Jakomäen sydän, Helsinki

Jakomäen keskiosaan rakennetaan Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Tilojen käyttäjät ja asukkaat osallistuivat vuoropuheluun. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Jakomäen sydän – palvelurakennuksen uudisosa on luovutettu hankkeen tilaajalle

Jakomäen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen rakennetaan uutta Jakomäen sydän -palvelurakennusta, johon sijoittuvat jatkossa alueen peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto sekä kansalaistoiminta. Myös Jakomäen keskiosan ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Tyhjät rakennukset purettiin vuonna 2018 ja uuden palvelurakennuksen rakentaminen alkoi alkuvuodesta 2019. Rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2020. Käytöstä poistuvat koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennukset puretaan myöhemmin.

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen suunnittelua ovat ohjanneet uudet opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat, nuorten toimintasuunnitelma sekä tilojen yhteiskäyttöisyyden tarve eri toimijoiden kesken. Tiloja tulevat käyttämään Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös kansalaistoiminnalle.

Hankkeen tilaaja (Helsingin kaupunki, KYMP) vastaanotti Jakomäen sydän -palvelurakennuksen uudisosan allianssin palveluntuottajilta perjantaina 28.8.2020 ja rakennuksessa on päästy aloittamaan irtokalustus. Käyttäjille luovutetuissa tiloissa tehdään vielä virhe- ja puutelistojen töitä.

imageggucw.png

20200827_142310.jpg

20200827_143026.jpg

20200827_143004.jpg

Tilojen käyttöönoton ulkopuolelle jäivät teknisen työn tilat sekä koulun, leikkipuiston ja päiväkodin piha-alueet ja piha pysyykin näin ollen toistaiseksi vielä työmaa-aidoin rajattuna. Myös uudisrakennuksen yhteydessä olevan liikuntasalin sekä siihen liittyvien tilojen peruskorjaus jatkuu ja samalla valmistellaan vanhan yläkoulusiiven purkua.

Kiertotiet käytössä uuden rakennuksen valmistumiseen saakka

 

kartta

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen työmaa on tuonut muutoksia alueen kevyen liikenteen väyliin ja jalankulkureitteihin. Huokopolku on poikki yläkoulun ja uimahallin kohdalta arviolta uuden rakennuksen valmistumiseen saakka. Lyhin korvaava reitti yläkoululta ja uimahallilta alakoululle kulkee työmaan eteläpuolelta Jakomäenpolkua pitkin. Myös pururata supistuu ja kuplahallin viereinen hiekkakenttä on käytössä normaalia pienempänä. Liikuntapuiston kenttien väliin tehdään tie Huokotieltä työmaan liikenteelle. Työmaatie on turvallisuuden vuoksi suojattu aidalla koko matkalta, jotta raskaalle liikenteelle taataan turvallinen ajoreitti.

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Hankkeen kuvaus

Jakomäen sydän on Jakomäen keskiosaan rakentuva Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Hanke toteutetaan allianssimallilla ja se on osa Jakomäen täydennysrakentamisohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää kaupunkiympäristön laatua ja toiminnallisuutta alueella, sekä parantaa Jakomäen keskustan turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Jakomäen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen rakentuvan palvelurakennuksen suunnittelua ovat ohjanneet uudet opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat, nuorten toimintasuunnitelma sekä tilojen yhteiskäyttöisyyden tarve eri toimijoiden kesken. Tiloja tulevat käyttämään Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös kansalaistoiminnalle.

Myös Jakomäen keskiosan ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Tyhjät rakennukset purettiin vuonna 2018. Uuden palvelurakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 2019 ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2020. Käytöstä poistuvat koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennukset puretaan myöhemmin.

Palvelurakennuksen suunnittelun tavoitteena on ollut viihtyisä, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, terveellinen ja turvallinen rakennus, joka toimii joustavasti myös tulevaisuudessa. Suunnittelussa ja toteutuksessa kiinnitetään huomiota hyvään sisäilmaan, puhtaana pidettävyyteen, sähkö- ja paloturvallisuuteen sekä kalusteiden, varusteiden ja laitteiden käytettävyyteen, ergonomiaan
ja turvallisuuteen. Tilat on myös suunniteltu soveltuviksi sekä aisti- että liikuntarajoitteisille.

Palaute

Anna palautetta työmaalle