Käsintehtyjä makumatkoja huippunäkymin

Miltä kuulostaisi Bánh Cuon, Mu Ping, Bò Lá Lot tai vaikkapa Nam Nuang? Tätä kaikkea ja paljon muuta voi herkutella Fredriksbergiin kotiutuvassa Loi Loi -ravintolassa. Täällä moderni aasialaisen keittiö, käsintehty ruoka ja oma tislaamo kohtaavat huikeat näkymät.

Fredriksbergiin ravintolan avaava kolmikko, Filippo Phoumsavanh, Edward Szechi ja Samuel Gregg, tuskin malttaa odottaa kesää. Miehet istuvat pyöreän pöydän ääressä Helsingin Punavuoressa sijaitsevassa ravintolassaan ja puhkuvat intoa.

Suuren suosion saavuttanut Hill´s Dumplings panostaa casual-diningiin – vastapainoksi fine-diningille. Täällä tarjoillaan pöytiin käsintehtyä tuoretta ruokaa rennolla tunnelmalla ja edullisilla hinnoilla höystettynä. Ei ihme, että varausaste on helsinkiläisten ravintoloiden kärkikaartia.

Tästä kaikesta ammentaen kolmikko suuntaa nyt Fredriksbergiin.

Uusia makuja kansainvälisessä hengessä

Loi Loi tuo Kaakkois-Aasian maut ja perinteet myös uuteen ravintolakonseptiin. Keittiö yhdistää vietnamilaisia, thaimaalasia ja laolaisia makuja, panostaa tuoreisiin paikallisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön.

- Tavoitteenamme on tarjota vivahteikasta aasialaista ruokaa rennon sosiaalisessa ilmapiirissä, ruoka- ja konseptipäällikkö Filippo, toimitusjohtaja Edward ja ravintolapäällikkö Sam summaavat.

Ravintola kuvastaa kansainvälistä kolmikkoa. Filippo on syntynyt Australiassa, Edward on lähtöisin Alabamasta ja Sam Englannista. Miehiä yhdistää ravintolamaailman lisäksi yksi asia: jokainen heistä on tullut Suomeen muutama vuosi sitten omia polkujaan rakkauden siivin.

- Suomalaiset naiset selvästi haluavat tuoda maailmalta matkamuistoja kotiin, Edward hymyilee.

Uniikki miljöö hyvässä seurassa

Kuten Punavuoren Hill´s Dumplings, myös Fredriksbergin Loi Loi on persoonallinen ja helposti lähestyttävä. Fredriksbergin C-talon ylin kerros tarjoaa ainutlaatuisen miljöön hyvälle ruoalle, juomalle, kohtaamisille ja kattojen yli ulottuville urbaaneille näkymille.

Ruokalistalta löytyy aasialaisherkkuja niin pieneen kuin isompaan nälkään. Avoimen keittiökonseptin ansiota ravintolasalista on suora näköyhteys keittiöön, joten asiakkaat pääsevät näkemään ruoan valmistumista aina taikinan käsittelystä valmiisiin annoksiin.

Loi Loi iskee fastfoodin ja finediningin välimaastoon. Loi Loi on sosiaalinen paikka, jossa on mukava tavata ihmisiä, nauttia käsintehdystä ruoasta ja juomasta, hyvästä seurasta sekä lämpimästä tunnelmasta.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme elämyksiä, Filippo, Edward ja Sam sanovat.

Oma tislaamo taivaassa

Loi Loin erikoisuutena on suomalaisittain harvinainen erikoisuus: oma tislaamo ja oma longdrink. Oppia on haettu suomalaisesta Kyrö Distillery Companysta.

- Olen ihan erityisen ylpeä ja otettu siitä, että olemme saaneet tällaisen mahdollisuuden, Edward korostaa.

Fredriksberg kiinnostaa ravintoloitsijoita kasvavana ja kehittyvänä alueena, jolla on edessään loistava tulevaisuus. Tämä kolmikko halusi nimenomaan sinne.

