Nordisk Filmin tarina jatkuu Fredriksbergissä

Kun johtava viihdealan toimija lähtee lentoon ja laskeutuu uuteen kotipesäänsä, paikan tulee istua yritysidentiteettiin ja toimintakulttuuriin. Nordisk Filmin valinta osui luontevasti Fredriksbergiin.

Kevään korvalla 2021 Nordisk Filmin parikymmenpäinen joukko on innokkaan odottavalla kannalla: muuttoa uusiin toimitiloihin odotetaan koko väen voimin jo malttamattomasti. Uudet tilat edustavat ja heijastavat yritystä viimeistä piirtoa myöten.
 
- Lähtökohdat valinnalle olivat selkeät. Toimitilojen tulisi edustaa identiteettiämme, muuttua joustavasti eri työnteon tapoihimme ja tarpeisiimme sekä sijaita lähellä yhteistyökumppaneitamme hyvien kulkuyhteyksien päässä, elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman kertoo.
 
Fredi_Nordic_ratikka

Uudet tilat toiveiden mukaan

 
Vuonna 1906 perustettu Nordisk Film on maailman vanhimpia edelleen toimivia alansa yrityksiä. Nordisk Film tunnetaan Suomen johtavana kotimaisten elokuvien levittäjänä sekä Pohjoismaiden suurimpana elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelijana.
 
- Koska olemme päässeet vaikuttamaan uusissa tiloissa materiaalivalintoihin ja sisustukseen, kaikki tukee yritystämme johtavana viihdealan toimijana. Toimiston ilme on värimaailma ja monet pienet yksityiskohdat huomioiden juuri meidän näköisemme, Nyman hymyilee.
 
Yrityksen Helsingin Mechelininkadun toimisto on palvellut hyvin, mutta uusilta toimitiloilta toivottiin lisää tehokkuutta ja edustavuutta sekä toiminnan mukaan joustavaa muokattavuutta. 
 
- Fredriksbergistä löysimme toiveisiimme vastaavan 375 neliön ratkaisun optimaalisine pohjaratkaisuineen. Uudet tilat mahdollistavat rauhallisen ja keskittyneen läsnätyöskentelyn sekä sisältävät riittävästi muuttuvia tiloja tiimityöhön.
 
Fredi_Nordic_sisätila

Vaakakupissa kestävä kehitys

 
Fredriksbergistä on kasvanut osa uutta kantakaupunkia, josta löytyy kehittyvää ja urbaania liiketoimintaa sekä sykkivää kaupunkielämää. Kaikki tämä sopii luovan alan yrityksen toimintaan ja kulttuuriin.
 
- Meille on iso merkitys sillä, että ympäristössä on paljon samanhenkistä toimintaa. Fredriksberg ansaitsee ison plussan vireydestä ja viihtyisyydestä, Nyman kiittää. 
 
- Myös ympäristöasiat ovat meille merkityksellisiä ja osa arvojamme. Tänä päivänä yritykset punnitsevat  toimintojaan yhä enemmän ympäristön näkökulmasta, joten valinta osuu siihen, mikä on kestävän kehityksen periaatteen mukaista tai tarjolla olevista vaihtoehdoista ekologisin.
 
Fredi_Nordic_Konepaja

Korona korostaa tilan merkitystä

Koronan tuoma pitkä etätyöjakso on jättänyt jälkensä monien yritysten tavoin myös Nordisk Filmiin. Vaikka etätyö onnistuu tehokkaasti, työntekijät kaipaavat yhdessä tekemistä. Koronavuosi on muuttanut ajattelua siitä, mitä työntekopaikalta halutaan sekä korostanut työtilan suunnittelun merkitystä.  
 
- Työnteosta jää uupumaan jotain, kun asioita ei voi pallotella tiimissä. Koska koemme tiimeissä toimimisen valtavana voimavarana, halusimme varmistaa, että uudet tilat kutsuvat sekä omia työntekijöitämme että yhteistyökumppaneitamme, Nyman korostaa. 
 
Nymanin mukaan Fredriksbergin tilat ottavat mahdollisimman hyvin huomioon juuri sen, miksi töitä tehdään yhdessä toimistolla eikä pelkästään etänä. Sosiaalisten kontaktien merkityksen ohella korostuvat hyvä työergonomia ja moderni tekniikka. 
 
Fredriksberg TOP 10
  1. luova ympäristö
  2. elävä kaupunginosa
  3. vireys ja viihtyisyys
  4. helppo saavutettavuus
  5. hyvät palvelut
  6. kestävän kehityksen ratkaisut
  7. joustavat toimitilat
  8. hyvä työergonomia
  9. moderni tekniikka
  10. toimivuus ja tehokkuus

www.fredriksberg.fi