Tarjolla herkullisia hetkiä, Kauppakeskus Iso Omena, Espoo

Pomodoro. Alfredo. Arrabbiata. Puttanesca. Agnello. Bolognese. Hangon Makaronitehdas houkuttelee Ison Omenan ravintolamaailmaan monenlaisin herkuin.

Lounasaikaan Ison Omenan ravintolamaailmassa käy kuhina. Hangon Makaronitehtaan ovelle on muodostunut jo jonoa.

”Homma on lähtenyt lentoon jopa vauhdikkaammin kuin uskalsimme ikinä odottaa”, ravintolatoimenjohtaja Tommi Aaltonen sanoo.

Unelmasta tuli totta

Tämä paikka syntyi unelmasta. Haaveena oli perustaa tunnelmallinen pastaravintola, jossa kaikki ruoka valmistettaisiin itse mahdollisimman luomuna paikan päällä ensiluokkaisista raaka-aineista ja korkeatasoisella palvelulla höystettynä. Haaveeseen kuului sekin, että asiakkaat viihtyisivät pitkään.

”Vuoden valmistelun jälkeen aloitimme pastaravintolan suunnittelun. Ensimmäinen ravintolamme avattiin Hangon itäsatamassa idyllisessä satamamakasiinissa 2010. Ravintolasta tuli menestys heti ensimmäisenä kesänä”, Aaltonen kertoo.

Hangon kesäravintola sai seuraa helmikuussa 2016, jolloin avattiin ensimmäinen ravintola pääkaupunkiseudulle kauppakeskus Jumboon. Elokuussa 2016 ravintola kotiutui myös Espoon Isoon Omenaan.

Pastaa ikkunassa

Tommi Aaltosen mukaan Iso Omena alkoi vetää puoleensa jo siinä vaiheessa, kun uudisosaa alettiin rakentaa. ”Olemme kiinnostuneet vain prime-paikoista, jotka löytyvät hyvien asiakasvirtojen ääreltä ravintolabrändiämme tukien.”

”Nyt tuntuu siltä kuin meitä olisi odotettu täällä. Jos oli loistokesä Hangossa, niin hyvältä näyttää myös Espoon avaus. Olemme ylittäneet kaikki odotuksemme näinkin lyhyellä aikaperspektiivillä katsottuna.”

Ravintolan ikkuna vetää puoleensa, jossa tuore pasta syntyy leipurin käsissä näköalapaikalla. ”Pastan tekeminen on meille vakava asia, joka palkitaan asiakkaiden iloisin ilmein”.

Hyvässä hengessä

Hangon Makaronitehtaassa on panostettu tunnelmaan. Ravintolan hämyisessä miljöössä kauppakeskuksen hektinen tunnelma unohtuu. Noin 140 neliötä ja 70 ravintolapaikkaa ovat vilkkaassa käytössä.

”Olemme saaneet asiakkailtamme pelkästään myönteistä palautetta. Hyvä ruoka, parempi mieli. Näinhän se menee. On kiva nähdä, että ovella on jonoa. Se kertoo meille paljon.”

”Ravintolana meillä oli erikoistoiveita mm. keittiötekniikan, ilmastoinnin, viemäröinnin ja vesipisteiden suhteen. NCC:n kanssa kaikki toimi hyvässä hengessä. Ei meillä ole muuta kuin hyvää sanottavaa.”

“Prime-paikka sen olla pitää.”

- Tommi Aaltonen, Hangon Makaronitehdas