Fazerilan korjauksessa huomioidaan päiväkodin uniaika

Vantaan Fazerilan toimistotilojen peruskorjauksessa on käytössä digitaalinen hiljaisuusnappula, jonka avulla Fazerin oman päiväkodin lapsille voidaan taata rauhalliset päiväunet.

Fazerin toimitiloja peruskorjataan parhaillaan Vantaan Vaaralassa. Toimistotilat on nyt eriytetty vierailukeskuksesta ja rauhoitettu yksin henkilöstön käyttöön. Päärakennus muodostuu kolmesta osasta, jotka on rakennettu 50-, 60- ja 80-luvuilla. Pienten pintaremonttien lisäksi suurempia korjauksia niihin ei ole aiemmin tehty.

Yksi suurimmista muutoksista oli Fazerin oman henkilöstöravintolan siirtäminen keskeisemmälle paikalle toimistoja. Aiemmin ravintola sijaitsi Fazerin oman päiväkodin yläpuolella toisessa rakennuksessa. Nyt päiväkodin yläkertaan remontoidaan modernia avotoimistoa. Jotta päiväkodin lasten nukkumisrauha säilyy päiväunten aikaan, NCC vei päiväkodin henkilökunnalle hiljaisuusnappulan. Jos yläkerrasta kuuluu häiritsevää ääntä, nappulaa saa painaa, ja näin ilmoittaa NCC:n työnjohdolle häiriöstä. Nappulasta tulee häiriöviesti tekstiviestillä ja työnjohto saapuu välittömästi päiväkotiin ja työmaalle selvittämään tilannetta.

Hiljaisuusnappula

- Ei nappulaa usein ole tarvittu, koska suunnittelemme työt niin, että äänekkäitä töitä ei tehdä lasten päiväuniaikaan. Mutta käytäntö on kuitenkin osoittanut, että työmaalla äänekkään työn jokainen määrittelee omalla tavallaan, ja siksi tämä on erinomainen tapa korjata häiriötekijät nopeasti, NCC:n vastaava työnjohtaja Risto Törmä kertoo.

Fazerila on osin museoviraston suojeluksessa

Museovirasto halusi suojella osaa toimistorakennuksen julkisivusta, joka on nyt korjattu alkuperäisen mukaiseksi. Arkkitehti Kurt Simberg on suunnitellut rakennukset 1950-luvun ja 60-luvun alussa, ja jota on myöhempinä vuosina laajennettu. Nyt uusitut tilat on suunnitellut Arkkitehtitoimisto K2S:n arkkitehti Mikko Summanen.

- Fazerin peruskorjauksessa työt ovat koko ajan edenneet mallikatselmusten kautta eli korjausratkaisuista tehdään ensin malli, jonka mukaan varsinainen työ tehdään, NCC:n työpäällikkö Marko Saloranta sanoo.

Fazerin uusitut toimistot ovat tyylikkäästi uudet, mutta vanhaa on mausteena paikka paikoin runsaastikin.

- Toimistoa sävyttävät lasi-, betoni ja puusomisteet, mutta vanhasta tyylistä on säilytetty mm. hyväkuntoisia tiikkiseiniä ja –kaiteita sekä marmorilattioita ja kiinteistöön aikanaan rakennettu mosaiikkitaideteos. Kiinnostava yksityiskohta ovat Helsingin Stockmannin näköiset kierreportaat, johtaja Janne Toivanen Fazerilta kertoo.

Fazerilla vaalitaan laatua ja se on myös NCC:n toimintatapa.

- Oli alusta asti selvää, että Fazerin omien kiinteistöalan ammattilaisten kanssa on helppo viedä tällaisia isojakin rakennushankkeita kunnianhimoisesti maaliin. Päätöksenteko on nopeaa ja asiat saadaan rullaamaan sujuvasti. On ollut ilo olla mukana tekemässä perinteikkään suomalaisen yrityksen historiaa, NCC:n yksikön johtaja Frej Weurlander toteaa.