Asuintalojen kehittäjä ja rakentaja

NCC:llä on vuosikymmenten kokemus erilaisten asuinalueiden ja -talojen rakentamisesta. Meillä on kykyä ja näkemystä siitä, millaiseksi asumista kannattaa kehittää tulevaisuudessa.

NCC on monien asuntosijoittajien luotettava laadun rakentaja. Olemme siirtyneet omaperusteisesta asuntotuotannosta ja -myynnistä eri rakennuttajien rakentajakumppaniksi Bonavan (ent. NCC:n omaperusteinen asuntotuotanto) irrottauduttua omaksi pörssiyhtiökseen. Teemme yhteistyökumppaneillemme (B-to-B) erimuotoista asuntotuotantoa myytävistä kodeista vuokrakoteihin. Digitaalisuuden hyödyntäminen asuntorakentamisessa on yksi keskeinen painopiste toiminnassamme.

Kaupunkien rakentaja

Olemme hankekehittäjinä viemässä eteenpäin monia ensiluokkaisia asuntokohteita niin pääkaupunkiseudulla kuin suurimmissa kaupungeissa. Seuraamme uusia trendejä, kestävän kehityksen ratkaisuja sekä yksilöllisiä toiveita kustannustehokkuutta unohtamatta. Olemme olleet rakentamassa asiakkaillemme luonnonvaratasapainoista kerrostaloa (LUVATA), sukupolvien välistä yhteisöllisyyttä korostavaa korttelia ja palvelueteisillä varustettuja koteja, muutamia erikoisuuksia mainitaksemme. Erityisesti ajan hengessä ovat Joutsenmerkkiä tavoitteleva kerrostalo ja puukerrostalokortteli.

Rakennusten tuotteistaminen avain kustannustehokkaaseen rakennettuun ympäristöön

NCC on kehittänyt valmiiden asuinalueiden täydennysrakentamiseen Bertta-tuotteen. Se tiivistää Suomen kaupunkien vanhaa, suhteellisen väljää asuntokantaa ja mahdollistaa näin myös parempien palveluiden kehittymisen alueen asukkaille. Bertan lisäksi olemme tuotteistaneet kustannustehokkaan kerrostalon Semmi. Kehitteillä olevia konsepteja ovat esimerkiksi puukerrostalo Woodi ja moduloitu luhtitalo Slimmi.

Kehitämme myös valmiita komponentteja palvelemaan paremmin asiakkaidemme tarpeita. NCC:n kehittämistä komponenteista esimerkkejä ovat tekninen kylpyhuone-elementti sekä patentoitu TUP-parveke, joka mahdollistaa laadukkaamman rakennetun ympäristön tekemisen.

Rakennusmateriaalien kierrätyksen edelläkävijöitä

Pääkaupunkiseudun asuntorakentamisemme on erikoistunut rakennusmateriaalien kierrättämiseen. Vielä muutama vuosi sitten sekajätteiden osuus NCC:n asuntotyömailla oli 60 prosenttia, nyt se on 15 prosenttia. NCC on toiminut edelläkävijän ottein, sillä lain mukaan vuoteen 2020 mennessä tulisi 70 prosenttia rakennusjätteestä olla kierrätettävää.

IlkkaAlvoittu_NCC
Alvoittu Ilkka

Hankekehitysjohtaja, Hankekehitys, Asuntorakentaminen, NCC Building