Sampotalon liikekiinteistön peruskorjaus, Lohja

Lohjan ydinkeskustassa on vuonna 1988 rakennettu Sampotalo, joka peruskorjattiin uuteen aikaan. Nyt se täydentää samanaikaisesti uudistuvaa keskustaa ja tuo uusia palveluita kaupunkilaisten iloksi.

Kiinteistön omistaja Varma tutki Sampotalon kehitysvaihtoehtoja ennen remonttia tarkoin, sillä vaarana oli, että korjauskustannukset nousisivat liian korkeiksi Lohjan keskustan vuokratasoon nähden. Siksi myös muutosvaihtoehtoa asunnoiksi tutkittiin. Koska rakennuksen runko ja vaippa olivat suhteellisen hyvässä kunnossa, päätettiin tuleva käyttötarkoitus etsiä kuitenkin niin, että korjaamisesta selvittiin maltillisella investoinnilla. Vuokralaiseksi löytyi ensin Anttila ja heti sen perään Tokmanni. Rakentamisessa ison vuokralaisen vaihtuminen nopealla aikataululla tarkoitti nopeaa jatkoremonttia Tokmannin tarpeisiin. Kiinteistöön korjattiin myös Kotipizzan liiketilat. Sampotalon alakerrassa toimi ennen peruskorjausta K-ruokamarket. Kiinteistöön kuuluu myös parkkihalli ja lastauspiha.

Talotekniikka ja toiminnallisuus modernisoitiin

Liiketiloiltaan kaksikerroksinen Sampotalo oli vanhentunut sekä talotekniikan että toiminnallisuuden puolesta. Sähköjärjestelmä ja ilmanvaihto uusittiin kokonaan. Taloon tarvittiin kaksi uutta ilmanvaihdon konehuonetta. Päätavoitteena oli modernisoida kiinteistö nykyisiin vaatimuksiin ja vuokralaisen tarpeisiin. Tilojen kunnostuksen ja pintaremonttien lisäksi pysäköintihallissa pintalattia purettiin ja valettiin uusiksi sekä lisättiin lattiakaivoja. Myös rakennuksen katon vesieristeet uusittiin.

Sampotalosta tuli valoisa ja avara. Suuret ikkunapinnat ja kattoikkunat ovat kiinteistön vanhasta ilmeestä säilytettyjä ominaisuuksia. Tilamuodot suunniteltiin niin, että niihin voi jatkossakin sisustaa erityyppisiä hyllyjärjestelmiä.