Kehitämme ja rakennamme toimitiloja

NCC on asiakaslähtöisten toimitilojen kehittäjä ja rakentaja. Pohjoismaisena toimijana meillä on myös laaja-alaista kansainvälisten trendien seurantaa ja osaamista. Asiakkaitamme ovat toimitilojen loppukäyttäjät, rakennuttajat ja sijoittajat.

Koulurakentajana olemme menossa kovaa vauhtia uusia suuntia kohden, sillä olemme jo olleet mukana monissa uuden opetussuunnitelman määrittelemissä hankkeissa. Meillä on myös ollut ilo olla mukana useissa sairaala- ja terveydenhuoltohankkeissa. Näissä projekteissa vaatimukset ovat korkeimmalla mahdollisella tasolla ja olemme onnistuneet saavuttamaan kiitettävän asiakastyytyväisyyden. Toimisto- ja kauppapaikkarakentamisessa ja -kehittämisessä olemme erittäin kokeneita ja tietoisia myös sen nykyvaatimuksista ja työhyvinvoinnin näkökulman yhä nousevasta merkityksestä.

Kehitämme toimintaamme asiakkaan hyväksi

NCC on alansa edelläkävijä VDC:ssä ja digitaalisen rakentamisen saralla. Sitä hyödynnetään aina hankekehityksestä lähtien läpi koko rakennuksen elinkaaren.VDC:n avulla voidaan tunnistaa parhaat ja kustannustehokkaimmat ratkaisut jo ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista. Haemme myös aktiivisesti ratkaisuja, joilla tuotamme lisäarvoa asiakkaillemme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan tiloihin sijoittuvien yritysten toiminnan erityispiirteet.

toimitilat-kaikenlaisiin-tarpeisiin_NCC
Räätälöity toimitilaratkaisu liiketoimintanne tueksi

Kehitämme ja rakennamme toimitilaratkaisuja kaikenlaisiin tilatarpeisiin. Olemme luotettava yhteistyökumppani sekä kiinteistösijoittajille, rakennuttajille että toimitiloja tarvitseville yrityksille.

toimitilarakentaminen_NCC
Toimitilojen rakentamispalvelut kokemuksella

Meillä on kyky toteuttaa erilaisin palvelukokonaisuuksin ja sopimusmallein toimitiloja asiakkaan tarpeisiin. Suunnittele ja rakenna -urakat, allianssi- ja partnering-hankkeet sekä erilaiset hintakilpailutoteutukset kuuluvat työkalupakkiimme.

Lue lisää toimitilaratkaisuistamme

Aurora_School_NCC69777
Koulut, oppilaitokset ja päiväkodit – kehitämme tulevaisuuden oppimisympäristöjä

Yhdessä voimme luoda teille inspiroivat, terveelliset ja kestävät oppimistilat, jotka tarjoavat oppilaille ja henkilöstölle parhaan mahdollisen oppimisympäristön.

kolmiosairaala-helsinki_NCC
Sairaalat ja terveydenhuollon rakennukset – rakennamme tulevaisuutta varten

Terveydenhuollon uudisrakennus-, korjaus- ja lisärakennushankkeissa etsimme yhdessä asiakkaan kanssa nykyaikaisimmat, tehokkaimmat ja kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut hankkeen budjetin puitteissa.

teollisuus-ja-logistiikkatilat_NCC
Teollisuus- ja logistiikkatilat

NCC on toimivuuden, käytettävyyden ja hyvien sijaintien osaaja. Samoista aineksista syntyvät tasokkaat ja toimivat teollisuus- ja logistiikkatilat.

datakeskukset_NCC
NCC Data Center on valmiiksi mietitty konsepti

Rakennamme tarpeisiisi soveltuvan datakeskuksen luotettavasti ja joustavasti. Laitoksen tuottama, ylimääräinen lämpöenergia voidaan myydä pois.

