Fredriksberg tarjoaa lisää tilaa ja vetovoimaa

Vallilan Fredriksbergin B- ja C -talot valmistuivat toukokuun lopulla aikataulussaan ja vuokralaiset pääsivät muuttamaan sisään heti kesäkuun alussa. ”Odotetun kohteen valmistuminen oli kaikille hieno hetki”, projektipäällikkö Miro Pojanluoma sanoo.

Vallila on vetovoimainen paikka osana kantakaupunkia ja nykyään jo tunnettu toimistoalue suurista pääkonttoreista pienempiin yrityksiin. Fredriksbergista on kasvanut elävä ja avoin kaupunkitila myös muille kuin siellä työskenteleville.

- Kiinnostus aluetta kohtaan on kasvanut jo pidemmän aikaa eikä ihme. Täältä on lyhyt matka kaikkialle ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Monin tavoin mielenkiintoisella, kasvavalla ja kehittyvällä alueella vanha ja uusi kohtaavat, Pojanluoma toteaa.

- Potentiaalia riittää myös tulevaisuudessa, sillä Teollisuuskadun naapurustossa tapahtuu koko ajan ja alueelle tulee uutta elämää ja kaupunkikulttuuria. Vallila on mainio vaihtoehto Helsingin ydinkeskustalle.

fredi_kadulta

Fredriksbergin henki elää

Pojanluoma tuntee Fredriksbergin kuin omat taskunsa, sillä hän on ollut mukana hankkeessa A-talon rakentamisesta lähtien. B- ja C -talojen valmistumisen jälkeen tulossa on vielä D-talo, jonka rakentaminen pyritään aloittamaan vielä vuoden 2020 aikana.

- Fredriksbergin henki on syntynyt alusta asti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa sekä rohkeudesta ajatella uudella tavalla. Fredriksbergissa vanhasta toimistomaailmasta ja pääkonttorien aulatunnelmasta on hypätty uudenlaiseen luovaan tilaan, Pojanluoma kertoo.

Vuonna 2018 valmistunut A-talo on hyvä esimerkki avoimuuden ja erilaisuuden kulttuurista. Kun astut sisään, tulet suoraan keskelle elämää, josta on turha etsiä perinteistä vastaanottotiskiä virkailijoineen. A-talon aulassa tulija kohtaa viihtyisän kahvilan ja suositun trendiravintolan sekä moderneja coworking-tiloja. Ja kyllä: se vastaanottokin löytyy, mutta uudesta näkökulmasta. Tunnelma on rento, kutsuva ja ainutlaatuinen.

Uutta elämää ja luovaa ajattelua

Toukokuussa valmistuneet B- ja C -talot tuovat A-talon rinnalle ja alueelle lisää uutta elämää. Esimerkiksi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala löysi paikkansa Fredriksbergista, jossa toiminnot laajenivat nyt A-talosta B-taloon tuoden mukanaan kaupunkilaisten olohuoneen.

C-talon kuudenteen kerrokseen asettui muun muassa aasialaisherkkuja ja käsintehtyä ruokaa tarjoileva ravintola LoiLoi, jolla on oma tislaamo sekä komea kattoterassi upeine näköaloineen yli kattojen ja konepaja-alueen.

Uutta ajattelua edustaa sekin, että C-taloon tulee Helsingin kaupungin päiväkoti 150 lapselle.

- On hauska ajatella, että vanhemmat mahdollisesti työskentelevät samassa korttelissa, jossa lapset ovat hoidossa. Kyse on arjen sujuvuudesta sekä toimivan kaupungin rakentamista, Pojanluoma tuumii.

Turvallinen ja terveellinen valinta

Kestävän kehityksen ratkaisut ovat oleellinen osa tämän päivän rakentamista. Fredriksberg BC:n tavoitteena on kansainvälisen BREEAM ympäristösertifikaatin Excellent-taso, jonka saavuttaminen on monien tekijöiden summa. Talosta löytyy mm. aurinkopaneeleja ja rakentamisessa on huomioitu niin energiankulutus, jätteiden lajittelu, kiertotalouden edistäminen kuin luonnon biodiversiteetti.

- Alue ei ole tarkoitettu vain ihmisille. Talon katolle on rakennettu pönttöjä tervapääskyille ja lisäksi kiinteistön alueelle on istutettu mehikasveja sekä tuotu hyönteishotelleja ekologisesta tasapainosta huolehtiville hyönteisille, Pojanluoma kertoo.

- Fredriksberg sopii kaikenlaisille vuokralaisille. Jos turvallinen ja terveellinen ympäristö sekä hyvä sijainti vetävät puoleensa, valinta on helppo. Valittavana on vielä erikokoisia tiloja, joita voidaan muokata joustavasti asiakkaiden tarpein mukaan.

Viherseinä

Lue lisää: https://fredriksberg.fi/ 

Nämä yritykset mm. muuttavat juuri valmistuneisiin B- ja C-taloihin:
Vattenfall, Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja LoiLoi

Kuka Miro Pojanluoma?

  • Fredriksbergin projektipäällikkö vuodesta 2019
  • Aloittanut NCC:llä projekti-insinöörinä 2018
  • Opiskellut Aalto-yliopistossa Espoon Otaniemessä kiinteistötalouden linjalla
  • Paljasjalkainen espoolainen
  • Intohimoinen jalkapallon seuraaja