As Oy Tampereen Kumpupilvi, Tampere

Tampereen Vuorekseen rakennettiin Ahti Invest Oy:n tilaama asuntokohde, As Oy Tampereen Kumpupilvi. Vuoreksen keskuspuistoon ja Vuoresaukioon rajoittuvalle tontille sijoittuva kokonaisuus koostuu kerrostalosta ja kolmesta paritalosta, joissa on huoneistoja yhteensä 77.

Rakensimme Tampereen Vuoreksen keskuspuiston tuntumaan asuntokohteen, johon kuuluu kerrostalo ja kolme paritaloa. ¾-kerroksiseen kerrostaloon valmistui 71 asuntoa. Lisäksi tontille tuli asunto-osakeyhtiön yhteinen talousrakennus. Hanke toteutettiin KVR-urakkana.

Tampereen Kumpupilvi toimi NCC:n Vastuullinen työmaa -toimintamallin pilottihankkeena. Vastuullinen työmaa on Suomen rakennusalan ensimmäinen toimintamalli, joka huomioi työmailla kaikki kestävän kehityksen näkökulmat: taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristöllisen. Pilotin tarkoituksena oli ensisijaisesti lisätä kestävän kehityksen tietoisuutta työmaalla ja viedä vastuullisuus mahdollisimman käytännönläheiselle tasolle. Tässä onnistuttiin hyvin.

- Selitimme työntekijöille, mitä pieniäkin asioita he itse voivat tehdä. Kävimme aktiivisesti keskusteluja ja kuuntelimme työntekijöiden näkökulmia. Kerroimme työntekijöille tarkasti myös työmaan jätetavoitteista ja lajittelusta ja kehitimme lajittelun toteuttamista, työnjohtaja Laura Holopainen kertoo.

Työmaan sekajäteprosentti saatiin hienosti alas aktiivisella lajittelulla. Kohteessa kehitettiin myös erityinen ontelolaattojen purkupaikka sekä energiaa säästävä ja työtä sujuvoittava lämpöeristetty holvikontti. Viestintä työmaan omalla verkkosivulla ja toiminnan läpinäkyvyys saivat kiitosta tilaajalta ja naapurustolta.

Jani Viitaharju_NCC
Viitaharju Jani

Työpäällikkö, Rakentaminen, Tampere, NCC Building Nordics