Savonkatu
Suunnitteilla

Savonkatu, Helsinki

Alppilan viehättävälle alueelle, kivenheiton päähän Konepajasta ja Pasilasta, nousee lähivuosina Stadin virkistävimmät korttelit. Vielä työnimellä Savonkatu kulkevalle alueelle rakentuu tulevina vuosina urbaani, eloisa korttelialue. Alueelle on suunniteltu työpaikkoja, kivijalkaliikkeitä, aukioita, puistoja, työtiloja, asuntoja ja erilaisia palveluja.

Savonkatu on ainutlaatuinen hanke, sillä siitä tulee hiilineutraali alue, jota kehitetään tiiviisti yhdessä kaupunkilaisten kanssa osallistamalla ja vuorovaikuttamalla. Näin alueelle syntyy yhteisöllinen, jakamistalouteen kannustava ja viihtyisä osa pohjoiseen laajenevaa kantakaupunkia.

Tavoitteena on, että tulevalta hiilineutraalilta korttelialueelta löytyy aukioita ja puistoalueita elämälle, palveluita kaupunkilaisille sekä työpaikkoja ja asuntoja tuhansille ihmisille. Rakentaminen alueella käynnistyy aikaisintaan vuonna 2025. 

Alppilan pohjoisosassa, kivenheiton matkan päässä Pasilan asemalta

Savonkadun alue sijaitsee Alppilan pohjoisosassa, vain muutaman sadan metrin päässä Pasilan asemalta. Aluetta rajaa lännessä ratapiha, etelässä Viipurinkatu ja Karjalankatu, Idässä Porvoonkatu ja Saimaankatu sekä Pohjoisessa Aleksis Kiven katu. Alueen laajuus on noin seitsemän hehtaaria. 

Näin alueen kehittäminen etenee

Kaupunkilaiset ovat päässeet vaikuttamaan alueen kehitykseen. Kerro Kantasi -palvelussa nähtävillä olleet suunnitelmavaihtoehdot ovat nyt arkkitehtien työpöydällä ja kaavaehdotus on menossa kaupunkiympäristölautakuntaan syksyllä 2023. Kerromme lähempänä tarkemmin, miten kaupunkilaisilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä ehdotuksista.

Lue lisää Savonkadusta kohteen omien nettisivujen kautta.

NCC kehittää Savonkadun uutta aluetta yhdessä Helsingin kaupungin sekä kattavan asiantuntijaryhmän eli JKMM Arkkitehtien, Helenin, Nomajin ja Spacentin kanssa.

Ota yhteyttä

Heikki Alén
Alén Heikki

Senior Developer, NCC Property Development

Uku Jaatinen
Jaatinen Uku

Myyntijohtaja, NCC Property Development

Tiedot
  • Kaupunki: Helsinki
  • Vaihe: Suunnitteilla
  • Rakentaminen alkaa: aikaisintaan 2025
  • Tulossa: toimitila-, hotelli-, liiketila‐, pysäköinti‐, hybridi‐ ja opetustiloja sekä asuntoja
  • Tavoitteena: hiilineutraali alue
  • Arkkitehti: JKMM Arkkitehdit