- Historiallinen miljöö saa nyt uuden elämän. Fredriksbergillä on uniikki identiteetti, joka istuu co-working -teemoinen ajan henkeen. Alueella ei ole vielä montaa ravintolaa eikä etenkään omaa tislaamoa taivaassa, Edward, Filippo ja Sam toteavat.

Hyvien fibojen Fredriksberg

Fredriksbergin C-taloon asettuvassa Loi Loissa on 275 neliötä, hulppea kattoterassi ja yhteensä noin 140 asiakaspaikkaa. Katto on korkealla 4,5 metrissä, joten tilaa, valoa ja avaruutta riittää.

Filippo, Edward ja Sam odottavat jo kesää, jolloin ravintola avataan. Kun h-hetki koittaa, yksi unelma ja pari vuotta hiottu konsepti toteutuu. Fredriksberg tarjoaa ”hyvät fibat”, konseptin ja kokonaisuuden, jota ei ole ennen nähty.

- Yhteistyö NCC:n kanssa on sujunut upeasti. Olemme saaneet toteutettua kaikki toiveemme hyvässä yhteistyössä ja hengessä. NCC:n developperi-osaaminen tukee asiakasta ja tuottaa win-win-tilanteen. Olemme erittäin tyytyväisiä, Filippo toteaa.

KUKA FILIPPO PHOUMSAVANH?

 • ruoka- ja konseptipäällikkö
 • kotoisin Australiasta
 • kasvanut perheensä pyörittämässä ravintolassa Melbournessa
 • tuonut ainutlaatuisia moderneja aasialaisia konsepteja Helsinkiin
 • jatkaa yhdessä Edwardin kanssa 88 Eats Oy:n innovatiivisten ruoka- ja juomaprojektien kehittämistä
 • asunut vakituisesti Helsingissä tammikuusta 2017

KUKA EDWARD SZECHI?

 • toimitusjohtaja
 • kotoisin Alabamasta, Yhdysvalloista
 • kansainvälinen baari- ja ravintola-alan ammattilainen
 • työskennellyt trendikkäissä paikoissa Melbournessa, New Yorkissa ja Lontoossa
 • lähti Royal Ravintolat -ravintolaryhmästä muodostamaan 88 Eats Oy: n Filippon kanssa ja perustamaan yhdessä Hill´s Dumplings -konseptia
 • asunut Suomessa noin 4 vuotta

KUKA SAMUEL GREGG?

 • ravintolapäällikkö
 • kotoisin Cambridgeshirestä, Englannista
 • löysi jalansijan Helsingistä barista-kouluttajana La Torrefazione-ravintolassa
 • liittyi Edwardin ja Filippon tiimiin Hill´s Dumplings -ravintolassa ja tuli nopeasti tutuksi kasvoksi ravintolan asiakkaille
 • johtaa Loi Loi -tiimiä toteuttamaan luovaa ravintolakonseptia ja varmistamaan maailmanluokan ravintolakokemuksia
 • asunut Suomessa noin 3 vuotta
LoiLoi_3
Filippo Phoumsavanh, Edward Szechi ja Samuel Gregg tuovat Fredriksbergiin uusia makuja kansainvälisessä hengessä.

MIKÄ FREDRIKSBERG?

 • Neljässä vaiheessa toteutettava uniikki toimistokokonaisuus Vallilan Konepajan korttelissa
 • Vaiheet B ja C valmistuvat toukokuussa 2020
 • B- ja C-taloissa on vuokrattavaa toimitilaa yhteensä 11.000 m2
 • Kohteen Top 5: trendikkyys, yhteisöllisyys, viihtyisyys, ekologisuus, elävä miljöö myös toimistoajan ulkopuolella

www.fredriksberg.fi 

Lue toimitusjohtaja Elina Kiviojan ajatuksia Vattenfallin sijoittumisesta Fredriksbergin B-vaiheeseen

Lue toimialajohtaja Tommi Laition ajatuksia Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan sijoittumisesta Fredriksbergin A- ja B -vaiheisiin