Savonkatu
Suunnitteilla

Savonkatu, Helsinki

Alppilan viehättävälle alueelle, kivenheiton päähän Konepajasta ja Pasilasta, nousee lähivuosina Stadin virkistävimmät korttelit. Vielä työnimellä Savonkatu kulkevalle alueelle rakentuu tulevina vuosina urbaani, eloisa korttelialue. Alueelle on suunniteltu työpaikkoja, kivijalkaliikkeitä, aukioita, puistoja, työtiloja, asuntoja ja erilaisia palveluja.

Savonkatu on pääkaupunkiseudun ensimmäinen BREEAM Communities -vastuullisuustasolle suunniteltu toimistokortteli, joka rakennetaan ekologisesti, toiminnallisesti ja sosiaalisesti kestäväksi. Savonkatua kehitetään tiiviisti yhdessä kaupunkilaisten kanssa osallistamalla ja vuorovaikuttamalla. Näin alueelle syntyy yhteisöllinen, jakamistalouteen kannustava ja viihtyisä osa pohjoiseen laajenevaa kantakaupunkia.

Korttelissa panostetaan rakennusten elinkaaren aikaisten hiilidioksidipäästöjen minimointiin ja energiatehokkuuden maksimointiin. Rakennuksissa hyödynnetään kestäviä materiaaleja, viherkattoja, kattopuutarhoja sekä uusiutuvaa energiaratkaisua, jossa hyödynnetään paikallista geoenergiaa, aurinkoenergiaa, hukkalämpöä ja kaupunkienergiaverkkoja. Kohde tavoittelee BREEAM-ympäristösertifikaatin korkeinta Outstanding-tasoa.

Tavoitteena on, että tulevalta korttelialueelta löytyy aukioita ja puistoalueita elämälle, palveluita kaupunkilaisille sekä työpaikkoja ja asuntoja tuhansille ihmisille. Rakentaminen alueella käynnistyy aikaisintaan vuonna 2025. 

Alppilan pohjoisosassa, kivenheiton matkan päässä Pasilan asemalta

Savonkadun alue sijaitsee Alppilan pohjoisosassa, vain muutaman sadan metrin päässä Pasilan asemalta. Aluetta rajaa lännessä ratapiha, etelässä Viipurinkatu ja Karjalankatu, Idässä Porvoonkatu ja Saimaankatu sekä Pohjoisessa Aleksis Kiven katu. Alueen laajuus on noin seitsemän hehtaaria. 

Näin alueen kehittäminen etenee

Tutustu tarkempaan hankkeen etenemisen aikatauluun tarkemmin Savonkadun kohteen omien nettisivujen kautta.

NCC kehittää Savonkadun uutta aluetta yhdessä Helsingin kaupungin sekä kattavan asiantuntijaryhmän eli JKMM Arkkitehtien, Helenin, Nomajin ja Spacentin kanssa.

Ota yhteyttä