NCC on kaupunkikehittäjä

NCC kehittää ja rakentaa kaupunkeja, kaupunginosia ja lähiöitä. Tavoitteenamme on viihtyisämpi ja kestävän kehityksen mukainen kaupunki, jossa on hyvä olla. Haluamme olla aktiivisesti mukana suomalaisen kaupunkikulttuurin kehittymisessä.

NCC:n suuret kaupunkikehityshankkeet

NCC:llä on monia kaupunkikehityksellisesti kiinnostavia hankkeita niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Yksi mielenkiintoisimmista kaupunkikehityshankkeistamme on tällä hetkellä Jakomäen sydän -projekti, jossa NCC ja Optiplan muodostavat Helsingin kaupungin kanssa allianssin. Sen tarkoituksena on löytää parhaat mahdolliset ratkaisut Jakomäen keskiosan kehittämiseksi.

Lisäksi esimerkiksi Espoon Suurpeltoon valmistui odotettu ostoskeskus. Helsingin Vallilassa Fredriksbergin toimistotalo nostaa koko Konepajan korttelin uuteen kukoistukseen ja Laajasalossa niin ikään uusi ostoskeskus parantaa ihmisten arkea. Turussa olemme rakentamassa Linnanfältin modernia puukaupunkia Turunlinnan naapurissa.

Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö

Tavoitteenamme on tuoda osaamisellamme ja kokemuksellamme lisäarvoa ja tukea kumppaneidemme liiketoimintaa niin sijoittamisen, omistamisen kuin käyttämisen näkökulmasta. Hankkeen alkuvaiheessa myös luodaan eväät kestävän kehityksen mukaisille ratkaisuille. Oleellisena osana kaupunkisuunnittelua on tiivis ja rakentava yhteistyö kaupungin kaavoittajien ja muiden hallintoyksiköiden kanssa.

Hyvä kaupunki on yhteisöllinen paikka, joka toimii arjessa, on houkutteleva, tasa-arvoinen ja kestävän kehityksen mukainen. Suuri osa suomalaisista haluaa elää kaupungissa kaikissa elämänvaiheissaan. Parhaimmillaan kaupunki tarjoaa kaikkialla kulttuuria ja kauppaa, elämää ja liikettä, vihreyttä ja turvallisuutta.

Olemme tutkineet kaupunkiympäristöjä, selvittäneet kaupan mahdollisuuksia, asukkaiden toiveita ja kaupungin suunnitelmia. Kaupungin tulevaisuuteen voivat kaikki vaikuttaa ja kaupunkilaisten mahdollisuuksia muokata toiveidensa kaupunkia parannetaan jatkuvasti. Tutustu kaupunkitutkimukseemme.

Lähiökehittäjä ja citydeveloper

NCC:lle lähiöt ovat tuttu toimintaympäristö kantakaupungin ohella. Olemme aina olleet mukana suunnittelemassa, rakentamassa ja korjaamassa kokonaisia kaupunginosia: kouluja, koteja, uimahalleja, kauppapaikkoja, toimistorakennuksia, hotelleja, sairaaloita, pihoja ja teitä. Arvorakennusten korjaaminen on osa kaupunkikuvaa ja asuintalojenkin julkisivut kohennetaan usein putkiremontin yhteydessä. Ryhmäremonteilla voidaan alueen samankaltaisten talojen korjaus suunnitella ja toteuttaa kustannustehokkaasti. Lisä- ja täydennysrakentaminen on myös merkittävä osa lähiökehitystä. Olemme kehittäneet asuintalojen täydennysrakentamiseen konseptitkin: Bertta ja Semmi.

Mainettaan parempia paikkoja?

NCC haluaa herättää keskustelua eri kaupunginosien ja lähiöiden maineesta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tuomme kestävään kehitykseen vahvasti mukaan myös sosiaalisen ulottuvuuden, jolloin puhumme hyvinvoinnista, turvallisuudesta, maineesta, palveluista ja kaupunkirakenteesta. Mitä hyvää tiiviimpi kaupunki voisi tuoda? Miten arkkitehtuurilla voidaan vaikuttaa? Miten kaupunginosista saa vihreämpiä? Tai miten asuminen, palvelut ja työpaikat saadaan kohtaamaan? Mikä asuinalueesta ylipäänsä tekee viihtyisän ja houkuttelevan? Viherkattoja ja -seiniä, kaupunkiviljelyksiä, auringon ja tuulen hyödyntämistä? Tulevaisuus tuntuu olevan mahdollisuuksia täynnä, tule mukaan keskusteluun!