Jakomäen sydän, Helsinki

Jakomäen keskiosaan rakennetaan Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Tilojen käyttäjät ja asukkaat osallistuivat vuoropuheluun. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Jakomäen sydän – palvelurakennuksen rakennustyöt etenevät

Jakomäen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen rakennetaan uutta Jakomäen sydän -palvelurakennusta, johon sijoittuvat jatkossa alueen peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto sekä kansalaistoiminta. Myös Jakomäen keskiosan ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Tyhjät rakennukset purettiin vuonna 2018 ja uuden palvelurakennuksen rakentaminen alkoi alkuvuodesta 2019. Rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2020. Käytöstä poistuvat koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennukset puretaan myöhemmin.

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen suunnittelua ovat ohjanneet uudet opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat, nuorten toimintasuunnitelma sekä tilojen yhteiskäyttöisyyden tarve eri toimijoiden kesken. Tiloja tulevat käyttämään Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös kansalaistoiminnalle.

20200214_074254-2.jpg

Töiden pääpaino on viime aikoina ollut lohkoilla palokatkotöissä, märkätilojen vedeneristys- ja laatoitustöissä sekä äänieristyksissä.

20200212_115637.jpgTekstiili-ja muovimattojen asentaminen on aloitettu- aluksi molemmista töistä on tehty omiin huoneisiinsa malliasennukset.

imagef5fha.png

Lohkoilla on tehty myös  ikkunapenkkien, sähkökourujen, puuväliovien ja puulasiseinien asennuksia.

20200228_081127-2.jpg

Rakennuksen ulkopuolella katsomoportaan/tukimuurin muuraus on valmistunut ja on siirrytty tekemään täyttötöitä.

Kiertotiet käytössä uuden rakennuksen valmistumiseen saakka

 

kartta

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen työmaa on tuonut muutoksia alueen kevyen liikenteen väyliin ja jalankulkureitteihin. Huokopolku on poikki yläkoulun ja uimahallin kohdalta arviolta uuden rakennuksen valmistumiseen saakka. Lyhin korvaava reitti yläkoululta ja uimahallilta alakoululle kulkee työmaan eteläpuolelta Jakomäenpolkua pitkin. Myös pururata supistuu ja kuplahallin viereinen hiekkakenttä on käytössä normaalia pienempänä. Liikuntapuiston kenttien väliin tehdään tie Huokotieltä työmaan liikenteelle. Työmaatie on turvallisuuden vuoksi suojattu aidalla koko matkalta, jotta raskaalle liikenteelle taataan turvallinen ajoreitti.

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Palaute

Anna palautetta työmaalle