Työn uudet kasvot - 5 trendiä, jotka muokkaavat työn tulevaisuutta

Työelämä muuttuu pysyvästi pandemian ja väestön vanhenemisen myötä. Työvoimapula pahenee, kilpailu osaajista kovenee ja organisaatioiden houkuttelevuus joutuu todelliseen testiin. Työmarkkinoilla on menossa suurin murros sitten toisen maailmansodan.

Me NCC:llä halusimme ymmärtää, mitä näin valtava myllerrys tarkoittaa organisaatioille. Halusimme tietää, mitä aivo- ja intuitiotutkimuksen, rekrytoinnin, työnteon ja työympäristöjen asiantuntijat sekä tavalliset tietotyöläiset työnteosta ajattelevat. Mikä on heidän näkemyksensä työn tulevaisuudesta?

Lähdimme etsimään tutkimuksen - sekä laadullisen että määrällisen - kautta vastauksia kysymyksiin. Niin kuin parhaat matkat, tämäkin oli virkistävä ja samalla silmiä avaava, sillä sen aikana huomasimme, että paluuta vanhaan ei ole. Se työelämä, jonka hetki sitten tunsimme, ei ole enää täällä.

Tästä matkasta syntyi julkaisu “Työn uudet kasvot - 5 trendiä, jotka muokkaavat työn tulevaisuutta”.

Julkaisu perustuu 13 asiantuntijan ja lähes 600 tietotyöläisen näkemyksiin. Se auttaa meitä toivottavasti ymmärtämään syvemmin, miten voimme yhdessä kaupunkilaisten ja organisaatioiden kanssa kehittää entistä kestävämpiä, merkityksellisempiä ja viihtyisämpiä ympäristöjä työntekoon, vapaa-aikaan, asumiseen ja itsensä toteuttamiseen. 

Havaitsimme, että suurimmat muutokset liittyvät hybridityöhön, työntekijöiden vallan kasvuun ja arvojen korostumiseen. Niiden pohjalta voimme tunnistaa 5 teesiä työn tulevaisuudesta.

  1. Hybridityö muuttaa asenteita
  2. Työn tekemistä ei voi enää näytellä
  3. Paras kulttuuri voittaa
  4. Sieluttomien konttoreiden aika on ohi
  5. Tekijät vaativat, työnantaja palvelee

Näitä teesejä syvennämme ja taustoitamme oheisessa julkaisussa. Voit tilata tutkimuksen ilmaiseksi sähköpostiisi alta!

Tilaa työn uudet kasvot -tutkimus tästä