Käynnissä olevia toimitilahankkeitamme

Fazerin ksylitolitehdas
Fazerin ksylitolitehdas, Lahti

NCC rakentaa Fazerille kauran kuoresta ksylitolia valmistavan tuotantolaitoksen Lahteen projektinjohtourakkana. Tehtaasta tulee maailman ensimmäinen ksylitolitehdas, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2019 ja tehtaan on tarkoitus valmistua keväällä 2020.

770x515_fredriksberg
Fredriksberg, Helsinki

Fredriksberg muodostuu neljästä toisiinsa kytketystä toimistotalosta, jotka rakennetaan vaiheittain. Ensimmäinen vaihe, Fredriksberg A, valmistui Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaan. Nyt rakenteilla olevat B- ja C-talot rakennetaan yhtä aikaa.

Hämeenkylän koulu_NCC
Hämeenkylän koulu, Vantaa

Hämeenkylän koulun monitoimiset ja joustavat oppimistilat rakennetaan yleisiksi tai erikoisvarustelluiksi työskentelyalueiksi, jotka tukevat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja pedagogiikkaa. Uusi koulu valmistuu käyttöön elokuussa 2020 ja se korvaa vanhan Hämeenkylän koulurakennuksen, joka purettiin vuonna 2017.

Havainnekuva jakomäen sydän
Jakomäen sydän, Helsinki

Jakomäen keskiosaan rakennetaan Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Tilojen käyttäjät ja asukkaat osallistuivat vuoropuheluun. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Kuopion museo
Kuopion museo, Kuopio

Kuopion Museo on valmistunut vuonna 1907 ja tullut rakennus- ja talotekniikan osalta peruskorjauksen tarpeeseen. Peruskorjauksen yhteydessä parannetaan myös museon esteettömyyttä ja toiminnallisuutta sekä rakennetaan arkkitehtikilpailun perusteella valituksi tullut uudisosa ”Hila”.

Murata_NCC
Muratan tehdaslaajennus, Vantaa

Murata Electronics Oy:n tehdaslaajennus rakennetaan nykyisen tehtaan jatkoksi Vantaan Martinlaaksoon. Laajuus on kerrosalaltaan vajaa 9000 m2, ja se valmistuu loppuvuonna 2019.

Tuunan päiväkoti-NCC_1
Pähkinäpensaan päiväkoti (Tuunan päiväkoti)

Rakennamme Laitilan Tuunan kaupunginosaan KVR-urakkana 1-kerroksisen, puurakenteisen päiväkodin. Tiloja tulee käyttämään yhteensä noin 170 lasta ja noin 30 hengen henkilökunta. Kohteen suunniteltu bruttoala on 1940 brm2 ja rakennettavan piha-alueen pinta-ala 3360 m2. Päiväkoti valmistuu keväällä 2020.

Rajatorpan_koulu_NCC
Rajatorpan koulu, Vantaa

Rajatorpan uusi koulu on Vantaan kaupungin ensimmäinen koulurakennus, jonka suunnittelun pohjana on uusi opetussuunnitelma. Oppilaat jatkavat koulutyötään vanhassa koulurakennuksessa urakan ajan, kunnes vanhan koulun päärakennus puretaan uudisrakennuksen valmistuttua. Uusi koulu on tarkoitus ottaa käyttöön heti vuoden 2020 alusta.

Rakokiven koulu_NCC
Rakokiven monitoimitalo, Nastola

Rakennamme Lahden Tilakeskukselle Rakokiven monitoimitalon Nastolaan. Kaksikerroksiseen rakennukseen sijoittuvat päiväkoti, koulu ja kirjasto. Monitoimitalohankkeelle on asetettu korkeat sisäilmatavoitteet ja sen yhteydessä toteutetaan Terve betonirakenteinen koulu -kehityshanke.

