Hankekehitys pääkaupunkiseutu

Kaupunki- ja hankekehitysyksikkömme keskittyy pääkaupunkiseudun aluekehityshankkeisiin, asuin-, hoiva- sekä toimitilarakennuksiin.

Kehitämme kiinteistöjä ja aluekokonaisuuksia yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pääkaupunkiseudulla. Tuomme osaamisellamme lisäarvoa ja tukea kumppaneidemme liiketoimintaan niin sijoittamisen, omistamisen kuin tilojen käyttäjän näkökulmasta. Toimimme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Toimintamme kulmakiviä ovat osallistuminen hankkeen valmisteluun mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja avustaminen kaikissa kiinteistökehittämiseen liittyvissä asioissa. Toimimme projektinjohtajana, joka tuo hankkeen kaikki osapuolet yhteen ratkaisemaan ja varmistamaan onnistuneen ja tarkoituksenmukaisen lopputuloksen. Oleellisena osana hankesuunnittelua on tiivis ja rakentava yhteistyö kaupungin kaavoittajien ja muiden hallintoyksiköiden kanssa. Hankkeen alkuvaiheessa luodaan myös eväät kestävän kehityksen mukaisille ratkaisuille. 

Tutustu hankkeisiimme

Ankkuri, Espoo

Rakensimme Espoonlahteen kolme asuinkerrostaloa: Epoletin, Aarhollin ja Myrskypurjeen. Epoletti on 4-12-kerroksinen kerrostalo, jossa on 76 asuntoa. Aarholli on 5-12-kerroksinen kerrostalo, jossa on 80 asuntoa. Myrskypurje on 6-9-kerroksinen kerrostalo, jossa on 61 asuntoa. Myrskypurjeen kolme alinta kerrosta on pysäköintihallia, joka palvelee muidenkin talojen pysäköintiä. Kokonaisuus valmistui syksyllä 2022.

Ankkurin liikerakennus palvelukodiksi

Espoonlahdessa sijaitseva vajaakäytöllä ollut Ankkurin liikerakennus muutettiin aiemmin monipuolisessa liiketoiminnallisessa käytössä olleesta tilasta palveluasumisen yksiköksi. Aiemmasta rakennuksesta jäivät lähinnä ulkoseinät ja runko. Tilalle luotiin moderni 84 palveluasunnon palvelukoti Mainiokoti Joutsen Mehiläisen käyttöön.

Scandic Grand Central Helsinki

NCC muutti Helsingin päärautatieasemalla sijaitsevan VR:n vanhan hallintorakennuksen Scandic Hotels -ketjun hotelliksi. Vanhan pääkonttorin muutostöiden lisäksi rakennuksen pohjoispuolelle rakennettiin uudisosa. Hotelli valmistui tammikuussa 2021.

Illustration of the Murata factory expansion in Vantaa.
Muratan tehdaslaajennus, Vantaa

Murata Electronics Oy:n tehdaslaajennus rakennettiin vanhan tehtaan jatkoksi Vantaan Martinlaaksoon. Projekti oli teknisesti haasteellinen mm. erittäin suuren puhdastilan vaatimusten ansiosta. Vieressä toimivan anturitehtaan vuoksi työmaa ei myöskään saanut aiheuttaa tärinää. Hankkeen laajuus oli kerrosalaltaan vajaat 9000 m2 ja se valmistui loppuvuonna 2019.

Riihitonttu, Espoo

Rakennamme Espoon Niittykumpuun 600-700 asuntoa sekä autohallit. Maaliskuussa 2020 alkanut vaihe 1 valmistui kesällä 2022. Vaiheessa 2 rakennamme 191 asuntoa ja autohallin, kohde luovutetaan elokuussa 2023. Vaihe 3 on käynnistynyt ja käsittää 191 asuntoa sekä autohallin. Vaihe 3 valmistuu keväällä 2024.

Lähetä yhteydenottopyyntö!

Oksanen Otto

Johtaja, kaupunki- ja hankekehitys, NCC Building Nordics

Vesa Ahlroos
Ahlroos Vesa

Hankekehitysjohtaja, Kaupunki- ja hankekehitys, NCC Building Nordics

Elizaveta Ageeva
Elizaveta Ageeva

Hankekehittäjä, Kaupunki- ja hankekehitys, NCC Building Nordics

Suonranta Elina

Hankekehitysjohtaja, Kaupunki- ja hankekehitys, NCC Building Nordics

Tatu Penttinen
Penttinen Tatu

Hankekehittäjä, Kaupunki- ja hankekehitys, NCC Building Nordics

NCC:n pääkonttori, Helsinki
NCC:n pääkonttori, Helsinki
Käyntiosoite:

Nauvontie 2, Helsinki

Postiosoite:

Mannerheimintie 103a, PL 13, 00281 Helsinki

Puhelin: 010 507 51

Avoinna: maanantai–perjantai klo 7.45–16.00