Runosmäen monitoimitalo, Turku

NCC rakensi Turun Runosmäen uuden monitoimitalon, joka rakentui puretun koulurakennuksen tilalle. Tilojen käyttäjiä ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä Turun kaupungin hyvinvoinnin, kasvatuksen ja opetuksen sekä vapaa-ajan palvelukokonaisuudet. Tarkoituksena oli rakentaa runosmäkeläisille helposti lähestyttävä ja avoin kylätalo, jossa erilaisten uskontojen ja vakaumusten näkyminen on tervetullutta. Monitoimitalo valmistui keväällä 2024.

Runosmäen monitoimitalo palvelee monipuolisesti kaikkia runosmäkeläisiä

Runosmäen monitoimitalon rakentaminen toteutettiin hallitusti, suunnitellusti ja hyvässä yhteistyössä. Kuten suuret rakennushankkeet usein, myös tämän monitoimitalon rakentaminen on edellytti hyvää yhteistyötä eri ammattilaisten kesken.

Loppukeväästä 2024 Riimi-monitoimitalossa toimintansa pääsivät aloittamaan päiväkoti, neuvola, perhekeskus, kirjasto ja nuorisotila sekä seurakunnan tiloja: kirkkosali, seurakuntasalit, toimituskappeli, sakaristo, diakonian vastaanottotila ja kerhotilat. Lisäksi talosta löytyy yhteiskäyttötiloja runosmäkeläisille ja alueen toimijoille.

Riimin erityispiirteitä ovat näyttävä, jopa 16 metriin ulottuva kirkkosali ja kellotapuli. Monitoimitalo on pääosin kaksikerroksinen. Rakennus toteutettiin tiukimman P1-puhtausluokan mukaisesti, eli sisäilman laatua ja puhtautta varmistettiin eri tavoin tavallista enemmän.