Maalinauhantie 7, putkiremontti ja peruskorjaus, Vantaa

Länsimäessä sijaitseviin VVO:n kerrostaloihin tehtiin putkiremontti ja täydellinen peruskorjaus. Kerrostalot on rakennettu vuonna 1971. Nyt uusitut asunnot täyttävät vaativankin vuokralaisen kotitoiveet.

VVO omistaa kaksi vuokrataloa Maalinauhantiellä, joihin tehtiin täydellinen peruskorjaus. Talot tyhjennettiin täysin. Linjasaneerauksessa uusittiin vanhat putkistot ja talotekniikka. Niiden lisäksi asunnot remontoitiin, keittiöt ja kylpyhuoneet uusittiin, ikkunat vaihdettiin, julkisivut korjattiin ja tehtiin pihatöitä.

Maalinauhantie korjattiin kokonaisvastuu-urakkana yhteistyössä kokonaissuunnittelutoimisto Optiplan Oy:n kanssa. Suunnittelijan ja rakentajan sekä asiakkaan välinen erinomainen yhteistyö johti nopeaan työskentelyyn ja kohde valmistui jopa 2 kk arvioitua nopeammin. Täydellinen peruskorjaus tehtiin vain 10 kuukaudessa.

Vahvaa projektinhallintaa ja avointa yhteistyötä

NCC:n urakkamallissa avointa yhteistyötä ylläpidetään mm. kuukausittaisessa yhteispalaverissa. NCC sai korjaustyöstä lähes täydet pisteet asiakaspalautekyselyssä. Asiakkaiden mielestä projektinhallinta ja yhteistyö olivat NCC:n erityiset vahvuudet hankkeessa. KVR-urakan etu asiakkaalle on, että NCC kantaa kokonaisvastuun koko projektista, niin suunnittelusta kuin rakentamisesta. Tämä lisää suunnittelijan ja rakentajan yhteistyötä heti hankkeen alusta asti ja nopeuttaa näin prosessia. KVR-malli on myös asiakkaalle vaivattomin ratkaisu.

Lämpövuodot kuriin

VVO:n kuusikerroksisten talojen julkisivut saivat lisälämpöeristeet ja uuden ilmeen vanhan sandwich-julkisivun päälle tehdyn vaalean rappauksen myötä. Uudet ikkunat toivat niin ikään uutta ilmettä ja ovat vanhoja huomattavasti tiiviimmät. Parvekkeita korjattiin ja niihin asennettiin lasitukset. Myös yhteistilat, kuten varastot, kerhohuone, talosauna ja kuivaushuone korjattiin. Taloon oli jo aiemmin tehty vesikattoremontti ja myös hyväkuntoinen hissi jätettiin edelleen käyttöön.

Yhteistyö asiakkaan kanssa oli todella sujuvaa ja hyvää. Kun talot tyhjennettiin kokonaan ja samat korjaustyöt toistettiin asunnosta toiseen, korjausten tekeminen oli kustannustehokasta ja nopeaa.
Teemu Holopainen, työpäällikkö