OOPS, Espoo

NCC toteutti Espoon Hatsinanpuistoon uuden toimitilakonseptin, OOPSin, jossa hyvinvointi, luonto ja yhteistyö tukevat liikkuvaa työelämää. Alueelle rakennetaan vaiheittain yhteensä viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja. Hankkeen ensimmäinen rakennusvaihe sisälsi kaksi toimistorakennusta sekä pysäköintitalon, jotka valmistuivat elokuussa 2021.

OOPS rakentui keskelle kehittyvää Leppävaaraa loistavien kulkuyhteyksien keskiöön. Ensimmäisen rakennusvaiheen aikana toteutetut A- ja B- talot sijaitsevat nyt näkyvällä paikalla Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteyksessä.

Talojen suunnittelun ja rakentamisen jokaisessa vaiheessa korostui kestävä ajattelu – tilojen materiaalivalinnat ovat pitkäikäisiä, sisäilmaolosuhteissa on huomioitu ilmastonmuutoksen ennusteet ja jäähdytys- sekä lämmitysjärjestelmät säätyvät ihmismäärien, lämpötilojen ja hiilidioksidipitoisuuksien mukaan.

Hankkeessa hyödynnettiin myös aktiivisesti tietomallinnusta ja testattiin erilaisia digitaalisia ohjelmistoja rakentamisen tukena. Uusia innovaatioita testattiin yhteishankkeena OOPSin toimitiloihin pääkonttorinsa muuttavan ohjelmistotalo Trimblen kanssa – esimerkiksi Trimblen XR10 -virtuaalikypärä oli rakennustyömaakäytössä ensimmäisenä Suomessa juuri tässä hankkeessa.

Dronevideo työmaalta kesäkuussa 2020