Savonkatu, Helsinki

Alppilan viehättävälle alueelle, kivenheiton päähän Konepajasta ja Pasilasta, nousee lähivuosina Stadin virkistävimmät korttelit. Vielä työnimellä Savonkatu kulkevalle alueelle rakentuu tulevina vuosina urbaani, eloisa korttelialue. Alueelle on suunniteltu työpaikkoja, kivijalkaliikkeitä, aukioita, puistoja, työtiloja, asuntoja ja erilaisia palveluja.

Savonkatu on ainutlaatuinen hanke, sillä siitä tulee hiilineutraali alue, jota kehitetään tiiviisti yhdessä kaupunkilaisten kanssa osallistamalla ja vuorovaikuttamalla. Näin alueelle syntyy yhteisöllinen, jakamistalouteen kannustava ja viihtyisä osa pohjoiseen laajenevaa kantakaupunkia.

Tavoitteena on, että tulevalta hiilineutraalilta korttelialueelta löytyy aukioita ja puistoalueita elämälle, palveluita kaupunkilaisille sekä työpaikkoja ja asuntoja tuhansille ihmisille. Rakentaminen alueella käynnistyy aikaisintaan vuonna 2023. 

Alppilan pohjoisosassa, kivenheiton matkan päässä Pasilan asemalta

Savonkadun alue sijaitsee Alppilan pohjoisosassa, vain muutaman sadan metrin päässä Pasilan asemalta. Aluetta rajaa lännessä ratapiha, etelässä Viipurinkatu ja Karjalankatu, Idässä Porvoonkatu ja Saimaankatu sekä Pohjoisessa Aleksis Kiven katu. Alueen laajuus on noin seitsemän hehtaaria. 

Näin alueen kehittäminen etenee

NCC:n tekemä kehittämisvaraus Savonkadun alueelle hyväksyttiin Helsingin kaupunginhallituksessa 11.1.2021. Alkuvuoden 2021 aikana kaupunkilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille järjestetään erilaisia tapoja vaikuttaa alueen kehittämissuunnitelmiin.

Ensimmäisessä vaiheessa saatujen tietojen pohjalta tehdään vaihtoehtoisia suunnitelmia vuorovaikutettavaksi ja yleisön kommentoitavaksi. Niistä voi antaa palautetta Kerro kantasi -sivuston kautta. Kommentteja hyödyntäen laaditaan tarkempi alueellinen suunnitelma asemakaavamuutoksen pohjaksi.

Miten voit vaikuttaa alueen kehittymiseen?

Osallistaminen on Savonkadun alueen kehityshankkeen sydän. Kaupunkilaisten, eri toimijoiden ja kehityshankkeen edustajien välisen keskustelun ja vuorovaikutuksen avulla suunnittelemme ja rakennamme uuden kaupunkialueen, joka tuntuu omalta. Näkemyksiä kerätään useiden kanavien ja keinojen avulla hankkeen eri vaiheissa. Järjestämme muun muassa tutkimuksia, kyselyitä, haastatteluita, virtuaalisen maastokävelyn sekä asukastilaisuuden. Lisätietoa siitä mitä tapahtuu ja milloin, saat kohteen oman nettisivun kautta.

Tutustu ja osallistu alueen kehittämiseen kyselyn kautta täällä

NCC kehittää aluetta Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien, Helenin, Nomajin ja Spacentin kanssa.

Ota yhteyttä

Alén Heikki

Senior Developer, NCC Property Development

Lähdekorpi Suvi

Myyntipäällikkö, NCC Property Development

Tiedot
  • Kaupunki: Helsinki
  • Vaihe: Suunnitteilla
  • Rakentaminen alkaa: aikaisintaan 2023
  • Tulossa: toimitila-, hotelli-, liiketila‐, pysäköinti‐, hybridi‐ ja opetustiloja sekä asuntoja
  • Tavoitteena: hiilineutraali alue
  • Arkkitehti: JKMM Arkkitehdit