Hotel Indigo, Helsinki

NCC peruskorjasi Pohjoismaiden ensimmäisen kansainväliseen Indigo-ketjuun kuuluvan hotellin Helsinkiin vuosina 2013-2015. Hotelli tehtiin vanhan Teboilin pääkonttorin tilalle Bulevardille.

Kiinteistön omistaja Ilmarinen päätti tehdä keskustan arvopaikalla sijaitsevasta vanhasta toimistosta hotellin. Alkuperäinen kiinteistö on valmistunut vuonna 1970, ja se poikkesi ajan hengen mukaisella ilmeellään Bulevardin huomattavasti vanhemmasta julkisivuilmeestä. Peruskorjauksessa talon julkisivu muuttui täysin. Nyt se on tehty kevyestä sinkkipellistä, joka muodostaa voimakkaan kohokuvan. Haasteellisen peltiseppätyön teki 73-vuotias Esko Kivi, joka myös palkittiin työstä Rakentamisen Ruusu –tunnuspalkinnolla.

Vanhasta rakennuksesta purettiin julkisivun lisäksi lähes kaikki kantaviin rakenteisiin saakka. Kahdeksankerroksista taloa korotettiin pihan puolelta yhdellä kerroksella ja hotellin lvi-tarpeisiin on tehty yhdeksän konehuonetta. Talotekniikan uusiminen vanhaan taloon vaati huippuosaamista.

Indigo-hotelleille sijainti on ensisijaisen tärkeä. Niiden tulee olla kaupungin sydämessä, lähellä paikallista kulttuuria, ravintoloita, asuntoja ja erilaisia ostospaikkoja. Bulevardi on tätä kaikkea. Hotellissa on 120 huonetta, kaksi ravintolaa ja kuntosali. Sisäpihalla on kesäterassi.

Indigo on toinen NCC:n kehittämä hotelli Restelille Helsinkiin. Ensimmäinen oli Hakaniemen Cumulus, jonka NCC peruskorjasi vuonna 2010.

Ympäristötietoa

Ympäristöarvot ovat uudessa hotellikiinteistössä merkittävässä roolissa. Kiinteistö saavutti kansainvälisen LEED®-ympäristöluokituksen kultatason (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED®-ohjelman avulla vähennetään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta. Sertifikaatin kriteereihin kuuluvat mm. energiankulutuksen vähentäminen, tehokas vedenkäyttö, hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä sisäilman laadunparannus.