Asuntoja Helsingin Konalaan

Hartwallin teollisuusrakennusten tilalle nousi viihtyisä asuinkortteli.

NCC rakensi Konalaan Vihdintien varteen, vanhalle Hartwallin tontille uuden viihtyisän asuinalueen. Valmiina on laadukkaita vuokra-asuntoja ja asumisoikeus-asuntoja, yhteensä noin 230 asuntoa. Alueelle on luvassa on monipuolinen valikoima kerros- ja rivitalokoteja. Tavoitteena on täydentää Konalan vanhaa asutusta kodikkaalla uudisrakentamisella hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä.

Kaupat, liikuntamahdollisuudet, posti, seurakunta, ravintolat ja kirjasto sijaitsevat lähellä Wallinmaata. As Oy Helsingin Ajuri palkittiin ”NCC parhaat kohteet 2008-2011” -arkkitehtuurikilpailussa kunniamaininnalla. Vuokra-asuntokohde on asuntolamainen ja keskieurooppalainen. Rakennuksessa raatia viehätti konseptin kirkkaus ja miten suunnittelussa on pitäydytty suurpiirteisyydessä. Lopputulos on monella tavalla piristävä ja raikas.

Asuntojen pohjaratkaisut ovat selkeitä. Yksi porras-hissi-paketti palvelee viittä asuntoa. Asuntovarastot on sijoitettu kerroksiin ja koko kellari on käytetty autopaikoitukseen. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Optiplan Oy, arkkitehti Ilkka Tukiainen, arkkitehti Harri Mäkiaho, arkkitehti Kari Selonen ja arkkitehtiylioppilas Tapio Kangasaho. NCC:llä projektipäällikkönä toimi Kauko Kuparinen, työpäällikkönä Timo Haapala ja vastaavana työnjohtajana Jukka Leinonen.