Puubyygeli, Turku

Rakensimme Turun Linnanfältin puutaloalueelle Fleminginkadulle As Oy Turun Puubyygelin. Puubyygeli valmistui syksyllä 2020 ja taloihin tuli yhteensä 70 huoneistoa.

NCC:n oma hankekehitys kehitti Puubyygelin ja myi sen loppuvuodesta 2019 Ahti Investille, sekä sopi samalla kahden puumoduuleista koostuvan kerrostalon rakentamisesta yhtiön tontille. As Oy Turun Puubyygeli valmistui syksyllä 2020 yhtenä viimeisimmistä uuteen Linnanfältin kaupunginosaan, eli lähes valmiille alueelle. Turun linnan kupeessa sijaitseva Linnanfältin asuinalue on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista.

As Oy Turun Puubyygelin rakennus A on nelikerroksinen ja rakennus B kolmikerroksinen. Huoneistotyypit ovat 25,5 - 46 m² yksiöitä ja kaksioita. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu talousrakennus, 15 autopaikkaa tontilla olevasta autokatoksesta sekä 15 autopaikkaa viereisten tonttien KOY Päivänsäde 3:n ja 4:n maanalaisesta pysäköintihallista.

Puukerrostalot tilaelementeistä

Puubyygelin puukerrostalot rakennettiin tilaelementeistä eli moduuleista, joiden lattia, seinät ja sisäkatto oli asennettu valmiiksi jo tehtaalla. Tilaelementit kuljetettiin rakennuspaikalle ja yhdistettiin kokonaisuudeksi. Puumoduulien käytön etuna oli, että ne pystyttiin asentamaan hyvin lyhyessä ajassa, jolloin rakentaminen Suomen vaihtelevissa olosuhteissa jäi myös lyhyeksi.