OOPS A- ja B-toimistotalot

NCC toteutti Espoon Hatsinanpuistoon uuden toimitilakonsepti OOPSin ensimmäisen vaiheen, joka käsittää A- ja B -toimistotalot sekä pysäköintitalon. OOPS - Oasis Of Professionals on kohtaamisten keidas, jossa hyvinvointi, luonto ja yhteistyö tukevat liikkuvaa työelämää. Alueelle on tavoitteena rakentaa vaiheittain yhteensä viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja. Ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa 2021.

OOPS rakentuu keskelle kehittyvää Leppävaaraa loistavien kulkuyhteyksien keskiöön. Ensimmäisen rakennusvaiheen aikana toteutetut A- ja B-talot sijaitsevat nyt näkyvällä paikalla Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteyksessä.

Talojen suunnittelun ja rakentamisen jokaisessa vaiheessa korostui kestävä ajattelu – tilojen materiaalivalinnat ovat pitkäikäisiä, sisäilmaolosuhteissa on huomioitu ilmastonmuutoksen ennusteet ja jäähdytys- sekä lämmitysjärjestelmät säätyvät ihmismäärien, lämpötilojen ja hiilidioksidipitoisuuksien mukaan.

Hankkeessa hyödynnettiin myös aktiivisesti tietomallinnusta ja testattiin erilaisia digitaalisia ohjelmistoja rakentamisen tukena. Uusia innovaatioita testattiin yhteishankkeena OOPSin toimitiloihin pääkonttorinsa muuttavan ohjelmistotalo Trimblen kanssa – esimerkiksi Trimblen XR10 -virtuaalikypärä oli rakennustyömaakäytössä ensimmäisenä Suomessa juuri tässä hankkeessa.

Dronevideo työmaalta kesäkuussa 2020