Ruoholahden Rumba-veistos siirretään väliaikaiseen varastoon

Helsingin Ruoholahdessa Rumbanaukiolla sijaitseva Rumba-veistos siirretään väliaikaiseen varastoon elokuun aikana. Helsingin taidemuseon kokoelmiin kuuluva Martti Aihan luoma veistos palautetaan takaisin alueelle suunnitellun NCC:n kehittämän We Land -talon valmistumisen jälkeen.

Vuonna 1992 Itämerenkadun ja Porkkalankadun risteyksessä sijaitsevalle Rumbanaukiolle pystytetty Rumba-veistos on mustaksi maalattua alumiinia ja sen korkeus on 15 metriä.

Veistoksen siirto liittyy NCC:n kehittämän We Land -talon tontilla aloitettaviin rakentamisen valmisteleviin töihin. We Land -talo on suunniteltu helposti saavutettavaksi ja kaikille avoimeksi toimistotaloksi ja toimitilaksi Kaapelitehtaan ja Tanssin talon naapuriin. We Landin rakennustöiden on suunniteltu alkavan syksyllä. Rakennushankkeen kokonaiskeston arvioidaan olevan kolme vuotta.

- Jotta veistos saadaan turvallisesti siirrettyä ja kuljetettua, se puretaan ensin osiin. Purkutyössä käytetään myös nostokalustoa ja veistoksen ympärille aidataan työ- ja turva-alue. Nykyiset Porkkalankadun kevyenliikenteen väylät ovat käytössä purkutyön aikana. Porkkalankadun ja Itämerenkadun välisiä kevyenliikenteen väyliä sen sijaan joudutaan rajaamaan työn aikana. Veistos palautetaan takaisin alueelle We Land -talon valmistumisen jälkeen, sanoo NCC:n projektijohtaja Timo Henno.

NCC on suunnitellut alueen kehittämistä yhteistyössä Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien, alueen toimijoiden ja vuokralaisten kanssa.

Lisätietoja:

Timo Henno, projektijohtaja, NCC Property Development, p. 050 388 3085, timo.henno@ncc.fi

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, p. 050 305 4718,

satu.holm-jumppanen@ncc.fi

https://welandruoholahti.fi/

We Land lukuina

We Land, Itämerenkatu 25, 00180 Helsinki

  • Arkkitehti: JKMM Arkkitehdit
  • Työpaikkoja 2500, kerrosala 23000 m2
  • Pyöräpaikkoja 450 (osa ladattavia), autopaikkoja 190 (kaikki ladattavia, vuorottaispysäköinti)
  • Tavoitteena kansainvälisesti poikkeuksellinen BREEAM Outstanding (korkein) -luokitus. BREEAM sertifioinnissa arvioidaan kiinteistöjen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta.
  • Valmistuminen arviolta 2023