Lehdistötiedotteet

NCC rakentaa LähiTapiolalle 12-kerroksisen asuinkerrostalon Kirstinpuistoon Turkuun

NCC on sopinut LähiTapiolan Kiinteistövarainhoito Oy:n kanssa 12-kerroksisen asuinkerrostalon rakentamisesta Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa. Kesällä 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Kruunuun tulee yhteensä 101 vuokra-asuntoa. Sopimuksen arvo on noin 11 MEUR. NCC on käynnistänyt kesän ja syksyn aikana useita asuinkerrostalohankkeita Turussa.

NCC ostaa KY-talon – perinteikäs arvorakennus saa uutta elämää modernina toimitilana

Historiallinen Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan talo (KY-talo) uudistuu monipuoliseksi toimisto- ja liiketilaksi. NCC on sopinut Helsingin ydinkeskustassa Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitsevan talon ostamisesta KY-säätiön kanssa. Rakennus tullaan peruskorjaamaan täysin ja se valmistuu 2023.

NCC otti rakennustyömaakäyttöön ensimmäisenä Suomessa Trimble XR10 -virtuaalikypärän

Virtuaalikypärän kautta rakennustyömaan suunnitelmat avautuvat uusin silmin täysin uudessa ja helposti hahmotettavassa ulottuvuudessa. Trimblen XR10 -virtuaalikypärä on nyt rakennustyömaakäytössä ensimmäisenä Suomessa NCC:n OOPS’in toimitilahankkeessa Leppävaarassa, jonne rakennetaan mittalaite- ja ohjelmistotalo Trimblen uutta Suomen pääkonttoria.

NCC käynnistää We Land -toimistotalon rakentamisen Ruoholahdessa – tavoitteena korkein ympäristöluokitus

NCC käynnistää We Land -talon rakentamisen Rumbanaukiolle Ruoholahteen. Rakennukselle tavoitellaan poikkeuksellisen korkeaa BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tasoa. Vaativan rakennushankkeen kokonaiskeston arvioidaan olevan kolme vuotta.

NCC rakentaa taidelukio Lumitin Kuopioon

NCC rakentaa Kuopion ydinkeskustaan odotetun uuden taidelukio Lumitin. Kesällä 2022 Kirkkokadulle valmistuvan rakennusurakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa. 

NCC saneeraa kauppakeskus Forumin liiketiloja Jyväskylässä

NCC on aloittanut Jyväskylän keskustassa sijaitsevan kauppakeskus Forumin liiketilojen saneerauksen. Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan uutta liiketilaa kauppakeskuksen jatkaessa koko ajan toimintaansa. Hankkeen arvo on noin kuusi miljoonaa euroa.

NCC rakentaa Ranuan uuden monitoimitalon

NCC on käynnistänyt Ranuan uuden monitoimitalon rakentamisen. Alkuvuodesta 2022 valmistuvaan puuverhoiltuun taloon tulee päiväkoti, alakoulu, teknisen työn tilat, jakelukeittiö, aula/ruokasali sekä koko kuntaa palveleva kirjasto ja liikuntasali. KVR-urakan arvo on noin 8 MEUR.

NCC:n korttelikehityshanke starttaa Kuopiossa

NCC toteuttaa Kuopion ydinkeskustaan Puijonkatu 22 -korttelikehityshankkeen, joka käsittää sekä asuin- että toimitilaa. Kesällä 2022 valmistuvan hankekokonaisuuden arvo on noin 30 miljoonaa euroa.

NCC rakentaa Espoon Karakallioon kolme Joutsenmerkki-kerrostaloa

NCC on sopinut Espoon Asuntojen kanssa kahden ja Asuntosäätiön kanssa yhden kerrostalon rakentamisesta Espoon Karakallioon, jossa Espoon Asunnot on ollut kehittämässä kaavaa täydennysrakentamisen mahdollistamiseksi. Kaikille kolmelle kerrostalolle haetaan pohjoismaista Joutsenmerkki-ympäristömerkkiä. NCC:n ja Optiplanin yhdessä Espoon Asuntojen ja Asuntosäätiön kanssa kehittämä hanke on myös mukana ympäristöministeriön Tietomallipohjainen elinkaariarviointi -pilotissa. KVR-urakan yhteisarvo on noin 21 MEUR. 

NCC mukaan kiertotalouden keskittymä Cleantech Gardenin kehitykseen

NCC on valittu Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kumppaniksi bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä Cleantech Gardenin suunnitteluun Espoon Kiviruukkiin. Kyseessä on mittava koulutusta, tutkimusta, yrityksiä ja asumista yhdistävä kokonaisuus, joka tuo Kivenlahden tulevan metroaseman lähistölle runsaasti lisää työpaikkoja ja palveluita.

NCC Oulun uuden yliopistosairaalan toisen vaiheen rakentajaksi

Oulun uuden yliopistollisen sairaalan toisen vaiheen, C-talon, päätoteuttajaksi on valittu NCC. OYS 2030-ohjelman toisessa vaiheessa Kontinkankaan sairaalakampukselle rakennetaan lisää tilaa muun muassa avohoidolle, opetukselle ja koulutukselle. NCC rakentaa parhaillaan ensimmäisen vaiheen A-rakennusta.

NCC ja Helsingin kaupunki suunnittelevat mittavaa aluekehityshanketta Savonkadulle

NCC hakee kehittämisvarausta Alppilan ja Pasilan Savonkadun alueelle. Tavoitteena on kehittää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa alueesta hiilineutraali kaupunginosa sekä luoda Savonkadusta yhteisöllinen, aktiivinen ja viihtyisä keskustamainen katutila, johon toimistotalojen aulatilat, liikkeet ja palvelut avautuisivat.

Varkauden kampukselle ja lukiolle Joutsenmerkki - puhtaammat tilat opiskelijoille ja henkilökunnalle

Savon ammattiopiston Varkauden kampus ja Varkauden lukion uusi koulurakennus saivat Joutsenmerkin tunnustuksena ympäristöystävällisyydestään. NCC:n rakentamat terveelliset ja turvalliset oppimisympäristöt tarjoavat paremmat tilat tänään, ja kestävämmät ratkaisut myös tulevaisuudessa.

Ihmisten arvaamaton käytös on tietyömaalla suuri vaara

Miksi autoilija ei hiljennä riittävästi? Tietyömaille tyypillinen vaaratilanne aiheutuu, kun muut tiellä liikkujat ajavat liian lujaa ja läheltä siellä työskenteleviä ihmisiä tai työkoneita. Työmaahenkilöstö kokeekin autojen kovan vauhdin suurimmaksi riskiksi omalle turvallisuudelleen. Syksyn pimeys pahentaa tilannetta.

NCC myy Keilaniemi Next -toimistotalon Warburg-HIH Investille

NCC on myynyt Next-toimistotalon saksalaiselle Warburg-HIH Invest Real Estatelle (Warburg-HIH Invest). Espoon Keilaniemessä sijaitsevasta toimitilasta tulee Fiskars Groupin pääkonttori sen valmistuttua loppuvuodesta 2021.