Tesoma_NCC
Tesoman rautatiekortteli, Tampere

Tesoman rautatiekorttelin alueelle rakennetaan n. 380 uutta asuntoa sekä S-market. Kortteli koostuu viidestä työmaasta, joista viimeisin valmistuu vuoden 2020 alkupuolella. Alueella työskennellään NCC:n Vastuullinen työmaa -toimintamallin mukaisesti.

Ratina_toimistotalo_Tampere_NCC
Toimistotalo Ratina, Tampere

Uuden kauppakeskus Ratinan viereen rakentuu nykyaikainen liike- ja toimistotalo Ratina. Toimistotalo jakautuu kahteen rakennukseen. Korkeammassa rakennuksessa on seitsemän ja matalammassa neljä kerrosta. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu toimisto-, liike-, aula- sekä neuvottelutiloja. Toimistotalo valmistuu keväällä 2020.

Vareliuksen koulu_NCC
Vareliuksen koulu, Sastamala

Vareliuksen koulu rakennetaan Sastamalan Varilan kaupunginosaan. Uuteen koulurakennukseen tehdään uuden opetussuunnitelman mukaiset tilat luokille 1-6 ja esikoululle. Urakkaan kuuluu myös vanhan koulun purku sekä pihatyöt. Kokonaisuudessaan kaiken tulisi olla valmiina kesäkuussa 2020.

Toimitilarakentamista käsitteleviä blogikirjoituksia

Harjun-kampusalue_NCC-1080x534
Terve talo -ohjeistolla ryhtiä rakentamiseen ja puhtaampaa sisäilmaa

Rakentamiseen kehitetyn Terve talo -ohjeiston tarkoituksena on ehkäistä terveellisyyteen liittyvien ongelmien syntymistä. Jyväskylän työpäällikkö Ilkka Kujala on viime vuosina tehnyt yksinomaan näiden kriteerien mukaan rakennettuja kohteita. Työpäällikkö Janne Willmanille Kinnarin uuden koulun työmaa on ensimmäinen Terve talo -kohde. Miten kriteeristön konkari ja sen kanssa aloitteleva työpäällikkö kokevat mallin?

Lue blogikirjoitus
VR-lasit_NCC
VR-laseilla uutta ulottuvuutta käyttäjäpalautteen keräämiseen

Virtuaalitodellisuuslaseilla, eli VR-laseilla katsoja pääsee toiseen maailmaan. Päätä pyörittämällä kuva jatkuu katkeamatta, ja tilaa katsellaan aivan uudesta suunnasta. NCC on hyödyntänyt virtuaalitodellisuustekniikkaa suunnitelmien ja erilaisten mallien esittelyssä loppukäyttäjille.

Lue blogikirjoitus
Teemu_Jaakkola_NCC
Hyvä projektipäällikkö osaa pitää langat käsissään ja varautuu aina myös odottamattomaan

Allianssin projektipäällikön toimenkuva on pääpiirteittäin hyvin yksinkertainen. Teemu Jaakkolan tehtävä on vastata viime kädessä siitä, että rakennus on oikeanlainen, ja että määrätyt aikataulu- ja budjettitavoitteet täyttyvät sovitusti. Millainen sitten on hyvä projektipäällikkö? Ainakin taitava kommunikoija ja jämäkkä päätöksentekijä.

Lue blogikirjoitus
tulevaisuuden-sairaala_NCC
Miten sairaalarakentamista voidaan uudistaa?

Sairaalan hoitoprosessien ja sairaalatekniikan kehitys on nopeaa. Rakentamisen prosessi taas kestää vuosia. On sulaa hulluutta suunnitella tulevaisuuden sairaala niin, että suunnittelun lähtökohdaksi otetaan hankkeen alkuhetkellä käytössä oleva sairaalatekniikka ja hoitoprosessit.

Lue blogikirjoitus
joonas-saikkonen_NCC
Saikkonen Joonas

Yksikön johtaja, Yhteistoimintarakentaminen, NCC Building Nordics

ReijoVuorio_NCC
Vuorio Reijo

Yksikönjohtaja, Toimitilaurakointi, NCC Building Nordics