Hatanpää, Tampere

NCC rakensi Tampereen Hatanpäälle YH Kotien omistamaan Kartanonportin kortteliin 162 asuntoa ja valtaosan tontille sijoittuvasta pysäköintihallista. Kohde toteutettiin NCC:n Vastuullinen työmaa -konseptin mukaisesti energiatehokkuuteen ja kestävään kehitykseen panostaen.

Hatanpään hankkeessa rakennettiin kaksi kerrostaloa ja parkkihalli. Kokonaisuudessa on erillinen kiinteistöyhtiö parkkihallille sekä kolme erillistä taloyhtiötä: Asunto Oy Tampereen Hatanpään Ritari, Asunto Oy Tampereen Hatanpään Ruhtinas ja Asunto Oy Tampereen Hatanpään Kreivi. Kerrostaloista toinen on kaksirappuinen ja toinen pistetalo. Talojen väliin rakennettiin parkkihalli, jonka kannella on piha-alue.

– Kohde voitettiin urakkakilpailuna YH Kodeilta ja se toteutettiin kiinteähintaisena KVR-sopimuksena. Tarjouspyyntöaineistona oli arkkitehtiluonnokset, talotekniikkakuvaukset ja rakennustapaselostukset. Urakoitsijana lähdimme kehittämään luonnossuunnitelmista rakennuslupasuunnitelmia sekä edelleen toteutussuunnitelmia, kertoo NCC:n työpäällikkö Jani Viitaharju.

YH Kodit omistaa koko Kartanonportin korttelin, jonne on suunnitteilla yhteensä lähes 400 asuntoa. Korttelin ensimmäiset asunnot valmistuivat kesällä 2017. Toinen vaihe valmistui loppuvuodesta 2019: AB-talot sekä parkkihalli piharakenteineen syyskuussa ja C-talo marraskuussa.

– Työmaalle oman haasteensa toi tilanpuute, kun koko tontti tuli täyteen rakentamista samanaikaisesti. Lisäksi toinen urakkamme kerrostaloista rakennettiin kiinni ykkösvaiheen käytössä olevaan taloon, sanoo Viitaharju.

– Oli silti hieno päästä rakentamaan YH Kodeille laadukkaita asuntoja isompi määrä kerralla. Yhteistyön avoimuus ja reilu kumppanuusasenne tekivät rakentamisesta mutkatonta.

Hatanpään hankkeessa noudatettiin NCC:n Vastuullinen työmaa -toimintamallia, missä panostetaan työmaan energiatehokkuuteen ja kestävään kehitykseen.