesi ja kokemuksesi mukaisesti. Taitojesi karttuessa saat lisää vastuuta ja monipuolisia työtehtäviä. Harjoitteluohjelma on NCC:n tärkein rekrytointikanava.

Harjoitteluohjelmamme perustuu jatkuvan oppimisen ja kehittymisen periaatteille. Ohjelma alkaa haalarissa rakentamisen perustehtävistä antaen hyvän pohjan kasvullesi. Harjoitteluohjelman aikana on mahdollista edetä erilaisiin tehtäviin ja yksiköihin oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Haasteet ja vastuu kasvavat sinun taitojesi ja kiinnostuksesi mukana!

Osaaminen kehittyy parhaiten omia rajoja haastamalla ja välillä mukavuusalueen ulkopuolelle menemällä. Tässä sinua tukevat meidän osaavat ja helposti lähestyttävät esimiehet ja koko työyhteisö. Jokaiselle harjoittelijalle nimetään ohjaaja ja räätälöidään tavoitteet harjoittelun alussa. Meiltä saat hienon startin tulevalle urallesi! 

Haalariharjoittelu

Haalariharjoittelu NCC:lläPääset tutustumaan työmaan toimintaan, ilmapiiriin ja rakennusprojektin etenemiseen rakennusmiehen työtehtävissä taitavien rakentamisen ammattilaisten opastuksella. Haalariharjoittelua kannattaa usein jatkaa kaksikin kesää ja tutustua rakennusprojektin vaiheisiin mahdollisimman monipuolisesti.

Työnjohtoharjoittelu

Työnjohtoharjoittelu NCC:lläHaalariharjoittelun jälkeen voit siirtyä työnjohtotehtäviin. Työnjohdollisissa tehtävissä vastuualueitasi kasvatetaan osaamisesi kehittyessä. Kehittymistä riittää useammaksi vuodeksi! Työnjohtotehtävissä saat oman vastuualueesi joko aliurakoitsijoiden tai omien työntekijöiden työnjohtajana.

Työmaainsinööriharjoittelu

Työmaainsinööriharjoittelu NCC:lläTyömaainsinöörin tehtävissä vastuualueesi sisältää esimerkiksi aikataulusuunnittelua ja -seurantaa, kustannusseurantaa ja hankinnoissa avustamista.

Harjoittelu suunnittelutehtävissä

Harjoittelu suunnittelutehtävissäTarjoamme harjoittelupaikkoja sähkö-, lviae-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelijoille. Monipuolisissa uudis- ja korjausrakentamishankkeissa pääset mukaan asuinkerrostalojen, toimitilojen tai julkisten rakennusten projekteihin. Osaamisesi karttuessa saat mahdollisuuden haastavampiin työtehtäviin kokeneiden kollegoiden tuella ja harjoittelupaikan lisäksi voit saada tilaisuuden hypätä tulevaisuuden urapolullesi. Katso lisää www.optiplan.fi.

 

Muut mahdollisuudet

Harjoittelupaikkoja on tarjolla myös rakentamisen tukifunktioihin ja joihinkin asiantuntijatehtäviin esimerkiksi hankintaan, laskentaan tai suunnittelutehtäviin. Myös harjoittelijoille järjestettävät tutustumisjaksot tarjoavat mahdollisuuden lisätä kokonaisymmärrystäsi rakentamisesta ja olemme saaneet niistä erinomaista palautetta. Opinnäytetyömahdollisuuden tarjoamme ensisijaisesti jo NCC:llä harjoittelussa oleville.

“Aivan huippumesta olla töissä! Sen lisäksi, että sain harjoitteluni koko kesäksi, sain sieltä myös työpaikan opiskelujen ohelle ja sovittua jo seuraavan kesän harjoittelunkin!”

- Haalariharjoittelija

“Erityisen mukava on ollut huomata, että minua on pidetty osana työnjohtoporukkaa ja minua ei ole kohdeltu vain "pelkkänä harjoittelijana" vaan minut on otettu tosissaan ja mielestäni olen päässyt hyvin vaikuttamaan toteutukseen ja olen saanut tehdä itsenäisiä päätöksiä ja ratkaisuja. Minulle annettiin selkeästi oma vastuualue, jota olen saanut itsenäisesti hoitaa ja olen saanut aina tukea ja neuvoja jos niitä olen tarvinnut. ”

- Työnjohtoharjoittelija