Jakomäen sydän, Helsinki

Jakomäen keskiosaan rakennetaan Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Tilojen käyttäjät ja asukkaat osallistuivat vuoropuheluun. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Jakomäen sydän – palvelurakennuksen uudisosa on luovutettu hankkeen tilaajalle

Hankkeen tilaaja (Helsingin kaupunki, KYMP) vastaanotti Jakomäen sydän -palvelurakennuksen uudisosan allianssin palveluntuottajilta perjantaina 28.8.2020.

imageggucw.png

20200827_142310.jpg

20200827_143026.jpg

20200827_143004.jpg

Kulkureiteissä ja pysäköinnissä poikkeusjärjestelyjä Jakomäen sydän -palvelurakennuksen ympäristössä

 

JS_työmaan aluesuunnitelma 26.8.2020.jpg

Rakennustyöt Jakomäen sydän -palvelurakennuksen ympäristössä jatkuvat alkuvuodesta 2021. Alueen kulkureiteissä sekä pysäköintipaikoissa on poikkeusjärjestelyjä peruskorjauksen ja vanhan rakennuksen purkutöiden ajan. Allianssi jatkaa uuden palvelurakennuksen yhteydessä olevien liikuntasalitilojen peruskorjausta ja vanhan yläkoulurakennuksen purkamista. Purkamisesta aiheutuu ajoneuvoliikennettä, ääntä sekä pölyä. Päivittäinen työaika on ma-pe klo 7–18. Poikkeusjärjestelyt kulkureiteillä jatkuvat erityisesti Huokotien sekä Jakomäenpolun puolella.

Jakomäenpolulla sijaitseva vanha yläkoulurakennus, Huokotien hiekkakenttä sekä niiden väliin jäävä alue ovat allianssin työmaa-aluetta, joka on aidattu. Myös uimahallin yläpuolella sijaitseva liikuntasali aputiloineen on allianssin työmaa-aluetta ja poissa käytöstä korjauksen valmistumiseen saakka. Jakomäenpolulla olevasta katutyömaasta vastaa Stara.

Väliaikainen pysäköinti ja kulkureitit Jakomäen sydämessä:

Päiväkodin ja leikkipuiston saattopaikat sijaitsevat Jakomäenpolulla uimahallin edessä (Jakomäenpolku 8).

Koulun saattopaikat sijaitsevat Jakomäenkujalla kirjastoa vastapäätä.

Kävelyreitti koulun pihalle kulkee Huokotieltä urheilukentän vieritse tai Jakomäen aukion puolelta.

Palvelurakennuksen ja uimahallin henkilökunnan pysäköintipaikat sijaitsevat Huokotien puolella, kuplahallin hiekkakentän parkkipaikalla (Huokotie 3).

Väliaikaisia pysäköintipaikkoja on myös Huokotien puolella urheilu- ja tenniskentän läheisyydessä. Henkilökunnan väliaikainen pyöräparkki on väestönsuojan ja huoltotien välisellä alueella.

Huolto- ja tavaraliikenteen reitti palvelurakennukseen kulkee Huokotieltä työmaa-alueen sivuitse rakennuksen huoltopihalle.

Työmaaliikenne kulkee Jakomäenpolun sekä Huokotien kautta.

 

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Hankkeen kuvaus

Jakomäen sydän on Jakomäen keskiosaan rakentuva Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Hanke toteutetaan allianssimallilla ja se on osa Jakomäen täydennysrakentamisohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää kaupunkiympäristön laatua ja toiminnallisuutta alueella, sekä parantaa Jakomäen keskustan turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Jakomäen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen rakentuvan palvelurakennuksen suunnittelua ovat ohjanneet uudet opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat, nuorten toimintasuunnitelma sekä tilojen yhteiskäyttöisyyden tarve eri toimijoiden kesken. Tiloja tulevat käyttämään Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös kansalaistoiminnalle.

Myös Jakomäen keskiosan ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Tyhjät rakennukset purettiin vuonna 2018. Uuden palvelurakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 2019 ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2020. Käytöstä poistuvat koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennukset puretaan myöhemmin.

Palvelurakennuksen suunnittelun tavoitteena on ollut viihtyisä, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, terveellinen ja turvallinen rakennus, joka toimii joustavasti myös tulevaisuudessa. Suunnittelussa ja toteutuksessa kiinnitetään huomiota hyvään sisäilmaan, puhtaana pidettävyyteen, sähkö- ja paloturvallisuuteen sekä kalusteiden, varusteiden ja laitteiden käytettävyyteen, ergonomiaan
ja turvallisuuteen. Tilat on myös suunniteltu soveltuviksi sekä aisti- että liikuntarajoitteisille.

Palaute

Anna palautetta työmaalle