Media

Tervetuloa mediaosioon. Täältä löydät lehdistötiedotteet ja ajankohtaiset uutiset projekteistamme ja toiminnastamme. Löydät myös kuvat ja videot, podcastit sekä NCC:n somekanavat.

Lehdistötiedotteet

VTT ja NCC tutkivat asfalttituotannon sivuaineiden käyttöä hiilensidontaan

Voiko asfalttitehdas olla tulevaisuudessa hiilineutraali tai jopa hiilinielu? VTT:n ja NCC:n käynnistämässä yhteishankkeessa selvitetään, voidaanko NCC:n toiminnoissa syntyvistä sivuvirroista saada muodostumaan hiilinieluja asfalttitehtaiden tuotannon yhteydessä. Esiselvityksen tuloksia saadaan elokuun loppuun mennessä.

Asfalttikoneista saatavan datan avulla parannetaan päällysteen laatua ja vähennetään päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen. NCC on digitalisoinut koko asfalttitoimintansa tuotantoprosessin sekä kehittänyt tiedon digitaalista tuottamista tehdystä asfalttityöstä. Tilaajalle digitalisaatio mahdollistaa kustannustehokkuuden lisäksi mahdollisuuden ohjata päästövähennysten tekemistä omissa hankkeissaan. Digitaalisuus avaa päällystealalla merkittävän kehitysmahdollisuuden. 

NCC rakentaa Pakilanpuiston koulut ja päiväkodit tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisesti

NCC on sopinut Helsingin kaupungin kanssa Pakilanpuiston kouluhankkeen rakentamisesta allianssimallilla. Uudet puurakenteiset päiväkoti- ja koulurakennukset tulevat ala- ja yläkoulun ja nuorisotalon käyttöön sekä korvaavat Havukan ja Pakilan päiväkodit. Lisäksi nykyinen alakoulun rakennus peruskorjataan. Nyt alkavan Halkosuontien-urakan arvo on noin 27 MEUR. Hankkeessa pyritään mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen.

Satu Holm-Jumppanen
Holm-Jumppanen Satu

Mediasuhteet, NCC