Konalassa NCC:n putkiremontti sai kehuja

Virheettömyys ja aikataulussa pysyminen ovat asukkaan perusvaatimuksia, mutta kun niiden lisäksi myös budjetti alitettiin, olivat asiakkaat valmiita suosittelemaan NCC:n putkiremonttia muillekin.

Konalassa kuljettiin koko remontin läpi hyvällä yhteistyöllä asiakas edellä. NCC:llä hyvään palveluun panostetaan myös työmailla. Konalassa linjasaneerauksen urakkamalliksi valittiin projektinjohtourakka. Se tukee hyvin remonttia, joka haluttiin aloittaa nopeasti.

Avointa keskustelua ja kehitysideoita

Kun työryhmä on ammattitaitoinen, avoin ja toimiva, suunnitelmia voidaan kehittää vielä rakennusvaiheessa, kuten Kolsarintiellä tehtiin. Hyvän projektinjohdon ansiosta suunnitelmia voidaan pitää avoimina ja valita tarvittaessa vielä edullisempia ratkaisuja, tehokkaampia vaihtoehtoja tai hyödyntää uusia ideoita. Kehitysajatuksia tulee usein remontin edistyessä ja projektinjohtourakassa kaikki hyvät ideat saadaan hyödynnettyä. Näin asiakas saa sitä, mitä todella haluaa. Kokonaissuunnittelutoimisto Optiplan muokkasi taloihin aiemmin teetätettyjä suunnitelmia asiakkaan toiveiden mukaisiksi ja käytännössä hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi. NCC ja Optiplan ovatkin kehittäneet yhteistyötään niin, että voivat yhdessä tarjota helppoa ja kustannustehokasta taloremonttia suunnittelusta toteutukseen.

Putkiremontti ja paljon muuta

Linjasaneerauksen eli porras kerrallaan korjattujen putkien lisäksi kaikki talon kylpyhuoneet uusittiin ja asuntoihin tehtiin myös asiakkaiden toiveiden mukaisesti muita remontteja, esimerkiksi keittiöitä uusittiin. Myös talojen vesikatot, hissit ja yhteisiä tiloja uusittiin. Vesikattojen uusiminen oli normaalia isompi operaatio, sillä samalla pulpettikattoa korotettiin. Ulkotyöt tehtiin sääsuojan alla.
Urakan laajuus kasvoi työn mukana, mutta toisaalta joitain toteutusratkaisuja samalla kevennettiin. Näin pysyttiin budjetissa ja se jopa alitettiin. Kun tavoitehinta alitetaan, siitä hyötyvät sekä asiakas että urakoitsija. Kolsarintien taloremontti valmistui myös hieman etuajassa. Asiakaspalvelu onnistui niin hyvin, että palautekyselyssä NCC:tä oltiin valmiita suosittelemaan muillekin.

Projektinjohtourakkamallissa suunnitelmat ovat avoimia ja niitä kehitetään matkan varrella yhteistyössä asiakkaan kanssa. Juuri se tekee tästä urakkamallista erityisen hyvän.
Vastaava työnjohtaja Jani Pohjalainen