NCC:n We Land -toimistotalon kierrätetty kuparijulkisivu loistaa jo Ruoholahdessa – Talo edustaa kunnianhimoista vastuullisuusajattelua rakennusalalla

Rakenteilla oleva ja juuri harjakorkeuden saavuttanut We Land -toimistotalo on NCC:n kunnianhimoisin kehittämishanke vastuullisuuden näkökulmasta. Siitä näkyvin osa on rakennuksen persoonallinen julkisivu, joka on kierrätettyä ja uudelleen kierrätettävää kuparia.

Helsingin Porkkalankadulla juhlitaan tänään harjannostajaisia. Uuden talon ilmeen voi nyt nähdä, kun We Landin toimitilarakennus on harjakorkeudessa ja julkisivu valmistumassa. Kuparista kierrätetty julkisivumateriaali ja 95 prosentin jätteenhyödyntämisaste työmaalla ovat esimerkkejä We Land -hankkeen kunnianhimoisesta vastuullisuusajattelusta.

– NCC:llä on selkeä tavoite olla yksi vastuullisimmista toimijoista rakennusalalla ja We Land on kunnianhimoisin kehityshankkeemme. Kuparijulkisivun lisäksi talon tunnelma muodostuu sisätiloissa käytetyistä luonnonläheisistä materiaaleista, kuten esimerkiksi puuverhoiluista sekä kasviseinistä ja -lattiasta. Talosta löytyvät yhteiskäyttötilat tuovat tehokkuutta tilankäyttöön. Kaikki autopaikat ovat varusteltavissa latauspistokkeilla ja 450 pyöräpaikasta 100 on latauspaikkoja, NCC Property Developmentin kiinteistökehittäjä Heikki Alén kertoo.

Rakennuksen hiilipäästöjä on pienennetty normaalista 30 prosenttia, ja energiankulutus on raja-arvoista -23 prosenttia. Rakennus tulee olemaan A-energialuokassa.

Vastuullisuus voidaan todentaa ympäristösertifioinnilla. We Land sai jo suunnitteluvaiheessa BREEAM Outstanding -ympäristösertifikaatin, mikä on korkein taso, jonka tässä eurooppalaisessa ympäristösertifiointijärjestelmässä voi saada. Rakennus myös rakennetaan tuon korkeimman Outstanding-tason kriteerien mukaisesti. We Land tulee olemaan valmistuttuaan ensimmäinen rakennus Suomessa, jolle haetaan korkeinta BREEAM Outstanding -tasoa.

14-kerroksinen toimistotalo on suuri. Se tarjoaa yrityksille 21 000 neliötä uuden ajan yhteisöllisyyteen kannustavaa toimitilaa. Talon ylimpään kerrokseen on tulossa kaikille avoin fine dining -ravintola. Yrityksille tarjotaan monipuolisia palveluja ja uusia ideoitakin nähdään, kuten talon oma concierge-palvelu sekä talon ja palveluiden käyttöön liittyvä puhelinsovellus. Osa valmistuvista tiloista on vuokrattu mm. Deloittelle ja Cargotecille. We Land valmistuu keväällä 2024.

Lisätietoja:
Heikki Alén, kiinteistökehittäjä, NCC, heikki.alen@ncc.fi, 040 567 6619
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

https://welandruoholahti.fi/.

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2022 NCC:n liikevaihto oli noin 54 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.