Lehdistötiedotteet

NCC:n Suomen asfalttiliiketoiminta on siirtynyt Asfalttikallion omistukseen

Liiketoiminnan siirtyminen uuden omistajan hallintaan on sujunut suunnitelmien mukaan ja liiketoiminta on nyt siirtynyt Asfalttikalliolle.

NCC myy Fredriksberg D -toimistotalon

NCC on myynyt Helsingin Vallilaan nousevan toimistotalon abrdn-sijoitusyhtiön hallinnoimalle rahastolle. Fredriksberg D on Konepajan alueella sijaitsevan kehityshankkeen neljäs vaihe.

NCC rakentaa kaksi uutta rakennusta Aalto-yliopiston kampukselle Espoon Otaniemeen

NCC on tehnyt sopimuksen Aalto-yliopiston omistaman Koy Puumiehenkuja 2:n kanssa kahden rakennuksen rakentamisesta yliopiston kampukselle Otaniemeen. Sopimuksen arvo on noin 33 miljoonaa euroa.

NCC aloittaa OYS2030-ohjelman toisen vaiheen rakentamisen 130 miljoonan euron hankkeella

NCC on sopinut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) kanssa Oulun yliopistollisen sairaalan F-rakennuksen rakentamisesta, joka aloittaa OYS2030-kehitysohjelman toisen vaiheen. Sopimuksen arvo on noin 130 miljoonaa euroa.

NCC rakentaa NREPille 191 energiatehokasta asuntoa Espoon Niittykumpuun

NCC on tehnyt sopimuksen NREP Oy:n kanssa 191 asunnon rakentamisesta Espooseen. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu syksyllä 2023. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 24 miljoonaa euroa.   

NCC rakentaa 122 asunnon kohteen Kuopioon

NCC rakentaa kolmen taloyhtiön kokonaisuuden Kuopion Maljalahteen. Kohteeseen tulee Nonna Groupin senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja sekä FinCapin omistusasuntoja. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa (alv 0).

NCC peruskorjaa Oulun Lyseon lukion

NCC kunnostaa noin 550 oppilaan Oulun Lyseon lukion. Koulun peruskorjaus valmistuu kesällä 2023. Yhteistoiminnallisen urakan arvo on noin 14 miljoonaa euroa.

NCC myy Suomen asfalttiliiketoimintansa Asfalttikalliolle

Tavoitteena on, että asfalttiliiketoiminta siirtyy uuden omistajan hallintaan tämän vuoden loppuun mennessä.

NCC Suomi, Stora Enso ja Combient Pure yhteistyöhön vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi

NCC Suomi, Stora Enso ja Combient Pure aloittavat yhteistyön helpottamaan rakennuttajia vähähiilisten rakennusratkaisujen valinnassa. Yhteistyön tuloksena tuodaan esille vähähiilisten rakennusmateriaalien päästövähennysvaikutuksia sekä valmiita rakentamisen ratkaisuja, joilla uusien rakennusten päästöjä voidaan minimoida.

Varma osti NCC:ltä kaksi vastavalmistunutta toimistotaloa Leppävaarasta

Työeläkeyhtiö Varma on ostanut NCC:n kehittämän OOPS-toimitilakohteen A- ja B-talot Espoon Leppävaarassa. Kohde tavoittelee BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

NCC rakentaa 91 asuntoa Malmille

NCC rakentaa Helsingin kaupungille kolme vuokrakerrostaloa Malmille. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu syksyllä 2023. Urakan arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Työturvallisuus ei synny tyhjästä – turvallisuuskulttuuriin keskittyminen tuo tulosta NCC:llä

NCC:llä yli neljän päivän poissaoloon johtaneiden vakavien onnettomuuksien määrä on vähentynyt yli 30 prosenttia viimeisten neljän vuoden aikana. NCC on myös yksi harvoista rakennusyhtiöistä, joka on onnistunut Rakennuslehden tekemän selvityksen mukaan vähentämään työtapaturmien määrää koronan aikana. Kaiken tämän takana on systemaattinen työ turvallisuuskulttuurin parantamiseksi. 

NCC rakentaa Viialan yhtenäiskoulun Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti

NCC on sopinut Akaan kaupungin kanssa Viialan uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta tiukkojen turvallisuus- ja ympäristökriteerien mukaan. Kohteelle haetaan pohjoismaista Joutsenmerkki-ympäristömerkkiä. KVR-urakan arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Maalämmitteinen noin 750 oppilaan koulu otetaan käyttöön elokuussa 2023. 

NCC ja Metropolia selvittivät vähähiilisen ja muunneltavan parkkitalon tarvetta suurissa kaupungeissa

Miten kasvavien kaupunkien pysäköintitarpeet ja vähähiilisyystavoitteet ratkaistaan tulevaisuudessa? NCC:n ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyöprojektissa kartoitettiin NCC:n kehittämän vähähiilisen parkkitalokonseptin, NCC Parkin, käytettävyyttä Suomessa.

Rakokiven monitoimitalo Loisto valmistui

Rakokiven monitoimitalon rakennushanke on valmistunut ja pääurakoitsijana toiminut NCC luovutti monitoimitalon sisätilat Lahden Tilakeskukselle tiistaina 15.6. Pihat ja muut rakennuksen ulkopuoliset työt valmistuvat elokuun alussa. Rakokiven päiväkoti, alakoulu ja kirjasto aloittavat työskentelyn uusissa tiloissaan elokuussa 2021.