Kalevan toimitalo

Kaleva Oy:n uusi pääkonttori, mediatalo, valmistui Oulun Karjasillalle, kaupungin Ympäristötalon kanssa samaan kortteliin. Toimitalo rakennettiin allianssimallilla.

Talossa on ulkoisesti sama henki kuin viereisessä Ympäristötalossa, vaikka julkisivusta tuli täysin erilainen. Julkisivultaan Kalevan pääkonttoria verhoaa vaalea anodisoitu purjepelti, joka valaistaan sisältä led-valoilla ilta- ja yöajaksi.

Uusi mediatalo on viisikerroksinen, ja kerrosalaa siinä on 3 300 neliömetriä. Talon alakerrassa on Kalevan oma asiakaspalvelupiste ja ulkopuolisia liiketiloja kuten kioskimyymälä sekä päiväaikaan kello 8–18 toimiva lounas- ja ruokaravintola. Rakennuksen ylempiin kerroksiin sijoittuvat Kalevan toimitus, hallinto, markkinointi ja digitaalinen kehitystyö.

Kalevan toimitalo rakennettiin allianssimallilla. Työn tilaaja, suunnittelijat ja NCC toteuttivat parhaan mahdollisen rakennuksen hyvässä yhteistyössä ja yhteisellä budjetilla.

Ahvenlampi Marko

Työpäällikkö, NCC Building