Lehdistötiedotteet

VTT ja NCC tutkivat asfalttituotannon sivuaineiden käyttöä hiilensidontaan

Voiko asfalttitehdas olla tulevaisuudessa hiilineutraali tai jopa hiilinielu? VTT:n ja NCC:n käynnistämässä yhteishankkeessa selvitetään, voidaanko NCC:n toiminnoissa syntyvistä sivuvirroista saada muodostumaan hiilinieluja asfalttitehtaiden tuotannon yhteydessä. Esiselvityksen tuloksia saadaan elokuun loppuun mennessä.

Asfalttikoneista saatavan datan avulla parannetaan päällysteen laatua ja vähennetään päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen. NCC on digitalisoinut koko asfalttitoimintansa tuotantoprosessin sekä kehittänyt tiedon digitaalista tuottamista tehdystä asfalttityöstä. Tilaajalle digitalisaatio mahdollistaa kustannustehokkuuden lisäksi mahdollisuuden ohjata päästövähennysten tekemistä omissa hankkeissaan. Digitaalisuus avaa päällystealalla merkittävän kehitysmahdollisuuden. 

NCC rakentaa Pakilanpuiston koulut ja päiväkodit tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisesti

NCC on sopinut Helsingin kaupungin kanssa Pakilanpuiston kouluhankkeen rakentamisesta allianssimallilla. Uudet puurakenteiset päiväkoti- ja koulurakennukset tulevat ala- ja yläkoulun ja nuorisotalon käyttöön sekä korvaavat Havukan ja Pakilan päiväkodit. Lisäksi nykyinen alakoulun rakennus peruskorjataan. Nyt alkavan Halkosuontien-urakan arvo on noin 27 MEUR. Hankkeessa pyritään mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen.

NCC ja SATO kehittävät täydennysrakentamista Vantaan Myyrmäessä

NCC ja SATO ovat sopineet 131 omistus- ja vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaan Myyrmäen Virtakujalle. Kehityshankkeen pohjana on NCC:n lähiöiden täydennysrakentamisen konsepti, jolla voidaan tiivistää vanhaa asuntokantaa. Hankkeen arvo on noin 19 M€. 

NCC ja Tractr kehittävät Konepajalla tilojen joustavaa jakamista ja parempaa työpäiväkokemusta

NCC ja kiinteistöalan startup Tractr kokeilevat tilojen joustavaa jakamista yritysten välillä Fredriksbergissä Vallilan Konepaja-alueella. Helppokäyttöisen käyttöliittymän välityksellä kannustetaan tilojen jakamiseen sekä avataan tiloja ja caterausta näppärästi varattaviksi työntekijöille ympäri kaupungin. Tavoitteena on helpottaa toimistotyöläisten työpäivää ja nostaa kiinteistöjen käyttöastetta.

Työmaiden työturvallisuusjohtaminen parantunut merkittävästi viime vuosikymmenellä

Tänä vuonna rakennusalan perinteinen työturvallisuusviikko järjestetään koronavirusohjeistuksia noudattaen. Vaikka yhteiskunnassa yleisellä tasolla rajoituksia lievennetään, jatketaan työmailla tiukkoja varotoimia. Turvallisuusjohtaminen on kehittynyt merkittävästi viime vuosikymmenen aikana, mikä näkyy työmaiden arjessa parantuneena työturvallisuutena.

NCC ja VAV rakentavat Tikkurilaan kolme autopaikatonta kerrostaloa Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti

VAV Yhtymä Oy ja NCC ovat sopineet kolmen kerrostalon rakentamisesta Vantaan Tikkurilan Veturikujalle. Hanke toteutetaan pohjoismaisen Joutsenmerkki-ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. KVR-urakan yhteisarvo on noin 19 M€.

NCC:n asfaltti- ja kiviainesliiketoiminnassa  vähennetään päästöjä ja lisätään biodiversiteettiä

Päästölaskenta ja tekninen osaaminen ovat kehittyneet niin, että asfaltti- ja kiviainestoiminnassa pystytään päästövähennyksiä osoittamaan jo hyvin konkreettisilla teoilla ja laskelmilla. Jopa pölyttäjien suojeleminen nähdään liiketoimintaa tukevaksi teoksi.

NCC ja Taaleri jatkavat Espoonlahden kehittämistä – uusiin kerrostaloihin tulee myös isompia perhekoteja

NCC rakentaa Taalerin Kiinteistörahastoille Espoonlahteen uuden kolmen asuinkohteen kokonaisuuden, joista ensimmäisenä valmistuu 12-kerroksinen Epoletti. Valmistuessaan taloihin tulee yhteensä 218 asuntoa. Hanke on NCC:n ja Taalerin Kiinteistörahastojen yhdessä kehittämä. KVR-urakoiden yhteisarvo on noin 41 M€ (alv 0).

NCC rakentaa lisää kerrostaloja Turun Linnanfältissä – Puubyygeli pinotaan valmiista puumoduuleista

NCC rakentaa parhaillaan Turun Linnanfältin alueella sijaitsevalle Fleminginkadulle nousevaa As Oy Turun Puubyygeliä. NCC myi Puubyygelin loppuvuodesta 2019 Ahti Investille sekä sopi samalla kahden puumoduuleista koostuvan kerrostalon rakentamisesta yhtiön tontille. 

Fiskars Groupin uudesta pääkonttorista arkkitehtoninen maamerkki Keilaniemeen

NCC on solminut pitkän vuokrasopimuksen Fiskars Groupin kanssa. Fiskars Groupin pääkonttori muuttaa NCC:n kehittämään toimitilakohteeseen Keilaniemeen alkuvuonna 2022. Muotoilultaan uniikki rakennus toteutetaan BREEAM-ympäristöjärjestelmän mukaisesti, tavoitteena Excellent-taso.