Lehdistötiedotteet

NCC rakentaa kolmen kerrostalon kokonaisuuden Niamille Turun Herttuankulmaan

NCC ja Niam ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmen kerrostalon rakentamisesta Turun Herttuankulmaan. NCC rakentaa Niamille Herttuankulmaan yhteensä 179 asuntoa. Kohde on ensimmäinen Niamin asuntohanke Turussa.

Viikin Infokeskus sai korjaustyön myötä RTS-ympäristösertifikaatin neljä tähteä

Helsingin Viikin yliopistoalueella sijaitsevan Viikin Infokeskusrakennuksen korjaus- ja muutostyöt valmistuivat viime kesänä. Nyt rakennukselle on myönnetty RTS-ympäristösertifikaatin neljän tähden laatuluokitus eli toiseksi korkein taso.

NCC rakentaa Helsingin Laajasaloon 143 asuntoa

NCC on allekirjoittanut Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston ATT:n kanssa sopimuksen yhteensä 143 asunnon rakentamisesta Laajasaloon. Sopimus on arvoltaan 27,5 MEUR ja se kattaa kaksi erillistä rakennushanketta, toinen asumisoikeusasuntoja ja toinen vuokra-asuntoja.

NCC:n korjausrakentamistyömaalla lähes 100 prosentin kierrätysaste

Itä-Pasilassa sijaitsevan NCC:n työmaan tavoite on hyödyntää 95 % kaikesta purku- ja rakennusvaiheen jätteestä muutoin kuin energiana, polttoaineena tai maantäyttöihin. Käytännössä työmaalla on kierrätetty lähes kaikki purettu materiaali.

NCC:n vastavalmistunut kerrostalokohde yltää erinomaisiin hiilijalanjälkituloksiin

Espoon Karakallioon vastikään valmistunut kolmen kerrostalon kokonaisuus yltää erinomaisiin hiilijalanjälkituloksiin. Tuoreet laskelmat osoittavat, että kolmen talon elinkaaren aikaiset päästöt ovat 817–820 kgCO2/brm2 per talo, mikä jää reilusti alle hankkeen alussa FiGBC:n laskentaohjeen mukaisesti asetetun hiilijalanjälkitavoitteen, 1250 kgCO2/brm2. Ympäristöministeriön vuoden 2019 arviointimenetelmän mukaan kolmen talon vastaavat käyttövaiheen tulokset ovat 9,52–10,15 kgCO2e/m2/a. NCC on toteuttanut Karakalliontie 1:n rakennushankkeen yhteistyössä Espoon Asuntojen ja Asuntosäätiön kanssa.

NCC:n rakentamalle asuntokohteelle Espoon Niittykummussa LEED Gold -sertifikaatti

Espoon Niittykummussa sijaitsevan Riihitontun asuntokohteen ensimmäinen vaihe on saanut LEED Gold -tason sertifikaatin. NCC on rakentanut kohteen NREPille. Riihitontun uudisasuntokohde on järjestyksessään neljäs asuntokohde Suomessa, joka yltää tähän toiseksi korkeimpaan LEED-luokkaan.

NCC:n rakentama Espoon Asuntojen ja Asuntosäätiön kerrostalokohde sai Joutsenmerkin

Espoon Karakallioon valmistunut kolmen kerrostalon kokonaisuus on osoittanut täyttävänsä pohjoismaisen Joutsenmerkin tiukat ympäristökriteerit. NCC on toteuttanut Karakalliontie 1:n rakennushankkeen yhteistyössä Espoon Asuntojen ja Asuntosäätiön kanssa. Kohteessa on yhteensä 143 ARA-rahoitteista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa. Hankkeelle on asetettu numeerinen hiilijalanjälkitavoite. 

Ennallistamistyöt saatu päätökseen Paimion Tammisillan maanvyöryalueella

Paimion Tammisillassa syyskuussa 2021 tapahtuneen maanvyörymän alueella tehdyt ennallistamistyöt on saatu päätökseen. Alueen maamassat on tasoitettu ja viimeisenä toimenpiteenä alueelle on istutettu puita.

NCC:n tutkimus: viisi trendiä muokkaa työtä tulevaisuudessa

NCC:n teettämän tutkimuksen mukaan asiantuntijatyötä tekevien työelämä on muuttunut pysyvästi. Suurimmat muutokset liittyvät työntekijöiden vallan kasvuun, arvojen korostumiseen työpaikkaa valitessa sekä hybridityön yleistymiseen. Kollegat ovat tärkein syy mennä toimistolle, kun taas etätöihin jäädään ajan säästämiseksi.

NCC rakentaa Suikkilan koulun ja päiväkodin Turkuun

NCC on allekirjoittanut sopimuksen Turun kaupungin kanssa Suikkilan koulun ja päiväkodin rakentamisesta. Kaksivaiheisen yhteistoimintaurakan arvo on noin 19 MEUR ja se kirjataan NCC:n kolmannen kvartaalin tilauskantaan.

NCC:n toteuttama Fredriksbergin korttelikokonaisuus Vallilassa on nyt kokonaan valmis

Helsingissä Vallilassa sijaitsevalle Konepajan alueelle on valmistunut viimeinen Fredriksberg-toimitilakokonaisuuden rakennus. Neljä valmista rakennusta muodostavat nyt korttelikokonaisuuden, jonka myötä alueelle on tullut uusia yrityksiä, palveluja ja runsaasti elämää. Fredriksbergin lopullinen valmistuminen huipentui alueen hengen mukaisesti yli 300 hengen korttelijuhlaan.

NCC:n uusi kiviainestoimipiste Porvoon Tolkkisiin

NCC:n uusi kiviainestoimipiste on avattu tällä viikolla Porvoon Tolkkisiin.

Kampissa NCC:n Kulma21-toimistotalo valmistuu ensi kesänä, sisätilat rakennetaan täysin uusiksi

Helsingin Kampissa rakennetaan entisestä KY-talosta uutta Kulma21-nimistä toimistorakennusta. Ensi kesänä tiloihin muuttaa Wolt. Sisätilat rakennetaan täysin uusiksi ja julkisivu palautetaan alkuperäiseen loistoonsa. Tänään on harjannostajaispäivä.

Espoon Niittykumpuun NREPille rakennettava asuntokohde saa jatkoa

NCC:n NREPille rakentama asuntokohde Riihitonttu saa jatkoa. NCC on allekirjoittanut NREPin kanssa sopimuksen kolmannen vaiheen toteutuksesta kokonaisvastuu-urakkana. Asuntoja tähän vaiheeseen tulee 191. Hanke on saanut lainvoimaisen rakennusluvan elokuussa.

NCC rakentaa uuden Valkeavuoren kampuksen Kaarinaan

NCC on allekirjoittanut Kaarinan kaupungin kanssa sopimuksen Valkeavuoren kampuksen rakentamisesta. Hanke on arvoltaan 37,1 MEUR ja se toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana. NCC kirjaa hankkeen kolmannen kvartaalin tilauskantaan.