KOy Ratamestarinkatu 9, Helsinki

Helsingin Itä-Pasilassa sijaitseva, vuonna 1984 valmistunut KOy Ratamestarinkatu 9 koostuu kahdesta yhteen liitetystä toimistorakennuksesta ja pihakannen alla olevista kellaritiloista. NCC:n korjaushanke käsitti muun muassa julkisivujen, pihakannen, vesikaton ja IV-konehuoneiden peruskorjauksen. Lisäksi kohteessa tehtiin joitakin sisäpuolisia korjaustöitä sekä käyttäjän toiveiden mukaisia muutostöitä. Korjaushanke valmistui keväällä 2023.

KOy Ratamestarinkadun korjaustöissä kiinteistön vesikatto uusittiin, katolle rakennettiin kaksi kookasta konehuonetta ja talotekniikka päivitettiin vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Sisällä tehtiin urakassa määritetyt korjaustyöt sekä muutamia tilaajan toiveiden mukaisia muutoksia. Pihakansi myllättiin auki, jotta vanhat veden- ja lämmöneristykset saatiin vaihdettua uusiin. Julkisivu sai luvatun raikkaan ilmeen, kun lähes 700 kiinteistön ikkunaa vaihdettiin ja seinäpinnat levytettiin uusilla puhtailla levyillä. 

Työmaa toteutettiin vähähiilisiä valintoja tehden ja sen materiaalihyödyntämistavoite oli huimat 95% kaikesta purku- ja rakentamisvaiheen jätteestä. Toteutunut hyödyntämisaste oli 96%.