NCC on kaupunkikehittäjä

NCC kehittää ja rakentaa kaupunkeja, kaupunginosia ja lähiöitä. Tavoitteenamme on viihtyisämpi ja kestävän kehityksen mukainen kaupunki, jossa on hyvä olla. Olemme mukana kehitysmatkalla maanhankinnasta rakentamiseen yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyvä kaupunki on yhteisöllinen paikka, joka toimii arjessa, on houkutteleva, tasa-arvoinen ja kestävän kehityksen mukainen. Suuri osa suomalaisista haluaa elää kaupungissa kaikissa elämänvaiheissaan. Parhaimmillaan kaupunki tarjoaa kaikkialla kulttuuria ja kauppaa, elämää ja liikettä, vihreyttä ja turvallisuutta. Haluamme olla aktiivisesti mukana suomalaisen kaupunkikulttuurin kehittymisessä.

Kun rakennusliike otetaan kaupunkikehityshankkeeseen mukaan aikaisessa vaiheessa, varmistetaan hankkeen toteutettavuus. Hankkeen alkuvaiheessa myös luodaan eväät kestävän kehityksen mukaisille ratkaisuille. Tutkimme mahdollisuudet yhdessä ja lähdemme viemään hanketta yhteistyössä eteenpäin. Tuemme näin osaamisellamme ja kokemuksellamme kumppaneidemme liiketoimintaa niin kiinteistöjen sijoittamisen, omistamisen kuin käyttämisen näkökulmasta. Oleellisena osana kaupunkisuunnittelua on tiivis ja rakentava yhteistyö kaupungin kaavoittajien ja muiden hallintoyksiköiden kanssa.

Lähiökehittäjä ja citydeveloper

NCC:lle lähiöt ovat tuttu toimintaympäristö kantakaupungin ohella. Olemme aina olleet mukana suunnittelemassa, rakentamassa kokonaisia kaupunginosia: koteja, kouluja, kauppapaikkoja, toimistorakennuksia, hotelleja ja sairaaloita. Vanhojen rakennusten korjaaminen on osa kaupunkikuvaa ja asuintalojenkin julkisivut kohennetaan usein putkiremontin yhteydessä. Lisä- ja täydennysrakentaminen on myös merkittävä osa kaupunki- ja lähiökehitystä. Olemme kehittäneet asuintalojen täydennysrakentamiseen konseptitkin: Bertta ja Semmi. Pysäköintiongelmia ratkaisemaan olemme kehittäneet NCC Parkki -konseptin, joka on luotu painottaen vähähiilisyyttä, muunneltavuutta, joustavuutta ja kierrätettävyyttä.

NCC:llä on monia kaupunkikehityksellisesti kiinnostavia hankkeita niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Esimerkiksi Turussa olemme rakentamassa yhteisöllistä, omavaraista ja ekologista Harppuunakorttelia Turunlinnan naapuriin. Helsingin Vallilassa Fredriksbergin toimistotalokokonaisuus tuo koko Konepajan alueelle uudenlaista pöhinää. Ja Oulussa olemme mukana OYS 2030 -uudistamisohjelman mittavissa sairaalarakennushankkeissa.

Lähdetään yhdessä kaupunkikehitysmatkalle

Yhteinen kehitysmatka voi saada alkunsa asiakkaan tarpeesta, maanomistajan tai kiinteistönomistajan yhteydenotosta tai NCC:n tunnistamasta kehityspotentiaalista. Jossakin on alue, joka kaipaa uutta elämää tai kiinteistö, jonka käyttötarkoitus on tullut elinkaarensa päähän. Asiakkaalla voi myös olla mielessään tilatarve tai hanke, jolle NCC etsii sopivan sijainnin.

Ota siis yhteyttä, niin lähdetään yhdessä kehittämään parempaa kaupunkia!

 

Ota yhteyttä

Oksanen Otto

Johtaja, kaupunki- ja hankekehitys, NCC Building Nordics