Uusi Fiskars Campus tekee arjesta ainutkertaista

NCC tunnetaan uusien pääkonttoreiden kehittäjänä. Myös Fiskars Group löysi uuden kotinsa NCC:n kehittämästä Espoon Keilaniemi Nextistä. Luvassa on paljon uutta ja jotain vanhaa tulevaisuuteen katsoen ja historiaa kunnioittaen.

Fiskars Groupin yli 370-vuotias historia on komea ja kunnioitusta herättävä. Maailma oli varsin toisenlaisella mallillaan, kun Ruotsin kuningatar Kristiina allekirjoitti lokakuussa 1649 lakiin perustuvan erioikeuden, jolla hollantilainen kauppias Peter Thorwöste sai luvan perustaa rautaruukin Fiskars-joen varteen.
 
Paljon on joessa vettä virrannut vuosien saatossa, jonka myötä rautaruukista on kasvanut kansainvälisesti tunnettu bränditalo. Yhteistä kaikille vaiheille ja vuosille on ollut rohkeus uudistua ja uskoa tulevaan. Kuluttajatuotteisiin tänä päivänä keskittyvä Fiskars Group haluaa tehdä arjesta ainutkertaista.

Parasta brändin tarpeisiin

Konsernin juurille vievä Fiskarsin Ruukki on nykyään kansainvälisesti tunnettu suomalaisen muotoilun ja taiteen keskus, jossa vierailee vuosittain lähes 200 000 kävijää. Tunnettu on myös Fiskars Groupin pitkäaikainen toimitila Helsingin Arabianrannassa. Nyt Fiskars Group ottaa jälleen rohkean loikan, kun pääkonttori muuttaa Espoon Keilaniemeen alkuvuodesta 2022.
 
- Toimitilojen uudistamishanke on käynnistynyt jo vuosia sitten. Koska Arabianrannan toimitilat olisivat vaatineet mittavia muutostöitä tämän päivän toiveita ja tarpeita vastaavaksi, lähdimme kartoittamaan uusia kohteita. Ykköseksi valikoitui Keilaniemi Next, sillä se sopii parhaiten brändiimme modernina, innovatiivisena ja tulevaisuuteen katsovana talona, kiinteistöjohtaja Kari Selkälä kertoo.
 
- Työntekijät otettiin mukaan muutoshankkeeseen alusta asti, koska inspiroituminen on yksi strategisista prioriteeteistamme. Haluamme antaa henkilöstölle modernin työympäristön, joka tarjoaa monimuotoisia ja joustavia tiloja vuorovaikutteiselle yhteistyölle, hiljaiselle työlle, tiimityölle, spontaaneille kohtaamisille ja ideoinnille sekä hyvinvoinnille ja yhteisöllisyydelle, henkilöstöjohtaja Niklas Lindholm lisää.
 
Henkilöstö on ollut alusta asti mukana uusien toimitilojen suunnittelussa. Havainnekuva: Futudesign
Yhdeksännen kerroksen terassin näkymät ovat huikeat. Kuva: NCC
Erinomainen saavutettavuus oli yksi tärkeimmistä kriteereistä Fiskars Groupin uusien toimitilojen valinnassa. Havainnekuva: NCC
Sisääntulokerrokseen on tulossa esille Fiskars Groupin liki 400-vuotista historiaa. Havainnekuva: Futudesign