Lehdistötiedotteet

NCC valittiin kumppaniksi Turun Runosmäen yhteistoimintaurakkaan

Runosmäen monitoimitalon ja aluekehityshankkeen yhteistoimintaurakan toteuttajaksi on valittu ”Runosmäki yhdessä”- niminen ryhmittymä. Ryhmittymän urakoitsijana toimii NCC ja muina jäseninä Bonava Suomi Oy, TVT Asunnot Oy ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy.

NCC rakentaa kolmen kerrostalon kokonaisuuden Munkkiniemeen Helsinkiin

NCC rakentaa Helsingin kaupungille kolmen HITAS -kerrostalon ja autohallin kokonaisuuden Talinrantaan Munkkiniemeen. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu alkuvuodesta 2023. Urakan arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

NCC rakentaa Asuntoyhtymälle maalämmitteisen asuinkerrostalon Kirstinpuistoon Turkuun

NCC on sopinut Asuntoyhtymä Group Oy:n kanssa asuinkerrostalokokonaisuuden rakentamisesta Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa. Loppuvuodesta 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Helmeen tulee yhteensä 129 vuokra-asuntoa. Sopimuksen arvo on noin 13 MEUR.

KY-talosta tulee Kulma21 – kestävää kehitystä edistävä moderni toimitila

Vanha Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan talo Helsingin keskustassa kantaa jatkossa nimeä Kulma21. Talo uudistetaan monipuoliseksi modernia työkulttuuria edistäväksi toimitilaksi. Rakennus toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen uusimpien kriteerien mukaiselle Excellent-tasolle ensimmäisenä korjausrakennushankkeena Suomessa.

NCC peruskorjaa Espoon perhekeskukselle uudet tilat Espoon keskukseen

NCC on sopinut yhteiskuntakiinteistöihin sijoittavan Hemsön kanssa Kiinteistö Oy Espoon Asemankulman korjaamisesta. Kiinteistön perusparannuksessa rakennetaan nykyaikaiset, turvalliset ja terveelliset tilat Espoon uuden perhekeskus Campuksen käyttöön. Sopimuksen arvo on noin 9 MEUR. 

NCC rakentaa seitsemän kerrostalon kokonaisuuden Herttoniemeen

NCC rakentaa Helsingin kaupungille seitsemän kerrostalon ja 187 asunnon kokonaisuuden Herttoniemeen. Sopimusten arvo on yhteensä noin 35 miljoonaa euroa.

NCC rakentaa 21 000 m[2]:n LEED Platinum -toimistorakennuksen Helsingin Vallilaan

NCC on sopinut Pembroke Real Estate Oy:n kanssa uuden toimistorakennuksen rakentamisesta Aleksis Kiven kadulle Helsingissä. Vanhaksi jäänyt toimistorakennus korvataan kestävän kehityksen mukaisella ja energiatehokkaalla 21 000 m[2]:n uudisrakennuksella.

VASO ja NCC rakentavat Turkuun kerrostalot, joihin liitetään sähköautojen älykäs latausjärjestelmä

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy (VASO) ja NCC rakentavat kaksi 9-kerroksista asuinkerrostaloa Pääskyvuorenrinteelle Turkuun. VASO Pääskylinnaan toteutetaan yhteistyössä Turku Energian kanssa varastoiva aurinkosähköjärjestelmä, johon liitetään sähköautojen älykäs latausjärjestelmä. EU:n rahoittamana kehityshankkeena toteutettava järjestelmä on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja osa isompaa Turun kaupungin sähköisen liikkumisen latausverkkoa. Syksyllä 2022 valmistuvan urakan arvo on noin 8,7 MEUR.

NCC valittiin kumppaniksi Järvenpään Sävelpuiston alueen kehittämiseen

Järvenpään kaupunki on valinnut NCC:n Sävelpuiston alueen toteuttajaksi ja kumppanuuskaavoituksen osapuoleksi. NCC:n puurakentamiseen perustuva ehdotus Intro voitti alueen kehittämisestä ja kumppanin valinnasta loppuvuodesta 2020 järjestetyn suunnittelukilpailun.

Kari Onniselkä NCC Building Suomen maajohtajaksi

Kari Onniselkä on nimitetty NCC Building Suomen maajohtajaksi. Onniselkä siirtyy NCC:lle Rambollilta, missä hän toimii tällä hetkellä Ramboll Finlandin toimitusjohtajana. Nykyinen NCC:n maajohtaja Mika Soini jatkaa NCC:llä pohjoismaisessa Senior Advisorin roolissa. 

NCC:n ja Arkkitehtipalvelun ehdotus voitti Riihimäen Peukaloisen korttelin arkkitehtuurikilpailun

Riihimäen kaupunkikehityslautakunta valitsi kokouksessaan 19. tammikuuta yksimielisesti Asemanpuiston Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailun voittajaksi kilpailuehdotus Quattron, jonka suunnittelivat NCC ja Arkkitehtipalvelu Oy. Quattro oli myös kaupunkilaisten suosikki ja se sai asukkaille järjestetyssä äänestyksessä 207 annetusta äänestä 140.

MaaS Global ja NCC pilotoivat uutta Whim-liikkumissovellusta kiinteistökehityksessä

MaaS Globalin ja NCC:n yhteisen pilottihankkeen tavoitteena oli selvittää liikkumista palveluna osana kaupunki- ja kiinteistökehitystä. Whim-liikkumissovellusta ja -budjettia testattiin nyt ensimmäistä kertaa maailmassa kiinteistökehityksessä.

Maija Jokela johtamaan NCC Building Nordicsin strategiaa ja liiketoiminnan kehitystä

NCC saa uuden suomalaisvahvistuksen liiketoiminta-aluetasolle, kun Maija Jokela ryhtyy vetämään NCC Building Nordicsin strategiaa ja liiketoiminnan kehitystä. Uudessa positiossaan Jokela vastaa NCC:n Suomen, Norjan ja Tanskan rakennustoimintojen strategiasta ja liiketoiminnan kehityksestä ja on liiketoiminta-alueen pohjoismaisen johtoryhmän jäsen.

NCC ja Helsingin kaupunki kutsuvat kaupunkilaiset mukaan kehittämään yhteistä Savonkadun aluetta

Helsingin kaupunginhallitus on 11.1.2021 pitämässään kokouksessa hyväksynyt NCC:n kehittämisvarauksen Alppilan ja Pasilan Savonkadun alueelle. Tavoitteena on saada kaupunkilaiset kattavasti mukaan kehittämään alueesta hiilineutraali korttelialue sekä luomaan Savonkadusta yhteisöllinen, aktiivinen ja viihtyisä katutila osana kantakaupunkia.

NCC myy suunnittelutoimisto Optiplanin Swecolle

NCC myy suunnittelutoimisto Optiplanin Swecolle. Optiplan on NCC Suomi Oy:n tytäryhtiö, joka tarjoaa laaja-alaisesti suunnittelupalveluita rakennusalan toimijoille Suomessa. 

Satu Holm-Jumppanen
Holm-Jumppanen Satu

Mediasuhteet, Viestintä