Kasva rakennusalan ammattilaiseksi

Opiskeletko rakennusalaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Harjoitteluohjelmamme on juuri sinulle. Rakennamme harjoittelusi osaamisesi ja kokemuksesi mukaisesti. Taitojesi karttuessa saat lisää vastuuta ja monipuolisia työtehtäviä.

Harjoitteluohjelmamme perustuu jatkuvan oppimisen ja kehittymisen periaatteeseen. Ohjelma alkaa haalariharjoittelussa rakentamisen perustehtävistä. Harjoitteluohjelman aikana sinun on mahdollista edetä erilaisiin tehtäviin ja yksiköihin oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Haasteet ja vastuu kasvavat taitojesi mukana!

Osaamisesi kehittyy parhaiten kokeneiden työkavereiden avulla. Meillä NCC:llä sinulle nimetään oma ohjaaja ja räätälöidään tavoitteet harjoittelusi alussa. Näin saat hienon startin tulevalle urallesi! 

NCC:n harjoittelupolku

Haalariharjoittelu

Haalariharjoittelu NCC:lläPääset tutustumaan työmaan toimintaan, ilmapiiriin ja rakennusprojektin etenemiseen rakennusmiehen työtehtävissä taitavien rakentamisen ammattilaisten opastuksella. Haalariharjoittelua kannattaa usein jatkaa kaksikin kesää ja tutustua rakennusprojektin vaiheisiin mahdollisimman monipuolisesti.

Työnjohtoharjoittelu

Työnjohtoharjoittelu NCC:lläHaalariharjoittelun jälkeen voit siirtyä työnjohtotehtäviin. Työnjohdollisissa tehtävissä vastuualueitasi kasvatetaan osaamisesi kehittyessä. Kehittymistä riittää useammaksi vuodeksi! Työnjohtotehtävissä saat oman vastuualueesi joko aliurakoitsijoiden tai omien työntekijöiden työnjohtajana. Lue lisää työnjohtajan työstä!

Työmaainsinööriharjoittelu

Työmaainsinööriharjoittelu NCC:lläTyömaainsinöörin tehtävissä vastuualueesi sisältää esimerkiksi aikataulusuunnittelua ja -seurantaa, kustannusseurantaa ja hankinnoissa avustamista. Opit työmaainsinöörinä yhdistämään suunnitelmat ja työvaiheet sujuvaksi prosessiksi. Teet tiiviisti työtä työmaan vastaavan työnjohtajan kanssa. Lue lisää työmaainsinöörin työnkuvasta!

Erikoistumisharjoittelu

Harjoittelu suunnittelutehtävissäViimeisenä harjoitteluvuonna on joskus mahdollista saada myös joku erikoisosaamisalan harjoittelupaikka esimerkiksi projektinhallintaan tai -johtamiseen, digitalisaatioon, talotekniikkaan, hankintaan, kehittämiseen, laskentaan tai vaikka suunnitteluun liittyen. Osaamisesi karttuessa saat mahdollisuuden haastavampiin työtehtäviin kokeneiden kollegoiden tuella ja harjoittelupaikan lisäksi voit löytää uuden vahvuusalueen tai ammatillisen intohimon suunnan. 

NCC:n harjoitteluohjelma

Muut mahdollisuudet

Harjoittelupaikkoja saattaa löytyä myös rakentamisen tukifunktioihin ja muihin asiantuntijatehtäviin. Harjoittelijoille järjestettävät tutustumisjaksot tarjoavat mahdollisuuden lisätä kokonaisymmärrystäsi rakentamisesta ja sitä tukevista toiminnoista. Opinnäytetyömahdollisuuden tarjoamme ensisijaisesti jo NCC:llä harjoittelussa oleville.