Syvälahden monitoimitalolle Turun hyvän rakentamisen palkinto 2018

Turun kaupunkikuvatyöryhmä on myöntänyt vuoden 2018 hyvän rakentamisen palkinnon Syvälahden monitoimitalolle. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Palkintoperustelujen mukaan Syvälahden monitoimitalo on onnistunut kokonaisuus, johon ovat vaikuttaneet pitkässä ketjussa moni toimija aina kaavoituksesta urakoitsijaan ja tilojen käyttäjiin asti.

– Monitoimitalo toteutettiin arkkitehtikilpailun jälkeen allianssimallilla, jossa kaupunki, urakoitsijat ja käyttäjät vastasivat yhdessä projektin suunnittelusta ja rakentamisesta. Tulos on erinomainen, sanoo kaupunkikuvatyöryhmän puheenjohtaja, Turun kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari.

Erityisen arvokkaana kaupunkikuvatyöryhmä pitää sitä, että suunnittelu ja toteutus tehtiin yhteistyössä rakennuksen käyttäjien kanssa.

 Koulusta on tällä tavalla saatu hiottua hyvä opetusympäristö, joka toteuttaa käyttäjien tarpeita ja on lisäksi monikäyttöinen, Keskikastari luonnehtii lopputulosta.

– Se, että tiloilla on paljon erilaisia käyttäjiä, on usein oma haasteensa. Tässä asiassa koulun rehtori oli kuitenkin avainasemassa. Hän oli koko ajan mukana hankkeessa ja kokosi tietoja muilta käyttäjäryhmiltä allianssin käytettäväksi. Haluan kiittää myös kaikkia muita allianssin osapuolia hyvästä yhteistyöstä, joka vielä jatkuu yhteisen takuuajan vastuun myötä, sanoo NCC:n työpäällikkö Jari Nieminen.

Erikseen palkintoperusteluissa nostetaan esille, että myös ympäristörakentaminen on toteutettu Syvälahden monitoimitalossa korkeatasoisesti.

– Allianssimallissa jokainen osapuoli toi oman asiantuntemuksensa projektiin mukaan ja rakennuksen elinkaari oli rakentamisen yhtenä lähtökohtana, vaikka varsinaisesta elinkaarihankkeesta ei ollut kyse, kertoo NCC:n työpäällikkö Jari Nieminen.

NCC rakensi Syvälahden monitoimitalon konsortiossa Caverionin kanssa.

Syvälahden monitoimitalo pidetään avoimena yleisölle arkkitehtuurin päivänä 3.2. Kouluun voi tutustua klo 12-14 välisenä aikana.

Lisätietoa hankkeesta löytyy täältä.