Fredriksberg A – älykkään kiinteistöautomaation tiennäyttäjä

Fredriksberg A -kiinteistö aloittaa uuden älyrakentamisen aikakauden. Kiinteistöön on asennettu uusi älykäs langaton Room-e-kiinteistöautomaatiojärjestelmä tuomaan käyttäjille modernin ja käyttäjäystävällisen ratkaisun tilojen toimintaan.

NCC ja Tuteco Solutions ovat kehittäneet yhteistyössä pilviohjattavan Room-e-automaatioratkaisun, joka esitellään ensimmäistä kertaa Fredriksbergissä. Kiinteistön aivoina toimii älykäs ohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa jokaisen tilan hallinnan erikseen. Ilmanvaihto, lämmitys, jäähdytys sekä valaistusohjaus voidaan hallita vyöhyke- ja tilakohtaisesti erittäin joustavasti käyttäjämäärien, läsnäolon ja käyttäjien jakaantumisen mukaan.

– Uudenaikainen Room-e-kiinteistöautomaatio on valmiina palvelemaan käyttäjiä pitkälle tulevaisuuteen koko kiinteistön elinkaaren ajan, kertoo NCC Property Developmentin kiinteistökehityspäällikkö Yirui Jiang.

Tulevaisuudessa kiinteistöjen toiminnan seuranta, sekä teknisesti että tilastollisesti, on merkittävässä asemassa pienennettäessä energiankulutusta ja optimoitaessa kiinteistön elinkaarikustannuksia. Room-e nostaa kiinteistön tehokkuuden, muuntojoustavuuden ja älykkyyden aivan uudelle tasolle perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

– Room-e:n avulla tiloja ja niiden käyttötarkoitusta voidaan tehokkaasti muuttaa pelkästään ohjelmointia muuttamalla, jolloin rakennusteknisten muuntojoustavien tilaratkaisujen yhteydessä voidaan puhua jo todellisesta kokonaismuuntojoustavuudesta, joka palvelee kiinteistöä ja sen käyttäjien pitkälle tulevaisuuteen, kertoo Tuteco Solutionsin johtaja Risto Kiviranta.

Lisätietoja:
Frej Weurlander, yksikön johtaja, NCC, puh. 050 320 3917, frej.weurlander@ncc.fi   
Risto Kiviranta, johtaja, Tuteco Solutions, puh. 050 552 1053, risto@tutecos.com