Kiviainesta kaikkeen rakentamiseen

Tarvitsetko rakennuskohteeseesi kiviainesta? Meiltä saat laadukkaat kiviainekset kaikkeen rakentamiseen. Kiviainesalueemme palvelevat ympäri Suomen kasvukeskusten läheisyydessä.

NCC tuottaa kalliokiviainesta kaikkeen rakentamiseen. Eri kiviaineslajikkeet sopivat rakennusten ja teiden pohjatöihin sekä asfaltin tai betonin raaka-aineiksi. NCC:llä on monipuolinen kiviainestarjonta eri käyttötarkoituksiin. Eri kiviainesalueilla myös saatetaan tuottaa hieman eri tuotteita.

Kalliokiviaineksen tuottaminen on tarkoin määriteltyä, luvanvaraista toimintaa. Murskaamalla kalliota säästämme luonnonsoraa, jonka häviäminen on yleisesti katsottu haitalliseksi ympäristön kannalta. Sopivalla kalliokiviaineksella voit korvata myös maaperästä kaivettavan soran. Kalliokiviaines on kestävä, jopa ikuinen materiaali, jota voi kierrättää ja jonka käyttö ei rasita ympäristöä.

Jos sora on sinulle tuttu materiaali, voit turvallisin mielin unohtaa luonnonsoran ja siirtyä käyttämään NCC:n kalliokiviainesta. Me tuotamme sinulle vastaavan kalliokiviainestuotteen käyttötarkoituksesi mukaisesti. Talviaikaan NCC tuottaa myös hiekoitussepeliä.

Oikea kivimateriaali oikeaan paikkaan

Kiviaineksissakin on eroa. NCC:n kiviaines on tarkoin tuotettua ja mahdollisimman puhdasta, mikä tekee siitä laadukasta. Rakennusmateriaalina laadukas kiviaines maksimoi sen toiminnallisuuden käyttötarkoituksessaan ja tuo näin laatua sekä kokonaiskustannustehokkuutta rakennukselle, tielle tai pihalle. 

Kiviaineksen laatu muodostuu raaka-aineesta eli käytetyn kallion kivilajista ja sen lujuudesta. Tasalaatuinen, hyvän muotoinen murske ja sepeli toimivat kunnolla ja rakenteista tulee halutunlaisia, jolloin ne palvelevat tarkoitustaan.

CE-merkinnät ja EPD-laskelmat

Merkitsemme kiviaineslajikkeemme CE-merkinnällä rakennustuoteasetuksen mukaisesti. CE-merkintä on todistus siitä, että noudatamme sovittuja laatu- ja tutkimussuunnitelmia eli olemme selvittäneet tuotteen keskeiset ominaisuudet standardisoiduilla menetelmillä ja noudattaneet harmonisoitua tuotestandardia. CE-dokumentit löytyvät täältä.

NCC on Suomessa ensimmäinen EPD-laskelmia tekevä rakentamisen kiviainestuottaja. EPD-laskelmasta saadaan NCC:n kiviainestuotteen ja sen valmistuksen ympäristövaikutukset, kuten ilmastoa lämmittävien päästöjen määrät. EPD eli ympäristöseloste vastaa NCC:n kiviainestuotteiden osalta kestävän kehityksen, yritysvastuullisuuden ja tuotteidemme läpinäkyvyyden toiveisiin. EPD-laskettua kiviainesta saa nyt Mäntsälän Ohkolasta ja Pornaisista.

Edistämme kiviainesalueidemme luonnon hyvinvointia

Edistämme aina kiviainesalueillamme luonnon monimuotoisuutta ja luonnontilan palauttamista jo mahdollisuuksien mukaan kiviainestoiminnan aikana sekä sen päättyessä. Lue lisää biodiversiteettityöstämme sekä pohjoismaisesta NCC Kielo-ohjelmastamme

Ota yhteyttä meihin, kerromme mielellämme lisää!

Pyydä tarjous kiviaineksista

Valitse yksityisasiakkaan tai yrityksen yhteydenotto

Yksityishenkilön tarjouspyyntö

Täytä tiedot tähän.

Tarjouspyyntö yrityksille

Täytä tiedot tähän.