Tavoitteena paikka, missä on ilo opiskella - Rajatorpan tuleva koulu tukee uutta oppimiskäsitystä

Vantaan Rajatorpan koululla vietettiin keskiviikkona vauhdikasta päivää, kun oppilaille järjestettiin uuden koulun suunnitteluun osallistava tapahtuma. NCC ja muut allianssihankkeen osapuolet perehdyttivät oppilaita tämän hetkisiin suunnitelmiin. Koululaiset pääsivät muun muassa tutustumaan uuden koulun aulatilaan VR-lasien ja virtuaalitodellisuuden avulla.

Paljon huonekasveja, rauhallista oleskelutilaa ja sohvia. Muun muassa tällaisia toiveita esittivät Rajatorpan alakoululaiset, kun heiltä kysyttiin ideoita uuden koulun suunnitteluun. Kakkosluokkalaiset Tuuli, Pinja ja Oosa uskaltavat tuoda esiin myös muutamia hieman erikoisempia toiveita.

- Oma jäätelökioski, ja mielellään myös kauhu-teemainen liukumäki. Uuden koulun pihalle voisi myös pystyttää jonkinlaisen patsaan, tytöt haaveilevat.

NCC rakentaa Hämeenkylän ja Rajatorpan uudet koulut. Hankkeet toteutetaan allianssimallilla, jossa tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsija tekevät tiivistä yhteistyötä hankkeen läpiviemiseksi. Rajatorpan koulun oppilaita ja opettajia onkin alusta asti osallistettu vahvasti vaikuttamaan suunnitelmiin.

- Oppilaat ovat olleet jo hyvin aikaisessa vaiheessa mukana ideoimassa uutta koulua. Kaikki odottavat uusia tiloja innolla ja ilo on varmasti ylimmillään, kun rakennustyöt päästään konkreettisesti aloittamaan. Meillehän tämä on hyvin etuoikeutettu asema olla mukana seuraamassa, miten tällainen koulurakennus ylipäätään syntyy, iloitsee koulun rehtori Anne Dernjatin.

Rajatorpan uusi koulu on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2019 lopussa. Kyseessä on ensimmäinen koulu Vantaalla, jonka suunnittelun pohjana on uusi opetussuunnitelma.

- Uusi oppimisympäristö mahdollistaa yhteisopettajuuden, mikä on ehkä se tärkein asia opettajien kannalta. On hienoa, että tämän avulla pystytään ajattelemaan jokaisen oppilaan aktiivista roolia aivan eri tavalla ja voidaan löytää kaikille paremmin se omanlaisensa tyyli oppia, Dernjatin sanoo.

Lisätietoa:
Jaakko Hakala, työpäällikkö, puh. 050 367 3251