Luovat toimitilat brändin mukaan

”Huomista ei rakenneta eilisen opein”. Tämän lauseen siivittämänä luovan markkinoinnin palvelutoimisto Avidly asettui Fredriksbergiin. Uusi kotipesä on moderni ja kehittyvä – ihan niin kuin yrityskin.

Viidennen kerroksen tilat avautuvat avaraan aulaan, jonka komea tiiliseinä yhdistää yritysilmeen koko konepaja-alueen perinteiseen punatiilihenkeen. Valo tulvii ikkunojen kautta sisään ja kahvila kutsuu tulijoita viihtymään. Seinät ovat kaukana toisistaan ja katto korkealla.

”Aulatila soveltuu erinomaisesti niin yrityksen sisäisiin tilaisuuksiin kuin asiakastilaisuuksiin. Seinälle kiinnitetyn ison skriinin ansiosta tilaisuudet voidaan striimata suorana kaikkiin yrityksen toimimisteisiin niin Suomessa kuin Pohjoismaissa”, operatiivinen johtaja Teea Björklund kertoo.

Fredriksberg oli helppo valinta

Yrityksen elämässä tapahtui suuria syksyllä 2018. Syyskuussa muutettiin Ruoholahdesta Vallilaan ja lokakuussa vaihtui yrityksen nimi ja sitä kautta myös brändi-ilme. Aiemmin Zeeland Familyna tunnetusta toimistosta tuli yritysoston ja kansainvälistymisen kautta Avidly.

”Kahdessa kerroksessa sijainneet vanhat tilat alkoivat käydä pieniksi, joten lähdimme etsimään uutta, yhden kerroksen avointa tilaa. Toivelistalla olivat lisäksi hyvät liikenneyhteydet, tilojen muunneltavuus sekä coworking-tilojen mahdollisuus”, Björklund sanoo.

Toiveita täyttäviä vaihtoehtoja ei ollut tarjolla paljon, joten shortlist jäi kirjaimellisesti varsin lyhyeksi. Koska yksi vaihtoehdoista täytti kaikki toiveet, valinta oli lopulta varsin helppo.

Tilat toiveiden mukaan

Avidlyn käytössä on nyt koko kerros. Komeasta aulatilasta matka jatkuu noin sadan työntekijän työtiloihin, neukkareihin, workshoptiloihin, viihtyisiin oleskelupisteisin ja kahviloihin. Toisessa siivessä on kasvunvaraa yrityksen tulevia muutoksia ja uusia rekrytointeja ajatellen.

”Useimmilla meistä on omat työpisteemme, mutta tilat mahdollistavat myös liikkuvuuden. Coworking-tilojen ansiosta meiltä löytyy työpisteitä myös muista toimipisteistämme Helsinkiin tuleville työntekijöillemme”, Björklund toteaa.

”Haluamme olla alallamme moderni, kasvava ja kehittyvä toimija. Siksi on upeaa, että toimitilamme vastaavat omiin oppeihimme, joiden mukaan huomista ei rakenneta eilisen opeilla.”

Hiilijalanjälki pienemmäksi

Vallila vastaa kehittyvänä ja kasvavana alueena luovan yrityksen toimenkuvaan. Alue kantakaupungin kupeessa olevine palveluineen sekä Fredriksbergin yhteisöllinen konsepti inspiroivat. Alakerrassa on mukava piipahtaa lounaalla ja sisäpihalla happihyppelyllä.

Myös ympäristöasioilla on merkitystä: Avidlyn vuoden 2019 tavoitteisiin kuuluu yrityksen hiilijalanjäljen pienentäminen.

”Meille on tärkeää, että toimitilamme sijaitsevat modernissa rakennuksessa, joka vastaa tavoitteisiimme sekä täyttää modernit ympäristönormit. Kannustamme henkilökuntaamme joukkoliikenteen käyttämiseen sekä pyöräilyyn. Fredriksberg mahdollistaa hyvine sijainteineen ja kulkuyhteyksineen molemmat”, Björklund hymyilee.

Tilat lisäävät työiloa

Reilun puolen vuoden kokemuksella Björklundilla on Fredriksbergista vain hyvää sanottavaa. ”Saimme toteuttaa viidenteen kerrokseen sellaiset tilat, jotka istuvat täydellisesti brändiimme ja toiveisiimme.”

Uudet tilat mahdollistavat modernit työskentelytavat sekä vaikuttavat inspiroivasti työviihtyvyyteen. Toimitilat vaikuttavat Björklundin mukaan myös yrityksen brändiin ja imagoon.

”Kun toimimme Fredriksbergissa, kerromme olevamme eteenpäin menevä toimija. Asiakkaamme ihastelevat tilojamme ja viihtyvät luonamme. Olemme kaikin puolin tyytyväisiä”, Björklund summaa.