Lehdistötiedotteet

NCC ja Helsingin kaupunki suunnittelevat mittavaa aluekehityshanketta Savonkadulle

NCC hakee kehittämisvarausta Alppilan ja Pasilan Savonkadun alueelle. Tavoitteena on kehittää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa alueesta hiilineutraali kaupunginosa sekä luoda Savonkadusta yhteisöllinen, aktiivinen ja viihtyisä keskustamainen katutila, johon toimistotalojen aulatilat, liikkeet ja palvelut avautuisivat.

Varkauden kampukselle ja lukiolle Joutsenmerkki - puhtaammat tilat opiskelijoille ja henkilökunnalle

Savon ammattiopiston Varkauden kampus ja Varkauden lukion uusi koulurakennus saivat Joutsenmerkin tunnustuksena ympäristöystävällisyydestään. NCC:n rakentamat terveelliset ja turvalliset oppimisympäristöt tarjoavat paremmat tilat tänään, ja kestävämmät ratkaisut myös tulevaisuudessa.

Ihmisten arvaamaton käytös on tietyömaalla suuri vaara

Miksi autoilija ei hiljennä riittävästi? Tietyömaille tyypillinen vaaratilanne aiheutuu, kun muut tiellä liikkujat ajavat liian lujaa ja läheltä siellä työskenteleviä ihmisiä tai työkoneita. Työmaahenkilöstö kokeekin autojen kovan vauhdin suurimmaksi riskiksi omalle turvallisuudelleen. Syksyn pimeys pahentaa tilannetta.

NCC myy Keilaniemi Next -toimistotalon Warburg-HIH Investille

NCC on myynyt Next-toimistotalon saksalaiselle Warburg-HIH Invest Real Estatelle (Warburg-HIH Invest). Espoon Keilaniemessä sijaitsevasta toimitilasta tulee Fiskars Groupin pääkonttori sen valmistuttua loppuvuodesta 2021.

Liikennejärjestelyihin muutoksia Ruoholahdessa

NCC käynnistää valmistelevat rakennustyöt Ruoholahdessa Rumbanaukiolle suunnitellun We Land -talon tontilla. Työmaa aidataan ja työt aiheuttavat muutoksia alueen kulkuväyliin 31.8.2020 lähtien.

Ruoholahden Rumba-veistos siirretään väliaikaiseen varastoon

Helsingin Ruoholahdessa Rumbanaukiolla sijaitseva Rumba-veistos siirretään väliaikaiseen varastoon elokuun aikana. Helsingin taidemuseon kokoelmiin kuuluva Martti Aihan luoma veistos palautetaan takaisin alueelle suunnitellun NCC:n kehittämän We Land -talon valmistumisen jälkeen.

NCC vuokraa MTV:lle uudet pääkonttoritilat Vallilan Fredriksbergistä – rakennustyöt käynnistyvät syksyllä

NCC on solminut vuokrasopimuksen MTV:n kanssa. Helsingin Vallilassa Konepajan alueella sijaitseva Fredriksbergin D-talo valmistuu kesällä 2022. MTV:n pääkonttori muuttaa uusiin tiloihin loppuvuodesta 2022.

NCC myy Ruotsin ja Suomen tienhoitoliiketoiminnot Mutaresille

NCC myy Road Services -divisioonan Ruotsin ja Suomen yksiköt saksalaiselle holdingyhtiö Mutaresille osakekauppasopimuksella. Kaupalla on vähäinen vaikutus NCC:n kolmannen vuosineljänneksen tulokseen.

VTT ja NCC tutkivat asfalttituotannon sivuaineiden käyttöä hiilensidontaan

Voiko asfalttitehdas olla tulevaisuudessa hiilineutraali tai jopa hiilinielu? VTT:n ja NCC:n käynnistämässä yhteishankkeessa selvitetään, voidaanko NCC:n toiminnoissa syntyvistä sivuvirroista saada muodostumaan hiilinieluja asfalttitehtaiden tuotannon yhteydessä. Esiselvityksen tuloksia saadaan elokuun loppuun mennessä.

Asfalttikoneista saatavan datan avulla parannetaan päällysteen laatua ja vähennetään päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen. NCC on digitalisoinut koko asfalttitoimintansa tuotantoprosessin sekä kehittänyt tiedon digitaalista tuottamista tehdystä asfalttityöstä. Tilaajalle digitalisaatio mahdollistaa kustannustehokkuuden lisäksi mahdollisuuden ohjata päästövähennysten tekemistä omissa hankkeissaan. Digitaalisuus avaa päällystealalla merkittävän kehitysmahdollisuuden. 

NCC rakentaa Pakilanpuiston koulut ja päiväkodit tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisesti

NCC on sopinut Helsingin kaupungin kanssa Pakilanpuiston kouluhankkeen rakentamisesta allianssimallilla. Uudet puurakenteiset päiväkoti- ja koulurakennukset tulevat ala- ja yläkoulun ja nuorisotalon käyttöön sekä korvaavat Havukan ja Pakilan päiväkodit. Lisäksi nykyinen alakoulun rakennus peruskorjataan. Nyt alkavan Halkosuontien-urakan arvo on noin 27 MEUR. Hankkeessa pyritään mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen.

NCC ja SATO kehittävät täydennysrakentamista Vantaan Myyrmäessä

NCC ja SATO ovat sopineet 131 omistus- ja vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaan Myyrmäen Virtakujalle. Kehityshankkeen pohjana on NCC:n lähiöiden täydennysrakentamisen konsepti, jolla voidaan tiivistää vanhaa asuntokantaa. Hankkeen arvo on noin 19 M€. 

NCC ja Tractr kehittävät Konepajalla tilojen joustavaa jakamista ja parempaa työpäiväkokemusta

NCC ja kiinteistöalan startup Tractr kokeilevat tilojen joustavaa jakamista yritysten välillä Fredriksbergissä Vallilan Konepaja-alueella. Helppokäyttöisen käyttöliittymän välityksellä kannustetaan tilojen jakamiseen sekä avataan tiloja ja caterausta näppärästi varattaviksi työntekijöille ympäri kaupungin. Tavoitteena on helpottaa toimistotyöläisten työpäivää ja nostaa kiinteistöjen käyttöastetta.

Työmaiden työturvallisuusjohtaminen parantunut merkittävästi viime vuosikymmenellä

Tänä vuonna rakennusalan perinteinen työturvallisuusviikko järjestetään koronavirusohjeistuksia noudattaen. Vaikka yhteiskunnassa yleisellä tasolla rajoituksia lievennetään, jatketaan työmailla tiukkoja varotoimia. Turvallisuusjohtaminen on kehittynyt merkittävästi viime vuosikymmenen aikana, mikä näkyy työmaiden arjessa parantuneena työturvallisuutena.

NCC ja VAV rakentavat Tikkurilaan kolme autopaikatonta kerrostaloa Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti

VAV Yhtymä Oy ja NCC ovat sopineet kolmen kerrostalon rakentamisesta Vantaan Tikkurilan Veturikujalle. Hanke toteutetaan pohjoismaisen Joutsenmerkki-ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. KVR-urakan yhteisarvo on noin 19 M€.