”Meidän näköisemme ja oloisemme tilat”

Energiayhtiö Vattenfall Oy halusi tilat, jotka kuvastavat yritystä ja tukevat uusia työn tekemisen tapoja. Sellaiset löytyivät luontevasti Fredriksbergistä.

Muutto Pasilasta Vallilaan ei ole pitkä, mutta merkityksellinen se on monin tavoin. Uudet toimitilat vastaavat monenlaisiin tarpeisiin: energia-alan muutokseen, ilmastoystävällisiin tavoitteisiin, kilpailuun parhaista osaajista ja tämän päivän yhä fiksumpiin työn tekemisen tapoihin.

- Halusimme ympäristöön, joka kuvastaa meitä. Fredriksberg on juuri sellainen: helposti lähestyttävä, kehittyvä, kiinnostava, trendikäs, innovatiivinen ja eloisa. Fredriksberg tarjoaa elämää myös toimistotuntien ulkopuolella, toimitusjohtaja Elina Kivioja sanoo.

Kohti fossiilivapaata elämää

Kun tarve muutokselle oli kypsynyt, uusien toimitilojen etsintää varten perustettiin työryhmä. Varteenotettavia vaihtoehtoja oli lopulta kuusi, jotka pisteytettiin Vattenfallille tärkeiden valintakriteerien mukaan. Koska Fredriksberg vastasi tarpeisiin parhaiten, se vei voiton.

Yksi Vattenfall-konsernin suuria tavoitteita on mahdollistaa fossiilivapaa elämä yhden sukupolven kuluessa. Tekemistä riittää, mutta suunta on oikea, mistä kertoo sekin, että suomalaisten mielestä Vattenfall on eurooppalaisen Sustainable Brand Index -tutkimuksen mukaan Suomen vastuullisin sähköyhtiö 2019.

- Toimitilojen tulee olla linjassa ekologisten tavoitteiden kanssa. Kannustamme julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja työmatkapyöräilyyn, mikä onnistuu Fredriksbergin keskeisen sijainnin ansiosta mainiosti. Arvojamme tukevat myös yhteiskäyttötilat ja palvelut sekä BREEAM-ympäristösertifiointi, Kivioja toteaa.

Työtilat ovat rekrytointivaltti

Vattenfallilaisia ihastuttaa Fredriksbergin kotoisa ja kutsuva luonne. Hyvän fiiliksen voi aistia jo sisään tullessa. Kivioja korostaakin, että toimitiloilla on vaikutusta niin henkilökunnan, asiakkaiden kuin koko yrityksen brändin ja imagon kannalta.

Energia-alalla on Kiviojan mukaan käynnissä murros, joka muuttaa ja uudistaa työn kuvaa ja tekemisen luonnetta. Energiateollisuudella on tämän päivän maailmassa avainrooli siinä, miten ilmastotavoitteet saadaan toteutettua. Työn merkityksellisyys korostuu.

- Haluamme olla houkutteleva työnantaja ja kertoa monin tavoin, että meillä voi työskennellä ilmastonmuutoksen hyväksi. Kilpailemme parhaista osaajista ja monimuotoisesta osaamisesta insinööreistä filosofeihin, joten toimintaamme tukevilla toimitiloilla on myös rekrytoinnin kannalta suuri merkitys.

Hyvä syy tulla työpaikalle

Kesäkuussa 2020 tapahtuva muutto nykyisestä Pasilan avokonttorista Fredriksbergin monitilatoimistoon on odotettu. Vaikka muutos on aina mahdollisuus, se vaatii myös aikaa ja sopeutumista. Vattenfallissa uusia tiloja on suunniteltu huolella ja harkiten, yhteistuumin henkilökuntaa osallistaen sekä hyvässä yhteistyössä NCC:n kanssa.

- Tavoitteena on mahdollisimman fiksu toimitilojen hyödyntäminen. Oleellista on, että toimitilat muuntuvat työn luonteen ja erilaisten tarpeiden mukaan sekä tarjoavat jokaiselle parhaat edellytykset työn tekemiseen, Kivioja tuumii.

Kun paljon työkseen liikkuva tarvitsee autopaikan, toiselle tärkeää on toimiva työpiste isoine näyttöineen, kolmannelle hiljainen tila ja neljännelle jotain muuta. Työtilojen tulee tukea myös kohtaamisia, yhteisöllisyyttä ja tiimityötä. Työhyvinvointi tukee tutkitusti niin ikään tuottavuutta ja tuloksellisuutta.

- Fredriksberg on meidän näköisemme ja oloisemme, Kivioja tiivistää.

Kuka Elina Kivioja?

 • Työskennellyt seitsemän vuotta Vattenfall Oy:ssä, josta kolme vuotta toimitusjohtajana ja sitä ennen neljä vuotta liiketoimintajohtajana Suomessa ja Skandinaviassa
 • Työskennellyt aiemmin eri yrityksissä mm. kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa
 • Kolme työelämän sydämenasiaa: asiakaslähtöisyys, ilmasto- ja ympäristöasiat, diversiteetti
 • Kotipaikka Helsinki, kotoisin Nakkilasta
 • Valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Hanken Svenska handelshögskolanista
 • Harrastuksina monipuolinen liikunta, jossa kehittymiskohteena erityisesti tennis ja uutena ihastuksena laitesukellus

Fredriksberg Top 5

 • Uusien työn tekemisen tapojen mahdollistaminen
 • Kehittyvän alueen trendikkyys ja eloisuus
 • Ekologisuuteen kannustava kokonaisuus
 • Yhteisöllisyys, viihtyisyys, hyvä fiilis
 • Elävä miljöö myös toimistoajan ulkopuolella

www.fredriksberg.fi