We Landin arkkitehtina toimii JKMM Arkkitehdit.

Ensimmäisenä Suomessa: Helsinkiin nousevalle We Land -toimistotalolle myönnettiin suunnitteluvaiheen BREEAM Outstanding -ympäristösertifikaatti

Suomessa ei ole suunnitteluvaiheen BREEAM-sertifikaatteja Outstanding-tasolle vielä koskaan aiemmin myönnetty. We Land -toimistotalosta tuli Suomen ensimmäinen.

BREEAM on NCC:llä vakiintunut prosessi ja toimintatapa kiinteistökehityshankkeissa yli kymmenen vuoden ajalta. Korkeimman tason luokitukset vaativat moniammatillista tiimiä, joka tuntee sertifikaatin satoine yksityiskohtineen. Vastuulliset ratkaisut syntyvät suunnittelupöydiltä ja korkean luokitustason hakeminen ohjaa hankkeessa lähes kaikkea.

Outstanding-taso saavutetaan BREEAMin kansainvälisessä ympäristösertifioinnissa monien vastuullisten ratkaisujen vaikutuksesta. Kyse on mm. tontista ja sen sijainnista, liikenneyhteyksistä sekä muusta rakennetusta ympäristöstä palveluineen. Suunnittelussa on huomioitu energiahuolto vuonna 2030, rakennuksen materiaalitehokkuus, elinkaari, hiilijalanjäljet, talotekniikka, tilojen muuntojoustavuus ja työntekijöiden viihtyvyys.

Yksi käytännön esimerkki on rakennuksen julkisivu, joka toteutetaan kierrätetystä ja edelleen kierrätettävästä kuparista. Taloon tulee viherkatto, kattopuutarha ja aurinkopaneelit. Kaikki autopaikat varustetaan latauspistokkeilla, samoin osa pyöräpaikoista.

Rakennuksen sertifiointia haetaan valmistumisen jälkeen

Toimistotalo valmistuu vuonna 2024. Taloon tulee myös kaikille avoimia ravintoloita, kuten neljännentoista kerroksen näköalaravintola. Rakennukselle haetaan kokonaisuudessaan valmistumisen jälkeen BREEAM Outstanding -sertifiointia suunnitteluvaiheen sertifioinnin lisäksi.

 – We Land on kestävän kehityksen mukaisen rakentamisen edelläkävijöitä. BREEAM-ympäristöluokitus ja sen Outstanding-taso on kansainvälisestikin vielä melko harvinainen, mutta sen merkitys on sitäkin suurempi, NCC:n kiinteistökehittäjä Heikki Alén sanoo.

We Land_roof_terrace

 

Lue lisää We Landista: welandruoholahti.fi