Jokikatu2 toimistotalo

Vanha tehdaskiinteistö sai uuden elämän Aurajoen rannalla.

Jokikadun toimistotalo sijaitsee kauniilla joenrantapaikalla Helsingintien varrella. Vanhan tehdaskiinteistön peruskorjauksessa hyödynnettiin monia kestävän kehityksen ratkaisuja, kuten maalämpöä.

Nyt toimitilat ovat modernit, toimivat ja niissä on upea tunnelma. Sitä tuo vanhan rakennuksen pitkä historia, joka alkaa jo vuodesta 1865, kun kauppias Victor Alexander Reims perusti viinanjalostustehtaan Aurajoen törmälle. Nyt kiinteistö jakautuu kolmeksi jännittäväksi kokonaisuudeksi, joissa puhuvat eri aikakausien trendit.

Tislaamossa voi aistia lämminhenkistä mahtipontisuutta suurine holvikaarineen ja korkeine huoneineen. Myös luonto on läsnä, kun suuret ikkunat avautuvat joen suuntaan. Polttimossa on käytännöllisyyttä ja tunnelmaa eri vuosikymmeniltä sekä dynaamista toimistomiljöötä suoraviivaisin tilaratkaisuin. Tila on nimetty aikanaan tiloissa toimineen Pyrkijä-pyörien tehtaan mukaan.

Kolmantena aikakautena rakennuksessa esittäytyy moderni 2000-luku: Ateljee on hyvä esimerkki siitä, miten vanhasta voi rakentaa täysin uudenveroista tilaa. Nimensä mukaisesti tilassa on runsaasti valoa ja avaraa tilaa.